Cyberattack mot Ukraina – invånare uppmanas att ”förvänta sig det värsta”

UTRIKES. Den ukrainska regeringen uppger att en stor cyberattack riktats mot deras hemsidor, skriver AFP/Omni. I ett meddelande som publicerats på flera departements hemsidor på ryska, ukrainska och polska står det bland annat ”Ukrainare! All information om dig har blivit offentlig, var rädd och förvänta dig det värsta”.

Ukraina. Skärmdump på hackerattack

Det ukrainska utrikesdepartementet uppger att man arbetar på att återställa systemen, och att polisen har inlett en utredning.

”Det är så här det börjar”, skriver Ukrainaanalytikern Ariana Gic på Twitter, hon menar att det är början på en attack från Ryssland.

MEDDELANDET: ”Ukrainare! Alla dina personuppgifter har laddats upp till det offentliga nätverket. Alla data på datorn är förstörd och kan inte återställas. All information om dig har blivit offentlig, var rädd och förvänta dig det värsta. Detta är för ditt förflutna, din nutid och din framtid. För Volynien, för Ukrainska upprorsarmén, för Galizien, för Polesien och för historiska länder”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Cyberattack mot Ukraina – invånare uppmanas att ”förvänta sig det värsta”

 1. Modern krigsföring behöver inte bestå av blanka vapen, ju mer ett land är digitaliserat desto större skada kan åsamkas dem.

  11
 2. Den lille krigshetsaren vladimir Puttin ska tydligen kopiera Adolf Hitlers
  försök att styra världen, först genom att ställa krav som dom på förhand vet att
  ingen går med på, och sen med lögner och konspirationsteorier försöka hetsa fram
  ett storkrig med början i Ukraina, hur skulle det va ifall han såg till så att hans eget folk,
  även dom på landsbyggden fick ett bra liv, Ryssland är ju redan världens största land?

  8
  15
 3. En ” analitiker” från Västra Ukraina men som bosatt i Toronto, USA…
  Mycket trovärdig källa…Bara att titta genom hennes Twitter…

  23
  3
   • Påstår jag någonting om rysk politik eller om Ryssland?
    Ja jag är ryska, Rysslands medborgare och åker dit väldigt ofta. Men inte fan benämner jag mig för ” Rysslandsexpert och Rysslandskännare” bara pga det…
    Egentligen är intresserad av Sveriges ekonomi och invandringpolitik mer än allt annat. Men kan inte låta bli när du retas att dina läsare inte håller med dig angående Ryssland och Putin och kommer med konstiga ogrundade påstående och upphittade “experter”

Kommentera