Svårt covidsjuka är nästan alltid ovaccinerade

PANDEMI. Av de 78 patienterna som har covid-19 på Skånes universitetssjukhus är ”bara” 52 inlagda på sjukhuset på grund av sjukdomen. Övriga vårdas för något helt annat, men hamnar ändå i statistiken när de testar positivt för sjukdomen. Det skriver Sydsvenskan.

Läkaren och forskaren Ulf Karlsson säger att de personer som vårdas för svår covid nästan uteslutande är ovaccinerade. – Det blir ingen rättvisande bild när man säger att även vaccinerade vårdas på sjukhus. De är oftast inte där för covid i sig. Och de behöver sällan vårdinsatser just för covid.

Tidigare i veckan rapporterades att tre regioner har signalerat till Folkhälsomyndigheten om att statistiken kring coronavårdade på sjukhusen är missvisande, just för att flera av patienterna har covid-19, men inte i första hand vårdas för sjukdomen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516

24 thoughts on “Svårt covidsjuka är nästan alltid ovaccinerade

 1. Ur artikeln:
  “– De som ligger inlagda för att de har en covidinfektion – det är framförallt de ovaccinerade, säger Johan Tham.”

  D.v.s. att vara sjuk MED covid kan i många fall betyda att varar sjuk AV covid, och inget annat. Särskilt om man är ovaccinerad. Men många stollar verkar ju tro att sjuk MED covid betyder att ingen alls egentligen mår dåligt av sjukdomen covid.

  5
  2
 2. Det finns inte mycket hopp för Sverige , om man inte kan hålla sams om en sådan här sak !!

  12
 3. De ovaccinerade är de som står närmast gudarna, finns de?

  De är ovaccinerade p.g.a. sin envishet och övertygelse att de alltid vet bäst, sägs vara släkt med motvalls kärring hela bunten.

  Att de befinner sig på sjukhus beror på att de redan vaccinerade ej har hållit avstånd.
  Att deras integritet skadats av allt detta tjat om att vaccin skyddar, gör dem mer utsatta för C-19 viruset.

  För att uttrycka det riktigt svenskt, så är det sååå synd om dem.

  10
  31
  • Martin! Det står döda av alla orsaker, vilket gör att det inte är bara de som dör p.g.a. corona. Det är som att jämföra gröt med välling.

   16
   1
  • Såg med att det gäller alla orsaker, men då är det väll så att vi är friskare och har starkare immunförsvar generellt än de vaccinerade?

   28
   1
 4. Folk ligger inne för influensa och allt möjligt? Vem kan med handen på hjärtat tycka att vi skall fortsätta med detta? Restriktioner och Covid pass måste bort. Låt livet gå vidare. Det enda som återstår efter ”Pandemin ” är alla de potentiella biverkningar som många immunologer varnar för. Som alla vet är dessa ”vacciner” fortfarande i Fas 3 studien. Det flnns inga långtidsstudier så verkligheten kommer sakta att komma ikapp.
  Om dessa Immunologer får rätt blir framtiden inte rolig. Pettersson med flera som är av åsikten att alla skall skall ta sprutan kanske kommer att tänka om…..

  53
  8
  • @Martin: Tycker som du att restriktionerna skall bort nu. Vaccinet gör att alla har ett val och influensalika smittor kommer fortsätta cirkulera varje år precis som alltid. Det är helt orimligt att hålla på med restriktioner varje gång normala utbrott kommer. Covid 2020 var INTE normalt eftersom viruset var helt nytt för allas immunförsvar. Covid 2022 är i princip normalt, som en svår influensasäsong. Sedan kan ju saker hända, nya mutationer men det gäller ju alla smittor.

   Huruvida “verkligheten kommer komma ikapp”, kan ju ingen svara på så där får man följa sin tro. Jag tror vaccinet räddar oerhört många fler än tvärtom, dödssiffrorna i statistiken när vaccinen sattes in talar sitt tydliga språk. Att det skall komma dödskurvor av samma dignitet på grund av sena biverkningar förefaller helt uteslutet, då har man inte sinne för proportioner om man tror det. Inte ens praktfiaskot med svininfluensavaccinet uppvisar något som tillnärmelsevis liknar den föreställningen och än så länge har inget liknande med något covidvaccin inträffat.

   Men alla måste följa sin tro och vaccinering skall helt klart vara frivilligt och nu är det dags att öppna upp samhället på riktigt. Vi kanske kan låta denna våg ebba ut i två veckor, men sedan räcker det.

 5. Ta inte in ovaccinerade på sjukhusen, dom hävdar ju att det här med covid 19
  är en bluff och att vaccinering är en risk.
  Varför söker dom vård om dom inte tror det är nått speciellt ?

  13
  57
  • Jag kan inte prata för alla utom enbart mig själv. Jag är inom åldersspannet 40-50 år. Det har till dax datum avlidit ca 200 personer i denna åldersgrupp. Tror du inte själv att risken för mig är större med eventuella biverkningar av vaccinet? Som jag nämnt tidigare så finns det inga långtidsstudier så varken du eller någon annan kan säga vad som händer i framtiden…

   48
   7
   • Men det där med att tro allt vad Staten försöker att prångla ut är något som
    Svensken är duktig på, så kallad “nyttig idiot”, och då har vi ändå företrädare
    för regimen som ljuger värre än ” Mynchausen” om både det ena och andra.

    Något som jag länge undrat över är när dom pratar om antalet döda, då heter
    det att dom dött med covid 19, dom säger inte att dom dött av covid 19, så
    det är lätt att fundera över vad ord betyder?

    23
  • @Karl: Undrar hur man skall tolka alla tumme ner på din post? 😀
   Skall man inte vaccinera sig mot covid eftersom det är ofarligt men man skall söka sjukhusvård eftersom det är livsfarligt? Hmm…
   Den goda tolkningen får väl bli att de tycker som jag; även den dumme skall få sjukvård. Det ingår väl (implicit) i Aristoteles läkared? Jag åker själv skidor, vilket kan vara dumt om man åker för snabbt, men fick sjukhusvård när jag skadade mig.

   • Ja den dumme har förmodligen bidragit med skatt till sjukvården, men det finns
    ett växande antal som inte bidragit med något utan kostnader som överutnyttjar
    sjukvården?

 6. Det är bara att konstatera att vaccinerna mot COVID-19 är förvillande lika politiker. De lovar runt och håller tunt. Först skulle de rädda dig ifrån att bli sjuk. Det fick man backa ifrån. Sedan skulle de rädda dig ifrån att bli allvarligt sjuk. Det fick man också backa ifrån.

  Det skulle räcka med en dos. Hmmm… Det skulle räcka med två doser. Hmmm… Vi får nog ta en tredje dos. Hmmm… Israelerna är nu inne på fjärde dosen. Hmmm… Det har nu gått så långt att till och med WHO avråder från fler doser.

  Sedan kan vän av ordning börja fundera över hur det kommer sig att en tredjedel av patienter OCKSÅ har COVID-19 när de ska behandlas för andra sjukdomar. Sprider sig smittan på sjukhusen också eller är det bara en tillfällighet? Låt vara en omfattande tillfällighet.

  Vad är allmäntillståndet för de inlagda? Lider de svår brist på D-vitamin som majoriteten i Malmö har förutsättningar för? Det var som bekant Järvafältet som belastade sjukvården inledningsvis. Det höll tjänstemän och press inne med en bra stund. Vi får inte ifrågasätta den heliga migrationspolitiken. Inte nog med att svenska folket betalar dyrt för guldklimparna. Dessa konsumerar sjuk- och hälsovård i sådan omfattning att vi som betalar riskerar bli utan. Först var det platser på BB. Det verkar ha spritt sig till vården av de drabbade av pandemin och då har jag inte ens nämnt slakten inom äldrevården som beror på lika delar total ignorans av verkligheten och avsaknad av respekt för basala hygienrutiner. Det senare troligen en kultur- och språkfrågor.

  Jag vill se en analys av dödsfallen i de nordiska länderna baserad på etnicitet inte bara av de avlidna utan även personalens etnicitet när de gäller avlidna i äldrevård. Jag när en hypotes att det är en högst bidragande faktor. Men det får jag troligen se mig i stjärnorna efter då den heliga migrationspolitiken ej får ifrågasättas.

  80
  7
   • Problemet är att SCB inte för statistik över etnicitet. Eller kulturell bakgrund för den delen. De faktorer som är avgörande i detta sammanhang. Trots decennier av snömos som gått ut på att alla människor är exakt lika så börjar till och med skolmedicinen dra öronen år sig. En medicinsk behandling som fungerar på en ursprunglig skandinav fungerar inte nödvändigtvis på en östasiat trots gemensam stamfader.

    Den klassiska definitionen av invandrare duger inte heller i dessa tider: “I sin delrapport har arbetsgruppen förklarat att begreppet invandrare i författningssammanhang endast bör användas som en beteckning på personer som själva faktiskt har invandrat och som har folkbokförts i Sverige. ”Nyanlända invandrare” bör avse personer som själva har invandrat för en relativt kort tid sedan och
    ”personer med utländsk bakgrund” såväl utrikes födda personer som själva invandrat som personer födda i Sverige med minst en utrikes född förälder. Arbetsgruppen har föreslagit att begreppet invandrare i vissa författningar, där begreppet invandrare inte enbart avser personer som själva har invandrat, ersätts av begreppet personer med utländsk bakgrund.”

    Att nationalitet, det vill säga tillhörighet till en nation, ett kollektiv av individer med samma bakgrund, kultur och språk, är kidnappat sedan decennier och förväxlas i dag allmänt med medborgarskap är vi vana med. Nu verkar till och med utrikesfödd innebära svenskar som råkar vara födda i utlandet. Du får akta dig så att din katta inte föder i stallet för då vill väl Jordbruksverket att du registrerar dem som hästar.

    24
    1
   • Argus!!
    SCB redovisar den statistik du efterfrågar om du orkar bemöda dig att titta efter

    Antal rapporterade dödsfall för utrikes födda efter födelseland åren 2015-2021
    Statistiken för åren 2015-2019 är ett medelvärde.
    Number of deaths reported by country of birth, 2015-2021
    The statistics for the years 2015-2019 are an average.
    Födelseland / 2021 2020 2015-2019
    Födelsevärldsdel Totalt Kvinnor Män Totalt Kvinnor Män Totalt Kvinnor Män
    Landsnamn Tot 2021 Kv 2021 M 2021 – Tot 2020 Kv 2020 M 2020 – Tot 15-19 Kv 15-19 M 15-19
    Samtliga utrikes födda 12 668 6 193 6 475 13 526 6 647 6 879 11 210 5 731 5 478
    Norden utom Sverige 4 964 2 747 2 217 5 436 3 046 2 390 4 933 2 761 2 172
    Danmark 699 337 362 716 334 382 731 342 389
    Finland 3 548 2 000 1 548 3 932 2 241 1 691 3 361 1 911 1 450
    Island 36 16 20 26 11 15 24 12 12
    Norge 681 394 287 762 460 302 817 496 321
    EU utom Norden 2 903 1 387 1 516 3 114 1 555 1 559 2 676 1 361 1 315
    Estland 193 95 98 233 122 111 264 151 112
    Grekland 159 52 107 164 50 114 110 33 77
    Italien 92 25 67 127 32 95 101 28 73
    Polen 574 320 254 547 318 229 464 272 192
    Rumänien 176 89 87 162 76 86 122 66 57
    Tjeckoslovakien 113 56 57 139 74 65 116 58 58
    Tyskland 834 443 391 949 560 389 798 455 343
    Ungern 260 104 156 247 104 143 239 102 137
    Österrike 121 42 79 144 64 80 119 51 68
    Övriga personer födda i EU utom Norden 381 161 220 402 155 247 344 145 199
    Europa utom EU och Norden 1 916 858 1 058 1 963 834 1 129 1 488 678 810
    Bosnien och Hercegovina 458 224 234 496 240 256 382 192 190
    Förenade kungariket 127 46 81 131 38 93 122 43 79
    Jugoslavien 846 372 474 803 331 472 619 272 347
    Turkiet 288 114 174 360 142 218 226 97 129
    Övriga personer födda i Europa utom EU och Norden 197 102 95 173 83 90 139 74 65
    Afrika 500 168 332 480 144 336 337 120 217
    Somalia 116 50 66 150 70 80 73 30 43
    Övriga personer födda i Afrika 384 118 266 330 74 256 264 90 174
    Nordamerika 194 96 98 194 86 108 205 97 108
    USA 128 62 66 140 65 75 154 79 75
    Övriga personer födda i Nordamerika 66 34 32 54 21 33 51 19 33
    Sydamerika 292 127 165 312 144 168 238 116 122
    Chile 165 69 96 187 90 97 145 69 76
    Övriga personer födda i Sydamerika 127 58 69 125 54 71 93 48 45
    Asien 1 784 739 1 045 1 910 761 1 149 1 208 527 680
    Irak 405 168 237 464 179 285 296 128 169
    Iran 291 111 180 324 136 188 233 99 134
    Libanon 118 42 76 117 46 71 79 30 49
    Syrien 362 135 227 426 154 272 189 69 120
    Övriga personer födda i Asien 608 283 325 579 246 333 411 202 209
    Övriga länder 115 71 44 117 77 40 124 70 54

    1
    2
   • Fortfarande födelseland och inte etnicitet (kattungar födda i stallet = hästar).

    Landet du är född i har möjligen, möjligen kulturell betydelse. Ditt ursprung, ditt genom, avgör hur kroppen reagerar. Nu när vaccintillverkarna har börjat med mRNA (messenger-RNA eller budbärar-RNA) har arvsmassan fått ytterligare ökad betydelse.

  • Ja bara det att vi varje år tar emot uppemot 100000 människor som vi inte känner till ett
   ett dugg om, och inte ställer som krav att för att få stanna måste man vaxinera sig, det
   är en skandal i sig, men man sväljer att ett företag flyttar om folk , och till och med
   avskedar någon som heller inte vaxinerat sig

   12
   1
 7. ja at det är fel någonstans är klart . man påstår att vaccinationsgrad liger på 90% i Sverige till detta fins den stora frågan hur många är imuna på naturlig väg dvs dom som inte hade en aning om att dom faktiskt var sjuka?? utan det får man reda på när man brytit benet!!
  nästa fråga är ju om man vet vilken typ av virus det är frågan om omikron ger ju uppenbart ingen sjukdomstillstånd alls och cov 19 är ju farligast för dom över 90 med andra sjukdomar . det var väl därför man lag in cov 19 pasigenter på långvården det yttersta sättet att plundra pensionärerna!?
  ja det är tveksamt om vaccinen fungerade då man medvetet infekterade stora grupper i samhället och dåm som överlevde det hade ju få ett effektivt skydd .. rent statistiskt är det en katastrof när man granskar dessa trattar på folk hälso myndigheter dom bör nog sikta in sig på gonnore och syfilis innom polisens fnask grupp

  37
  2
 8. “Läkaren och forskaren Ulf Karlsson säger att de personer som vårdas för svår covid nästan uteslutande är ovaccinerade. – Det blir ingen rättvisande bild när man säger att även vaccinerade vårdas på sjukhus. De är oftast inte där för covid i sig. Och de behöver sällan vårdinsatser just för covid.”

  Men så har man fått ta del av konstiga svar på detta av vaccinvägrare, tex att dom ligger inne för biverkningar av vaccinet. Sen ska man räkna in alla som dör pga vaccinen osv osv osv bla bla bla bla. Att övertyga dom med sakargument är som att pissa i motvind av orkanstyrka.

  18
  24
  • I grund och botten är oviljan att vaccinera sig som vuxen något som samhället skall lägga rätt lite resurser på att bekämpa. Det viktiga är att komma ut med bra information om vaccinering och hur den funkar till dem som är mottagliga för information men kanske dåliga på att söka upp den själva. De med stark övertygelse mot vaccination är inte något att lägga för mycket resurser på och de kommer inte omvändas.
   I sammanhang som vårdyrken och äldreomsorg får man i viss mån göra andra överväganden men även där är ju det centrala att smitttesta. Det är ju viruset som är den riktiga faran inte människor.

   3
   3

Kommentera