Statligt kinesiskt bolag äger svensk vindkraft

ENERGIFÖRSÖRJNING. Ett dotterbolag till det statsägda kinesiska bolaget China General Nuclear Power Corporation, CGN, har gått in som delägare i sex svenska vindkraftsparker de senaste åren, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg. Det är något som får Oscar Almén på Totalförsvarets forskningsinstitut att höja ett varningens finger.

DN Twitter

Om Kinas andel av svensk elproduktion ökar skulle landet kunna använda inflytandet för att utöva påtryckningar på Sverige, säger han till tidningen.

Almén säger också att Kina är en flitig användare av ekonomiska påtryckningsmedel i världen. Till exempel när man valde att bojkotta H&M, eller när man bojkottade norsk lax efter att Nobelkommittén gav fredspriset till Liu Xiaobo 2010.

-Pettersson säger att kineserna får svårt att stänga av vindkraft som står på svensk mark, men de får vara med att ta förlusterna som uppstår.

Men det är naturligtvis inte bra att en kommunistisk statlig diktatur äger företag i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Statligt kinesiskt bolag äger svensk vindkraft

 1. Vad ska kineserna göra med alla de dollar som de har?
  När det uppblåsta värdet på dollarn kommer i dagen Då ska man ha så lite dollar som möjligt Bättre investera i allt rätt om det inte ger någon vinst

 2. Sossarna fortsätter att sälja ut vårt Sverige.
  Rösta rätt nästa år , eller anmäl er till en kurs i Kinesiska .

  14
  1
 3. Man börjar fundera om Ynkeman & Co har en koppling till det kinesiska kommunistpartiet. De agerar i alla fall lika lite i det svenska folkets intresse som Sleepy Joe i det amerikanska. Högsta inflationstakten i USA på tre decennier.

  17
  • De amerikaske oligarkerna har samma ide som kommunisterna Det enda sättet att kunna driva igenom sin agenda med en totalitär världsregering som ska styras av FN som de redan styr

 4. All infrastruktur, elförsörjningen i synnerhet, skall naturligtvis ägas av det allmänna. Vinstdrivande privata företag är alltid vinstdrivande och skall alltid vara vinstmaximerande. Det är bara att läsa aktibolagslagen. Att allt har privatiserats gör att inget i Sverige fungerar längre.

  24
  8

Kommentera