Kinesisk agent har infiltrerat brittiska parlamentet och energisektorn

UTRIKES. Enligt den brittiska underrättelsetjänsten Mi5 har en kinesisk agent försökt påverka politiker i parlamentet. Talmannen i underhuset har nu mejlat ut en varning till ledamöterna, rapporterar Sveriges Radio.

Kineserna, CGN, har insett att energi är makt och har köpt in sig i Sverige, Storbritannien med flera länder men är förbjudna att verka i USA av säkerhetsskäl.

Det är ovanligt att den brittiska underrättelsetjänsten så tydligt pekar ut en individ – i det här fallet ska personen ha försökt påverka politiker å det kinesiska kommunistpartiets vägnar. Iain Duncan Smith och flera andra parlamentariker, begärde idag mer information från underrättelsetjänsten och regeringen. De kräver också att rutinerna kring vem som tillåts komma in i parlamentet ses över.

Den kinesiska agenten påstås arbeta för ett statligt kinesiskt bolag som köpt in sig i brittisk kärnkraft. det statsägda kinesiska bolaget China General Nuclear Power Corporation, CGN, äger även en massa vindkraftsverk i Sverige men är förbjuda att verka i USA.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kinesisk agent har infiltrerat brittiska parlamentet och energisektorn

 1. I Sverige finns inga hinder så länge du kommer från främmande land, ”du är så välkommen att berika vårt land, för vi har ingen kultur sedan gammalt. Var också klar över att du måste inte arbeta för att bli en av oss.”

  Glöm inte att han ledaren som uppmanade oss med ”öppna edra hjärtan” är en av förrädarna fastän han inte var öppet socialist.

 2. Vad händer med Sverige? Samtidig som Kinas kommunistiska diktatur nästlar sig in Sverige och blir storägare inom vindkraften, så infiltrerar islam nu hela landet: ”När islamisterna tog över Hyltebruk”, se den, – man blir mörkrädd:!
  https://youtu.be/38X0KaNHhmQ

  19
 3. Att miljösekten och svagbegåvade Socialdemokrater med storhetsvansinne och maktgalenskap gör affärer med ytterst tveksamma företag är inget att furundra sig över. Konsekvensanalyser är inget som miljösekten bryr sig om.
  Att vindmöllor är etanol i kubik framstår allt mer.

  20

Kommentera