Ryssland förbereder svepskäl för krig

UTRIKES. Amerikanska underrättelseuppgifter tyder på att styret i Kreml har planer på att producera en propagandavideo som visar en falsk attack mot Ryssland. Det uppger källor för flera amerikanska medier.

Ukrainska stridsvagnar på övning.

Redan i januari uppgav Vita huset att man hade underrättelseuppgifter om att Ryssland planerar en attack under falsk flagg. Då sa man att en sådan isåfall skulle ske i östra Ukraina.

En tjänsteman som CNN talat med säger att propagandavideon skulle visa en attack antingen på rysk mark eller mot ryskspråkiga personer.

– Om videon släpps kan den ge Putin den gnista han behöver för att inleda och rättfärdiga militära operationer mot Ukraina.

Enligt Washington Posts källor ska Vita huset släppa bevis på att Ryssland planerar en falsk attack för att rättfärdiga en invasion.

Samtidigt skriver Reuters, med hänvisning till en tjänsteman, att en video är ett av flera alternativ som Kreml överväger för att få en ursäkt att invadera Ukraina.

-Pettersson har ingen aning om detta är sant men det är samma strategi som användes vid annekteringen av Krimhalvön 2014 och det är ingen okänd metod för att starta krig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ryssland förbereder svepskäl för krig

 1. Det är ju USA som är mästare på ”Falsk Flagg”-operationer, de har startat flera krig på det viset.

 2. ”Gamla 68 män i sådana fall, sådana som alltid är mot det förnuftiga.”

  Kanske, men mest troligen är det världens mest eminenta och allvetande ”experter”, som kan allt om covid-19 och andra pandemier, om de stora krigen, men mest av allt missnöjda med SD. ja förutom med etablerade PK-partier i Sverige. Dom är rotlösa, historielösa, tonårsfinniga bidragsfifflare som inte har annat att göra än att hänga här på bloggen om dagarna och rabbla sifferbteckningar och tror dom är något. Såna är losers, de vet det, du vet det, jag vet det, alla vet det. En gång gammelkommunist, alltid gammelkommunist. Ja våra vänsterlibertaler har en gemensam sak med putin och hans gammelkommunistiska trollsvans här, dom gillar inte att ifrågasättas. Andra likheter finns inte, dom ser gärna att allt som andas oppostiion stänger käften och förblir tysta. Då kan dom gapa om att det finns ingen opposition. Dom tåler inte olika åsikter sörru. Losers, dom här SD-motståndarna.

  1
  4
 3. hm finns det inte en stor del ryssktalande i baltstaterna??? har för mig att ryssarna gorde en rockad flyttade in miljon bater någon stans bakom oralbergen ?? ja antigen bytter man tillbaka dom eller så kommer pappa putin till undsättning när när balterna blir elaka..!

 4. Varför skulle ryssen anfalla Ukraina ? Ryssen har redan lyckats få fram sprickor i NATO, visa hur svagt och oenigt EU är, hur svagt och splittrat USA är, dessutom ser det ut som om ryssen kommer att få koncesIoner av USA betr bla utplacering av missiler osv. Med andra ord, ryssen är redan den stora vinnaren.

  11
  • Ryssen är stor vinnare i ett annat avseende,de stoppar leveranserna av ammonium nitrat tillväxt de närmaste månaderna samtidigt som USAs sanktioner mot Minsk ser till att Minsk inte levererar Kali till väst (Minsk 20% av världens produktion). Följden är brist och höjt pris på konstgödsel samtidigt pressar gaspriset upp gödsel priserna. Mindre gödsel,mindre skördar i väst och ryssen är stor exportör av spannmål…..

 5. Amerikanska underrättelsetjänster har nu satt igång en falsk kampanj där ryssland anfaller Ukraina och usa:s militär går in för att rädda Ukraina.

  Verkar vara lätt att sprida propaganda.

  25
  8
  • Tydligen, eftersom du kan skriva sagor.

   Är det svårt att förstå att Ryssland brutit mot egna och internationella avtal och ockuperar stora delar av Ukraina och inte tvärtom.

   12
   18
 6. Precis samma lömska falskspel som gubben Adolf begagnade sig av -39. Det påstod sig ju att den Tyska krigsmakten gått till MOTANGREPP mot Polen. I själva verket hade ju tyskarna själva iscensatt den fejkade och påhittade polska angreppet. Teater, då som nu, alltså.

  39
  4
 7. Ja, och kommer det att ske så kommer många kommentatorer på bloggen tro det. Konstigt om det är svenska kommentatorer, men en del kanske är det. Gamla 68 män i sådana fall, sådana som alltid är mot det förnuftiga.

  9
  24
  • ja men vi kan ju inte vara sossialdemokraterna alli hoppa dessa sosialdemokraterna har haft sitt roliga..

Kommentera