Fackförbundet Arbetstagarna utmanar LO och Socialdemokraterna

FACKFÖRENINGAR. Det nystartade fackförbundet Arbetstagarna vill vara ett arbetarvänligt alternativ till LO-förbunden som kategoriskt utesluter sverigedemokrater. Fackförbundet lovar på sin hemsida att medlemmarnas pengar inte ska ges till Socialdemokraterna.

Fackförbundet Arbetstagarna lanserades under januari som ett motvikt till LO. I det S-kontrollerade LO är idag över 440 000 SD-väljare medlemmar. Enligt Arbetstagarna representeras dessa inte på ett trovärdigt sätt av LO. 

Det stora antalet sverigedemokrater i LO har också resulterat i flera uppmärksammade uteslutningar av sverigedemokrater som inte följt LO-förbundens så kallade demokratiska ”värdegrund”. I slutet av januari petades stålverksarbetaren Ulf Karlström från sin lokala förtroendepost i IF Metall för att han är sverigedemokrat. Ett förtroendeuppdrag han fått av medlemmarna på arbetsplatsen SSAB i Luleå.

Arbetstagarna menar att man erbjuder samma tjänster som LO-förbunden gör fast till ett betydligt lägre pris än LO.

Som medlem får man kostnadsfri juridisk rådgivning, medlemsutbildningar och rabatt på inkomstförsäkring. Medlemsavgiften är 200 kronor oavsett vilken bransch man jobbar inom eller vilken lön man har.

Inom LO ökar månadsavgiften med lönen och en stor del av medlemmarna betalar uppåt 600 kronor per månad till det S-märkta fackförbundet.

“Det blir ju billigare när man räknar bort genustrams, lyxlägenheter, 60 miljoner till Socialdemokraterna och miljonlöner till pamparna, då behöver medlemmen inte betala 500-600 kronor per månad som man får göra i LO-förbunden. 200 kronor räcker om man fokuserar på den fackliga kärnverksamheten“, säger förbundsordförande för Arbetstagarna Rickard Dahlin.

-Pettersson säger att det är inte det första fackförbundet som utmanar LO, men det är dags att någon lyckas. LO-maffian har gjort sitt…

LO:s ordförande Susanna Gideonsson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Fackförbundet Arbetstagarna utmanar LO och Socialdemokraterna

 1. Jag har förstått att socialdemokraterna inte tycker om Sverigedemokraterna värdegrund. Det verkar i alla fall som socialdemokraterna tycker om muslimer och deras värdegrund.
  Socialdemokraterna verkar tro att Sverigedemokraterna är en klon som är exakt lika, då får man förmoda att det är samma med muslimerna. Vi ska ta några exempel av muslimernas värdegrund.
  Att ljuga är bra. De flesta muslimer som kommer till vårt land ljuger om identitet, var dom kommer ifrån, vad dom har för utbildning eller hur gamla dom är.
  Jämlikhet. Kvinnor får inte visa några kroppsdelar och måste hålla sig i bakgrunden.
  Kriminalitet. Största delen av våldsbrott kommer från muslimerna.
  Halshuggning, skära halsen av och stena människor till döds är också något som muslimerna praktiserar.
  Fina fisken. Detta tycker socialdemokraterna är sådant vi ska ha i Sverige.
  Jag säger som Dan Eliasson, jag höll på att kräkas när jag såg filmen om de två skandinaviska kvinnor som fick halsarna avskurna av muslimer.
  Jag säger det igen. Ni måste vara idioter som röstar socialistiskt.

 2. Kommunal sitter på kollektivavtalen, det gör dem vidrigt självsäkra och tyvärr gör det dem svåra att konkurrera med!

  12
  • Men om Kommunal bara pratar för en minoritet så får de inte längre förhandla eftersom det största fackförbundet ska förhandla med arbetsgivaren.

   16
 3. Äeh, om vi delar upp oss i flera fack så får vi mindre möjlighet att påverka.
  ”ett delat Tyskland är ett bra Tyskland”.
  Men det är klart: Vi vill ha bidrag, vill inte flytt, vi vill ha bra lön även om vi struntar i skolan och om vi är arbetslösa så är det samhällets fel.
  Och polikerna bara skor oss, varför skall vi jobba politiskt, vill ju kolla på Teve 4 på kvällarna.

  11

Kommentera