Föräldrapar portas från skola

SKOLAN. Ett föräldrapar i Landskrona anklagas för att störa ordningen på sitt barns skola. Nu har de fått besöksförbud under hela vårterminen, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg. – LandskRona stad har aldrig tidigare fattat ett sådant beslut, säger Erik Åström, verksamhetschef på utbildningsförvaltningen till tidningen.

I Oaxens skola började Pettersson en gång i tiden. Vi var sju elever i tre klasser, plus min kompis som var 6 år och fick följa med. Bild från Hölö-Mörkö Hembygdsförening.

Föräldrarnas närvaro uppges ha kraftig negativ påverkan på arbetsmiljön på skolan. De ska ha bemött personalen på ett “okontrollerat och konfliktfyllt sätt” och uttalat sig olämpligt om elever.

Enligt Sydsvenskan har flera i skolans personal valt att säga upp sig på grund av samarbetssvårigheter med föräldrarna. Konflikten kulminerade i måndags då föräldrarna ska ha deltagit i undervisningen trots att biträdande rektor på skolan meddelat att de inte är välkomna.

Utbildningsnämnden har nu beslutat att porta föräldrarna från skolan. Beslutet gäller fram till den 14 juni.

-Pettersson undrar om föräldrarna inte har något arbete eftersom de kan vara i skolan på dagarna. Sedan tror jag knappast att det går att hålla föräldrarna borta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Föräldrapar portas från skola

 1. Varför ska det inte gå att hålla föräldrar borta från skolan?
  Klarar inte rättsstaten Sverige det, då kan vi lika gärna genast byta namnet till Absurdistan för gott.

 2. En lärare som arbetat på skolor i Göteborgs förorter berättar att barn med svenskt namn och utseende är så få att de kan räknas på en hand, vissa av barnen kanske inte träffar en etniskt svensk förrän de blir vuxna. Läraren menar att istället för mångkultur har man fått en rå förortskultur vars attityd och inställning till skola och vuxna är tuff, hård och lättkränkt, citat: ”Ibland händer det att hela familjer, äldre bröder, pappor, farbröder och morbröder går i konflikt med varandra för något som har skett i skolan. Det låter absurt det där att familjemedlemmar lägger sig i, jag vet. Men jag har faktiskt sett och varit med om det ett flertal gånger. När det är dags för föräldramöte måste skolan boka in tolkar så att alla deltagare ska förstå vad som sägs. Har man mindre tur blir det upp emot fem, sex, sju tolkar.”
  Från Nyheter Idag, Lärare: ”De etniskt svenska barnen blir marginaliserade”
  https://nyheteridag.se/larare-de-etniskt-svenska-barnen-blir-marginaliserade/

  60
 3. Täppas Fogelberg stängde man ju av på Ring P1 inför valet för han ansågs för ”extrem” i sina kommentarr undrar om inte Pascalido vart avstängd med men övriga dagar kundfe dom sitta spy sin galla då var dom inte”extrema”

  54
 4. Samma regler borde tillämpas på regeringen fram till valet i september .
  Så de inte kan använda våra skattepengar i sin valkampanj.

  62

Kommentera