Den kriminella Lamin Dibba nekas ersättning för sin mördade fru

BROTTSLIGHET. Lamin Dibba vars fru Ndella Jack mördades när parets bostad i Stockholm besköts 2019 nekas anhörigersättning från Brottsoffermyndigheten. Anledningen är att mannen själv var inblandad i kriminell verksamhet.

Enligt Brottsoffermyndigheten som betalar ut ersättningen hade mannen genom sitt kriminella liv utsatt sig för ökad risk att skadas. Myndighetens chef Magnus Öhrn säger i ett uttalande att man inte kan räkna med ersättning om man utsätts för brottlighet till följd av egen kriminalitet.

Under utredningen av brottet framkom det att skjutningen var riktad mot mannen på grund av en konflikt mellan kriminella gäng som han hade kopplingar till.

Hovrätten dömde två män för delaktighet i mordet. De dömdes bland annat att solidariskt betala 60 000 kronor till mannen för sveda och värk, så kallad anhörigersättning.

Men eftersom de dömda männen inte kunde betala mannen ansökte han om brottskadeersättning hos Brottsoffermyndigheten, som nu nekat honom ersättning.

Myndigheten skriver på sin hemsida att mannen, genom sin inblandning i kriminell verksamhet, har utsatt sig för en ökad risk att skadas. I beslutet inkluderas även skada i form av att förlora en nära anhörig. Mannens brottsskadeersättning jämkas därför till noll, och han får ingen ersättning som anhörig till brottsoffret. Ärendet är det första i sitt slag.

-Pettersson undrar varför inte den lagen användes på våldtäktsaraben Damir Al-Ali som fick 840.000 kronor i skadestånd?

***

TIDIGARE 2021-01-12. Ahmad Al-Shewani gripen i Trosa efter månader på rymmen

BROTTSLIGHET. Ahmad Al-Shewani, 30, dömdes till tolv års fängelse för medhjälp till mordet på Ndella Jack. I flera månader har han varit på rymmen från rättvisan men i går kväll greps han i Trosa.

Ndella Jack, 18, sköts till döds med runt 19 skott i sin bostad Råcksta, nordväst om Stockholm. som befann sig i sin bostad, sköts till döds i skottsalvan. Bakgrunden till dådet var en gängkonflikt som Ndellas make, Lamin Dibba, var inblandad i. Skotten var ämnade för att träffa honom – men mördade i stället hustrun.

30-årige Ahmad Al-Shewani som försattes på fri fot efter den första frikännande domen i tingsrätten, han har sedan dess varit på rymmen och jagats av polisens FAST-grupp, specialiserad på att söka upp och gripa efterlysta.

Vid 19-tiden slog polisen till mot en adress i Trosa, med stöd av polis från region Öst och insatsstyrkan från Stockholm. Vi har haft viss information som lett oss ner mot Trosa, där vi visste att han hade en flickvän. Under kvällen såg spanare att han dök upp på adressen, säger en inspektör på FAST-gruppen.

Efter gripandet överlämnades Ahmad Al-Shewani till Kriminalvården, för att börja avtjäna det tolv år långa straffet för inblandning i mordet på Ndella.

TIDIGARE 2020-09-15. Hovrätten dömer två invandrare för dödskjutningen av Ndella Jack

BROTTSLIGHET. Svea hovrätt har i dag dömt två män, Ahmad Al-Shewani, född 1990 och Geankarlo Garcia Barrera, för 1996 för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i augusti 2019 i Råcksta. En av männen döms även för medhjälp till försök till mord i Nacka i september 2019. Straffet bestäms till 16 års fängelse för Geankarlo Garcia Barrera som döms för båda händelserna och till 12 års fängelse för Ahmad Al-Shewani, enligt ett pressmeddelande från Svea Hovrätt

Den 28 augusti 2019 avlossades flera skott med automatvapen mot en lägenhet i Råcksta. En 18-årig kvinna träffades av flera skott och avled. Det var även nära att hennes make träffades av skotten. Den 8 september 2019 besköts en taxibil med automatvapen i Nacka. I taxibilen befann sig maken och två andra personer samt taxichauffören som träffades av en kula. Även en person som befann sig i en intilliggande lägenhet träffades av en kula. Skott gick även in i flera andra lägenheter i samma bostadshus.

Tingsrätten kom fram till att åklagarens bevisning inte var tillräcklig för att knyta de två åtalade till brottsplatsen i Råcksta eller att det på annat sätt var visat att de medverkat vid denna händelse och frikände dem. Hovrätten gör en annan bedömning och kommer fram till att det vid en sammanvägning av den utredning som åklagaren presenterat är ställt utom rimligt tvivel att männen har medverkat till mord och försök till mord genom att bl.a. skaffa fram flyktbil och ta befattning med vapen som använts.

När det gäller åtalet avseende händelsen i Nacka gör hovrätten i allt väsentligt samma bedömningar som tingsrätten. Det innebär att en av de åtalade männen, som nu även döms för händelsen i Råcksta, döms för medhjälp till försök till mord genom att ha varit på brottsplatsen, tagit befattning med vapen och skaffa fram flyktbil. Eftersom det inte är visat att mannen varit skytt frikänns han från åtalet avseende vållande till kroppsskada, grovt brott, och framkallande av fara för annan. För en annan åtalad man anser hovrätten, liksom tingsrätten, inte att bevisningen är tillräcklig och ogillar åtalet.

– Det är fråga om ett mål med indirekta bevis, s.k. indicier, säger rättens ordförande hovrättslagmannen Camilla Olsson. Hovrätten gör en samlad bedömning av bevisningen och väger också in att utredningen visar att det finns ett mycket starkt samband mellan händelserna i Råcksta och Nacka då samma automatvapen använts och samma person var måltavla vid båda tillfällena.

De dömda ska med anledning av händelsen i Råcksta betala skadestånd till maken och kvinnans efterlevande. När det gäller skadestånd på grund av händelsen i Nacka gör hovrätten i huvudsak samma bedömningar som tingsrätten, vilket innebär att den dömde mannen ska betala skadestånd till maken och medpassagerarna samt taxichauffören. Eftersom åtalet för vållande till kroppsskada, grovt brott, och framkallande av fara för annan ogillas lämnas skadeståndsanspråken från de boende i närheten av skjutningen i Nacka utan bifall.

Hovrätten har även dömt ytterligare en åtalad för försök till grovt vapenbrott och den man som frikänts för händelsen i Nacka för vapenbrott. Männen döms till fängelse i 2 år respektive 1 år och 4 månader.

Hovrätten är enig i sin bedömning. Mål: B 6886-20

-Pettersson är nästan nöjd, går det inte att bevisa vem som sköt så ska båda dömas för medhjälp. ännu bättre hade varit om de båda plockades på sina svenska medborgarskap och återbördades till sina hemländer…kanske lagen kan ändras någon gång i framtiden…

TIDIGARE 2020-06-17. Den friande domen för mordet på Ndella Jack överklagas…

BROTTSLIGHET. Ndella Jack, 18 år, dog efter att ha träffats av 19 skott när lägenheten hon befann sig i besköts. Två män åtalades för mordet på henne och mordförsök på hennes make. När domen kom frikändes båda. Däremot dömdes en av dem för inblandning i skottlossningen i Nacka. 

Nu överklagar åklagaren Maria Hävermark domen till Svea hovrätt. Hon överklagar också domen i fallet med en efterföljande skjutning i Nacka den 8 september, då en musikstudent skottskadades och blev blind på ett öga och en taxichaufför sköts i ryggen.

De två män som hade åtalats för mord på kvinnan och mordförsök på maken friades i slutet av maj. Enligt Solna tingsrätt var det bland annat inte klarlagt vilken flyktbil som använts. Nu har åklagaren lämnat in ny bevisning om flyktbilen, som hovrätten ska bedöma.

”Vi har påstått att det är en viss Honda som en av de tilltalade disponerar genom sin flickvän. Jag menar att vi kan presentera bevisning som pekar mer på att det är den här speciella Hondan”, säger Hävermark.

-Pettersson menar att Ahmad Al-Shewani och Geankarlo Garcia Barrera har förverkat sin rätt att gå lösa på gatorna och förtjänar att låsas in för mycket lång tid…

TIDIGARE 2020-04-10 Invandrare åtalade misstänkta för mord på oskyldig kvinna

BROTTSLIGHET. Den 28 augusti 2019 avlossades skott från två automatvapen mot en lägenhet i Råcksta, i Vällingby, norr om Stockholm. En 18-årig kvinna inne i lägenheten träffades av skotten och avled. Nu har kammaråklagare Maria Hävermark väckt åtal mot två män för mord samt försök till mord på en anhörig till kvinnan. 

Två män, en 23-åring och en 30-åring, åtalas för mord på en 18-årig kvinna och försök till mord på en 33-årig man den 28 augusti 2019 i Råcksta.

Ytterligare en man åtalas också för försök till grovt vapenbrott den 11 september 2019 i Nacka för att ha försökt ta hand om vapnen som kastats efter skjutningen i Nacka. Eftersom händelserna hänger ihop kommer de att avhandlas under samma förhandling. Samtliga åtalade nekar till brott.

– De åtalade är alla före detta kompisar till den 33-åriga mannen och jag påstår att motivet är en konflikt som uppstått mellan dem. Utredningen har bland annat bestått av tekniska undersökningar, förhör och analyser av de misstänktas rörelsemönster, säger kammaråklagare Maria Hävermark.

Huvudförhandlingen beräknas börja i Solna tingsrätt den 20 april 2019 och pågå i 11 dagar.

Målnummer i Solna tingsrätt B 8693–19.

-Pettersson vill bara meddela att de fyra åtalade är:

 • Ahmad Al-Shewani, född 1990, åtalas för mord och försök till mord
 • Geankarlo Garcia Barrera, född 1996, åtalas för mord och försök till mord med mera
 • Carl Anders Petters, född 1981
 • Don Vincent Ghebremeskel Rosén, född 1980, vållande av kroppskada, grovt brott

Gärning: ”Ahmad Al-Shewani och Geankarlo Garcia Barrera har, tillsammans och i
samförstånd med en eller flera okända personer, dödat Ndella Jack och försökt
att döda Lamin Dibba genom att skjuta med automatvapen in i lägenheten där
de båda befann sig. Ndella Jack har träffats av ca 19 skott och orsakats skador i
buk, ben, fötter, rygg, armar, händer samt inre organ vilket orsakat den
blodförlust som sen medfört att hon avlidit. Lamin Dibba har varit nära att
träffas av skotten. Hade han träffats hade risken varit stor att han orsakats
livshotande skador. Det hände den 28 augusti 2019 på Multrågatan i Vällingby,
Stockholms stad.”

Gärning: ”Geankarlo Garcia Barrera och Don Vincent Ghebremeskel har, tillsammans
och i samförstånd med en eller flera okända personer, av oaktsamhet orsakat
Sammy Ying-Hao Hsia skottskada genom att skjuta med vapen in i hans
lägenhet varvid han träffats av en kula i det vänstra ögat.
Målsäganden har orsakats söndertrasning av ögonbulben och ögonlocken och
utbrett fraktursystem i ögonhålan/ögonbotten, metallfragment/kulfragment i
området vid vänstra ögat samt blåmärke i vänstra hörselgångshuden. En kula
från eldvapnet återfanns ovan målsägandens vänstra öra. Skadan har lett till
bestående men i form av att målsäganden förlorat sitt vänstra öga.
Det hände den 8 september 2019 på Alphyddevägen, Nacka.”

Gärning: Anders Petters har försökt att inneha en automatkarbin i kaliber 7,62×39 mm
av fabrikat Zastava samt en revolver i kaliber .357 Mag av fabrikat Zastava
utan att ha rätt till det. Det var den 9-11 september 2019 på Svindersviksvägen
i Nacka. Brottet är grovt med hänsyn till att vapnen skulle ha innehafts på allmän plats,
det är två vapen, vapnen är av särskilt farlig beskaffenhet då automatvapnet är
helautomatiskt, båda vapnen har hög anslagsenergi och gärningen varit av
särskilt farlig art då vapnen kunde förväntas komma till brottslig användning.
Vapnen har innehafts i en kriminell miljö och har använts den 8 september
2019 vid en skjutning på Alphyddevägen i Nacka. Anders Petters har även
varit påverkad av amfetamin när han letade efter vapnen.”

TIDIGARE 2019-11-06. Två invandrare begärs häktade misstänkta för mordet på NDella Jack

BROTTSLIGHET. Polisen har gripit två misstänkta för mordet på 18-åriga NDella Jack som sköts ihjäl i Vällingby i augusti. Polisens teori är att kvinnans make var den egentliga måltavlan, men i stället dog hon.

Steget Efter

En av de gripna tros ha försökt mörda maken en vecka efter att 18-åriga kvinnan dog, den här gången i Sickla, Nacka. Maken släpptes ut ur fängelset i våras och polisen tror att han kan ha skaffat sig ovänner i den kriminella världen. De två mordmisstänkta begärdes häktade under eftermiddagen. En tredje person misstänks för skyddande av brottsling.

-Pettersson säger att den som misstänks för mordet i Vällingby lystrar till namnet herr Al-Shewari, född 1990. Misstänkt för modet i Vällingby och mordförsök i Sickla är herr Carcia, född 1996. En tredje misstänkt för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott har svenskt namn.

TIDIGARE 2019-09-17. Oskyldig musikstudent sköts i Nacka – miste synen på ena ögat

BROTTSLIGHET. Den oansvariga massinvandringen har krävt ytterligare ett offer. En av personerna som skadades i den uppmärksammade skjutningen i Nacka tidigare i september var en student vid Kungliga Musikhögskolan, skriver SVT Nyheter.

Mannen träffades i ögat och har nu mist synen på ena ögat. Ytterligare en person skadades i samband med skjutningen. Inte heller den personen var den tänkta måltavlan utan en man som råkade komma i vägen för händelsen.

Det är en spännande tid:

 • Natten mot lördagen skadades en förbipasserande kvinna när en butik sprängdes i Lund. Kvinnan, som är student på Lunds universitet, är svårt skadad i bland annat ansiktet.
 • I Råcksta sköts Ndella Jack ihjäl i en skjutning där annan person var måltavla.
 • I Malmö sköts Karolin Hakim ihjäl när hon bar på sitt barn.

-Pettersson säger att under tiden pratar regeringen värderingar och vägrar diskutera den verkliga orsaken till våldet.

TIDIGARE 2019-09-09. Två oskyldiga skadade, de har skjutit som amatörer

BROTTSLIGHET. Vi har i åratal fått höra att skjutningarna i vårt land drabbar andra kriminella. Det är nog dags att ta tillbaka detta. I går kväll drabbades två oskyldiga, de skulle träffa en bil men har inte klarat av automatvapnet, skriver Aftonbladet

Skottlossningen i Nacka igår kväll har enligt media koppling till mordet på 18-åriga Ndella Jack som sköts ihjäl i Råcksta, Vällingby nyligen.

NDella Jack blev 18 år.

Några dagar innan mordet på NDella avrättades läkaren Karolin Hakim, 31, i Malmö en måndagsmorgon.

Naief Adawi och Karolin Hakim samt deras barn.

På Sveriges Radio P1 hör jag Morgan, Bagdad-Bob, Johansson (S) tjafsa om satsningar på några hundra miljoner och utredningar hit och dit samt skylla på tidigare regering och Sverigedemokraterna. Dock inte ett ord om det verkliga problemet med brottsligheten, för stor invandring av folk från dysfunktionella länder.

Vi har nu haft tre mord med skjutvapen och flera skadade på tre veckor, alla utom mordförsöket på advokaten är utförda av kriminella invandrare. I fallet med advokaten vet vi inte vem torpeden är.

Vi har Ikeamorden, terrordådet på Drottninggatan, mordet på Gert-Inge i Markaryd, alla skjutningar och mord i Stockholm, Malmö och på fler platser, mord, mord, mord…nästan utan undantag begångna av invandrare men invandringen ska inte diskuteras i samband med brottslighet säger Morgan och Stefan.

Vid gårdagens skjutning i Nacka sköts det hej vilt med militära automatvapen som förövarna inte behärskade ändå är det locket på från polis, media och politiker.

-Pettersson säger, tala om vad ni vet och gå ut med belöningar. Detektiv allmänhet är bättre än ni tror, men ni kanske inte vill lösa brotten för det kan uppfattas som rasistiskt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Den kriminella Lamin Dibba nekas ersättning för sin mördade fru

 1. Brottslingen nekas ersättning?
  Var inte våldtäktsmannen som fick 840 000 skattefritt skadestånd brottsling?

 2. Alla partierna vet att det enda partiet som säger sanningar och har rätt lösningar är Sverigedemokraterna! Gud nåde den som säger det högt, alla vänsteraktivister anfaller!

  14
 3. Bra, då får väl den kriminelle kulturberikaren skaffa in pengarna på sedvanligt sätt. Finns ingen anledning varför skattebetalarna ska tvingas stå för den kostnaden till honom. Det är ju inte så att han betalar alla skadestånd som han blir dömd att betala.

  Vad det gäller dessa fruntimmer så resonerar jag att lite svinn får man räkna med om man är korkad nog att umgås med kriminella.

  23
  3
 4. Vad tänker, om de nu någon gång tänker, PK folket då de läser om sina älsklingars eskapader?
  Känner de stolthet eller kan de få allt detta också att bero på SD?

  Hundra miljoners frågan tänker de någonsin ta sitt förnuft till fånga och göra avbön för sin försumlighet.
  Det gäller också dessa väljare som röstat på vansinnigheternas mästare.

  44
  3

Kommentera