Said Sadat efterlyst för inblandning i mord på Årstabron

VÅLDSVÅGEN. För ett par veckor sedan dömdes två män till livstids fängelse och en till 14 års fängelse, se nedan. En man saknades i rättssalen. 24-årige Said Sadat misstänks ha varit aktiv i planeringen av mordet och är häktad i sin utevaro för medhjälp till mord.

Said Sadat Foto: Polisen

Enligt domen lämnade Sadat Sverige den 8 maj 2021. I juni begärde åklagaren i målet, Lisa dos Santos, att han skulle efterlysas internationellt. Hon vet i dag inte var Said Sadat befinner sig men har tidigare fått uppgift om att han varit i ett land utanför EU. Lisa dos Santos meddelar att Said Sadat nu kommer att föras upp på Interpols publika lista över efterlysta personer.

Said Sadat invandrade till Sverige från Afghanistan tillsammans med sin familj år 2000. Han är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och ingår enligt polisens underrättelser i nätverket runt den dömde beställaren av mordet på Årstabron, Abdul Haleem.

Tidigare har Said Sadat funnits med i Farsta-Fagersjö-nätverket, där även mannen som mördades på Årstabron ingick.

Tidigt i tisdags morse avlossades flera skott mot den lägenhet där Said Sadat var folkbokförd fram till i september och där hans familj fortfarande bor. En person i hushållet uppger för Expressen att familjen låg och sov när skottlossningen inträffade. Både vuxna och barn var hemma men ingen träffades. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott inleddes.

***

TIDIGARE 2022-01-19. Dömda till livstid för mord på Årstabron

BROTT & STRAFF. Södertörns tingsrätt, mål: B 18003-20 har idag meddelat dom i ett mål om mord som begicks på Årstabron den 17 september 2020. På natten mellan den 16 och 17 september 2020 sköts en man, Sascha Viklund, till döds med fem skott på Årstabron i Stockholm. Tre män åtalades för att tillsammans ha dödat mannen. I domen dömer tingsrätten de åtalade männen för inblandning i mordet. Två av männen döms för mord medan den tredje döms för anstiftan av mord. En av männen döms till fjorton års fängelse eftersom han var 20 år när brottet begicks. De övriga döms till livstids fängelse.

Abdul Haleem en av de dömda för mordet på Sascha Wiklund. Foto: Polisen

Bevisningen i målet har till stor del bestått av chattar från den krypterade kommunikationstjänsten Anom. Tingsrätten har bedömt att chattarna, tillsammans med annan bevisning, på ett tillförlitligt sätt visar hur mordet planerades, förbereddes och utfördes samt vilka personer som var inblandade i mordet. Rätten har därför kommit fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att de tre åtalade personerna medverkade i mordet på det sätt åklagarna har påstått.

 • Utredningen visar att mordet planerades och förbereddes under förhållandevis lång tid. Brottsplanen var också förslagen på så sätt att offret lurades till mordplatsen, där han sköts till döds med sammanlagt fem skott. Med hänsyn till bl.a. dessa omständigheter är gärningens straffvärde fängelse på livstid, säger rättens ordförande rådmannen Daniel Eriksson.

De dömda är:

 • Abdul Haleem, född 1991, medborgare i Afghanistan döms för anstiftan till mord till livstids fängelse. Ingen utvisning.
 • Kevin Williams, född år 2000, döms till 14 år för mord, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.
 • Toj Kamrani, född 1993, döms till livstid för mord.

Advokaterna debiterar sammanlagt c:a 3,1 miljoner i arvode som betalas av skattebetalarna.

TIDIGARE 2021-12-17. Återigen kaos i rättegång om gängmord – mordåtalad nedbrottad

BROTT & STRAFF. Idag blev det ett nytt kaos under rättegången om gängmordet på Årstabron i Stockholm. En av de misstänkta mördarna överföll den utpekade mordbeställaren med flera hårda slag inne i rättssalen. Flera häktesvakter agerade snabbt och fick ner den våldsamme mannen på golvet.

När förhandlingen avslutats för dagen och de mordåtalade skulle eskorteras tillbaka till häktet av vakter inträffade ett överfall. Det var mannen som pekats ut som lockfågel och en av mördarna på bron som gick till attack. Han var nära vän till mordoffret och misstänks ha använts för att lura honom i en fälla på bron.

Den mordmisstänkte mannen har varit ökänd för att tidigare ha varit våldsam i häktet och var före mordet markerad som ”farlig” i polisens register.

-Pettersson säger att det verkar spännande på rättegångar nu för tiden, märkligt att jag aldrigt upplevt något liknande trots att jag varit kallad åtskilliga gånger för mina skriverier på bloggen.

***

TIDIGARE 2021-12-14. Anhöriga till mördade Sascha Viklund i jätteslagsmål i tingsrätten

BROTT & STRAFF. När rättegången avslutats för dagen drabbade anhöriga till den gängmördade Sascha Viklund på Årstabron samman i fullt slagsmål. Polisen kallades till platsen. – Ingen ville anmäla utan vi fick anmäla på de uppgifter som man samlat ihop på platsen, säger Towe Hägg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Klockan 16.20 på tisdagen avslutades förhandlingsdagen i Södertörns tingsrätt om det uppmärksammade gängmordet på Årstabron i Stockholm. Fem minuter senare var det fullt slagsmål i salen.

Det rör sig om målsägare i rättegången, klanen runt den mördade Sascha Viklund som hamnade i knytnävsslagsmål och började dra i varandras hår. De bråkade om vem som drabbats hårdast av mordet.

-Pettersson säger att det verkar vara stabila människor…

***

TIDIGARE 2021-11-24. Rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani stoppades efter mordhot

BROTT & STRAFF. Idag inleddes rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani vid Södertörns tingsrätt, mål: B 18003-20, herrarna misstänks vara inblandade i ett mord som begicks på Årstabron den 17 september 2020.

När rättegången pågått ett par timmar avbröts den, polisen hade då fått uppgifter om ett planerat mord på en person kopplad till mordoffret. Flera personer har kontrollerats och polisen letar efter vapen. Åtta personer är gripna.

Det är avspärrningar runt tingsrätten och tågtrafiken stoppades.

***

TIDIGARE 2021-11-10. Tre män åtalas för mord på en man på Årstabron

VÅLDSVÅGEN. Åklagare vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm har i dag onsdag väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot tre män misstänkta för mord på en man på Årstabron i Stockholm den 17 september förra året.

Anom skapades av amerikanska FBI för att infiltrera och övervaka grov brottslighet och användes av kriminella som trodde sig ha att göra med en säker kommunikationstjänst. I själva verket kunde FBI ta del av varenda meddelande som skickades kriminella emellan.

Den 17 september 2020 sköts en ung man ihjäl med flera skott på Årstabron i Stockholm. Polis tillkallades till platsen efter att förbipasserande påträffat kroppen på bron. En del av åklagarens bevisning mot de tre männen som nu åtalas består av chattar från den krypterade tjänsten Anom. Enligt åklagaren är mordet på Årstabron begånget i en gängkriminell miljö.

Den här Anom-bevisningen blev känd i utredningen först i juni 2021 och gav oss viktig information om hur mordet planerats. Anom-bevisningen har varit en bidragande faktor till att jag nu kan väcka åtal mot tre personer istället för två för det här mordet. Som bevisning i målet finns också det beslagtagna mordvapnet, som ungefär en månad efter dödsskjutningen hittades av polis i ett bostadsområde söder om Stockholm, säger kammaråklagare Lisa dos Santos som lett förundersökningen.

Huvudförhandlingen i målet inleds den 24 november 2021 i Södertörns tingsrätt och förväntas i pågå under åtta dagar.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 18003-20.

-Pettersson säger att som vanligt har de misstänkta namn som verkar höra hemma i Långtbortistan, men de verkar av någon anledning vara svenska medborgare.

Ur åtalet: Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani har den 17 september 2020
på Årstabron i Stockholm tillsammans och i samförstånd dödat Sascha Viklund
genom att skjuta honom med flera skott.

Abdul Haleem har själv eller i samförstånd med annan under sommaren/hösten
2020 beslutat att mörda Sascha Viklund. Han har därvid i syfte att verkställa
sitt beslut, under sommaren/hösten 2020 uppdragit åt annan att utföra olika
delar av brottsplanen. Utförarna, däribland Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani,
har agerat efter de uppdrag som givits av och diskuterats fram med Abdul
Haleem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Said Sadat efterlyst för inblandning i mord på Årstabron

 1. Dom är en balastning för stunden men kommer bli en vinst lite längre fram enligt Srefan… fy F-n säger jag bara

  19
  1

Kommentera