Tusentals deltog i protest mot Covid-restriktioner i Kanada

PANDEMI. Tusentals höll en högljudd men fredlig protest i Kanadas huvudstad Ottawa mot premiärminister Justin Trudeaus Covid-19-vaccinmandat, på gatorna och den snötäckta gräsmattan framför parlamentet.

Ett urval av folkmassan framför Kanadas parlament på lördagseftermiddagen. | Facebook

Den så kallade ”Freedom Convoy” började som ett rally av lastbilschaufförer mot ett vaccinkrav för förare som körde över gränsen till USA, men förvandlades till en demonstration mot regeringens påstådda övergrepp under pandemin med en stark anti-vaccinationsanda. Konvojen körde över Kanada för att avsluta i huvudstaden Ottawa i helgen.

”Jag kan inte jobba längre eftersom jag inte kan korsa gränsen”, säger Csava Vizi, en lastbilschaufför från Windsor som noterade att han var familjens enda familjeförsörjare.

”Jag vägrar vaccinet,” sa han och kallade det farligt. Han talade inifrån sin lastbil framför parlamentet.

Demonstranter kör över Nipigon-bron på Trans Canada Highway som en del av en lastbilskonvoj mot Covid-vaccinmandat den 27 januari. Kanadensiska lastbilschaufförers vaccinprotester handlar om mer.
”Det handlar inte bara om vaccinerna. Det handlar om att stoppa folkhälsomandaten helt och hållet”, säger Daniel Bazinet, ägare till Valley Flatbed & Transportation i Nova Scotia på Atlantkusten. Bazinet är ovaccinerat, men verkar i Kanada och påverkas därför inte av det gränsöverskridande mandatet.

”Jag och många andra människor är här för att vi bara är trötta på vaccinmandaten och nedstängningarna”, sa Brendon från Ottawa, som vägrade att ge sitt efternamn. Han bar på en skylt där det stod: ”Justin Trudeau får mig att skämmas över att vara kanadensare”.

Läs mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Tusentals deltog i protest mot Covid-restriktioner i Kanada

 1. Vad jag ser av världen av idag är att den vita rasen är på ett starkt sluttande plan utför.
  Fler och fler tror sig veta mer än vad vetenskapen gör.
  Det bästa vore om en stjärna slocknade, Solen.

  5
  31
  • Problemet är att ”vetenskapen” inte vet. Den samlade läkarkåren har inte varit med om något liknande möjligen HIV undantaget. De som hävdar att detta virus är artificiellt framtaget kanske inte har fel. De hävdar också att det är en korsning mellan SARS-2 och HIV vilket skulle kunna stämma med tanke på alla mutationer. Sanningen är att ingen vet. Inte än i alla fall.

   Däremot kan vi konstatera att buden är många och inte alltid ensade. En stor dansk studie visar exempelvis väldigt liten skillnad i smitta mellan de som använder munskydd och de som inte gör det. 1,8 respektive 2,1%.

   Vi ser också att alla nedlåsningar hjälper föga. Florida har till exempel lägre smittspridning än New York.

   Du kan vara lugn för att solen slocknar. Den är väl medelålders nu så om någon eller några miljarder år är den slut.

   29
   3
   • @Argus, som du skriver buden är många. Biden har med stöd av CDC Md Fauci m.fl. beslutat att en bättre mask N95 skall användas. Om jag är rätt informerad måste mask användas u USA, när man går in i offentliga lokaler och folk gör vad som gäller, Det hettar först till om vaccinsprutorna måste tas och om vaccinpasset. Republikanerna kan ta sina sprutor frivilligt men om det blir ett krav, som i fallet med de canadensiska lastbilschaufförerna, då går topplocket och alla gör gemensam sak mot myndighetsbeslut.

    – Mycket av den andan borde vi ha i Sverige inte minst om de enormt höga elpriserna i syd- och mellansverige.
    Saxat
    ”Apotek över hela landet fyller på med gratis N95-masker för allmänheten efter att Biden-administration. Enligt en färsk uppdatering från The Centers for Disease Control and Prevention ger löst vävda tygprodukter minst skydd.”onen förra veckan meddelade att de skulle ge ut 400 miljoner masker från sitt strategiska nationella lager.

    N95-masker är den optimala masken att bära för skydd mot COVID-19, speciellt omicron-varianten.

 2. DARPA kom till samma resultat redain i April 2020 på basis utav läckta dokument.

  Problematiskt, billig samt utan i kraft varande patentskydd, mycket illa.
  Hur skulle man kunnat piska upp panikångesten ifall fårket vetat att det finns förmånliga samt fungerande mediciner ? Ännu värre ….

  Hästmedicinen råkar dessutom finnas på WHOs lista över oumbärliga läkemedel.

  15
  2

Kommentera