Drömmar om ett gratis hus

INRIKES. Husdrömmar är ett program i SVT där arkitekten Gert Wingårdh och programledaren Anne Lundberg följer inspirerande människor som förverkligar sina alldeles egna husdrömmar. I går tittade Pettersson och den oäkta hustrun på premiären av säsong nio.

Det gjordes återbesök hos gamla bekanta som byggt hus och det frågades vad människor hade för drömmar. Några ungdomar ville ha ett gratis hus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Drömmar om ett gratis hus

 1. Ta det för vad det är. Programmet hette väl husdrömmar? Vem vill inte ha ett hus gratis? Jag lirar 2 rader lotto varje vecka så en kan väl säga att jag också drömmer. Att det ska göras politik av ta mej fan allting. Tröttsamt ibland. Fler kanske skulle må bra av att drömma lite.

  8
  3
  • Sala skriver:
   1 FEBRUARI, 2022 KL. 21:50

   Det är värre än så, ordet gratis får vänsterblivna via modersmjölken

   14
 2. Makten tycker ”vi har fått för mycket så nu ska vi dela med oss”. Med den frasen i bakhuvudet blir det lättare att förstå varför Sveriges riksdag och regering delar ut välfärdspengar till de som inte betalat in till välfärden!

  16
 3. Första klassens skattefinansierade pk underhållning, godhetsknarkarna sitter o myser utan att inse hur lurade de är

  25
 4. Gratis hus existerar. Det gäller att hitta ett rivfärdigt hus som ägaren ej har råd att riva. Om någon vill överta det rivfärdiga huset utan ersättning så är det oftast en bra affär för ägaren.

  25
 5. Egentligen finns det ju inget som är gratis. Allt måste betalas förr eller senare. Fast för parasiterna på bilden är det ju ändå gratis eftersom någon annan stackare måste betala. Så att begära ett GRATIS hus är ju en helt överdrivet uttryck, eftersom det alltid är gratis för denna grupp. Ta bara exemplet med tandläkarbesöket. Helt gratis som andra måste bekosta. Till och med egenavgiften på 50:- är ju faktiskt gratis eftersom den täcks av de arbetsbefriade bidragen som regnar över dom. Men det blir ju ändå balans i orättvisan då skatte-hjonen måste stå för alla kostnader.

  42
  • Gratis betyder ”av nåd” från någon annan, att det ges bort.

   Så gratis existerar visst men det betyder inte att ingen behöver göra en uppoffring. Det ploppar ju inte bara upp hus utan någon annan behöver ju ha fixat huset för att det skall kunna ges bort.

   20
 6. Tyvärr hittar jag inte artikel om bla kronprinsen i h&m som startar ett bolag för att gå in åt ungdomar som saknar pengar till hus eller lägenhetsköp.
  Man måste ha jobb och få banklån på 85% 5% eget kapital och Persson går in med 10% ”gratis”, men vill ha 10% av värdestegringen vid försäljning.
  Det är så nära ”få ett hus” man kan komma idag.

  12
  2
 7. Kan kanske finansieras via tvångsskatten för public service genom att minska personalstyrkan.

  28
 8. Wingårds arkitektfirma är väl en av de stora nu, hans fäbless för fyrkantiga lådor och platta tak gillar jag inte.
  Ett tak utan bra lutning och avrinning är ett kostsamt tak i längden, helt odugligt i de trakter som får snö.
  Intressant var flytten och det lilla hembygget på hjul.

  35
 9. Glöm nu inte att vi som har levt lite längre numera är gäster i det nya Sverige. Vi anses därför vara andra klassens medborgare.

  61
  1
 10. Jag vill också ha ett gratis hus men jag är ju etnisk svensk så det blir väl inget……

  114
 11. Att få ett hus önskar de huckleutstyrda flickorna, kan de garantera att vi får fred på gator och torg, inga skjutningar.
  Då får de ett hus under förutsättning att alla tre väljer att gifta sig av fri vilja, inte föda mer än tre barn vardera samt tala svenska med sina barn.

  49
  12
  • Där är/var hur många hus som helst i M.Ö, men finns det ett helt hus så läggs det
   en bomb i det huset resultatet blir en grusbunke. Sen finns det inga gratis hus i
   Sverige heller det är så att andra betalar, men dessa flickor har väl hört föräldrarna
   tala med Socialen?

   52
 12. Vilken smörja! Helt enligt förväntningarna då det är svt!
  Vi betalar, det är illa.

  106
  1

Kommentera