Rysk medborgare flög drönare över Drottningholms slott

BROTTSLIGHET. En rysk medborgare greps i söndags misstänkt för att ha flugit med drönare över Drottningholms slott. Säpo har informerats om ärendet. – Den gripne är misstänkt för brott mot skyddslagen, säger Anna Westberg på polisen i region Stockholm.

Drottningholms slott. Kungliga Hovstaterna foto: Raphael Stecksén

Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige och som är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden.

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet.

Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Flera kungligheter har sedan dess satt sin prägel på slottet.

Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rysk medborgare flög drönare över Drottningholms slott

 1. Döden skulle inträtt för en människa som stått framför en kon som var ~ 30° från mynningsbromsen, som ett paraply av död.

  Långt, långt, långt värre än en handgranat, bortsett från splittren från en sådan.

  Ibland sköt vi sönder ammunitionslådorna, för att de stod litet för nära mynningen.

  1
  2
 2. Jag kan försäkra herrskapet, att när vi sköt med Haubits-77 med laddning sex, så hade vi redan skitit, för vi ville inte skita i kalsongerna.
  Som att få en örfil vid mynningsknallen.

  2
  1
 3. Ibland har folk frågat: hur skjuter man direkt med en Haubits-77 ?

  Svaret är att den har ett väldigt, väldigt fint kikarsikte på sidan av det stora riktinstrumentet, detta som kan justeras i hektometer och för laddning. 4 eller 6. Det har justeringsrattar i höjd och sida.

  Siktet är ganska avancerat med sina etsade streckmarkeringar. Tydligen skulle man kunna skjuta direkt mot rörliga mål, eller som Tyskarnas 88 mm kanon, Flak-88, eller Pak-88 men mer avancerad och brutalare med 155 mm kaliber.

 4. Det var några Tjecker som flög en drönare vid flygvapenmuseeum i Linköping för några år sedan.
  Hela samhället har blivit konstigt. De blev bötfällda osv.

  Förr flög jag fritt, men icke nära flygfältet. Förr fick modellflygklubben flyga på gräset intill deras landningsbana.

Kommentera