Okända föremål över tre kärnkraftverk

INRIKES. En drönare av större modell har observerats över Forsmarks kärnkraftverk i går kväll. Det bekräftar polisen. En vakt larmade polisen och drönaren försvann sedan mot havet utan att polisen kunnat lokalisera den. Det finns inget som tyder på att den landat eller släppt något på området.

Exempelbild: Drönare kan användas till ”paketleveranser” åt terrorister.

Drönaren är av en större modell som står emot vind då det blåser kraftigt i området. Polisen åker till platsen med patruller och helikopter och söker av området. De ser drönaren som rör sig runt Forsmark ett tag innan den försvinner mot Gräsö. Polisen försöker fortsatt lokalisera drönaren, även med en egen sådan, men utan framgång.

Polisen har även fått uppgifter om att ”någon form av föremål” setts över kärnkraftverken Ringhals och Oskarshamn vid samma tidpunkt. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Vi jobbar just nu ganska intensivt med det här, säger Petra Blomqvist, presstalesperson på polisregion Mitt.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Okända föremål över tre kärnkraftverk

 1. Drönare kan låsa på mål så att signal går via satellit och vidare till kryssningsmissil ,eller spioneri eller direkt laddning på drönaren. Dessa drönare har man sett vid militärövningar och skickas troligen upp via ubåt .Ryssarna har säkert utvecklat detta under några år . Vad dessa gör här nu är kanske att kolla läget om det går att genomföra sådana attacker och se hur mycket vi är på alerten med vårat försvar. Utvecklingen har gått väldigt långt med dessa drönare som kan vara mindre stelth flygplan som man inte kan se på radar.

  10
  1
 2. Om det ens finns någon drönare i Sverige som klarar att flyga i så hård vind nattetid är det garanterat en registrerad och professionell ägare som aldrig skulle riskera sina flygtillstånd genom att flyga över ett skyddsområde. Kan uteslutas.
  Samtidigt finns också uppgifter om ”flygande föremål” över kärnkraftverken i Oskarshamn, Ringhals och Barsebäck.

  Ergo; Minst 4 utländska drönare kan ha tagit sig in i landet trots att försvaret står i skarpt beredskapsläge med all radarförmåga aktiverad så här finns all anledning att misstänka den lömske Putin.
  Han har givetvis ett intresse att mäta in/kontrollera exakta koordinater för att med en enda knapptryckning kunna skicka 4 förprogrammerade missiler som slår ut nästan all elberoende verksamhet i Sverige samtidigt.
  Läge att genast kontrollera lås och innehåll i vattenkraftverkens sprängkistor!

  I och för sig har ju Mathem börjat med skärgårdsleveranser men dem misstänker inte ens jag.

  17
  3
  • Vilket luftvärn? Det försvann med Försvarsbeslutet 2000 då man la ner Lv2 (Visby), LvSS och Lv3 (Norrtälje), Lv6 (Göteborg) och Lv7 (Luleå) och ersatte dessa med Luftvärnsregementet (Halmstad). Lv (Karlsborg) lades ner 1961 och Lv5 (Sundsvall) 1982. Må dessa politiker brinna i helvetet.

   40
 3. Säkert någon som tagit bilder som sedan ska visas på museum i framtiden så att människor då kan få se att vi en gång hade stora ”fabriker” där el producerades

  51
  1

Kommentera