Vaccinet räddade en kvarts miljon liv i USA

PANDEMI. USA:s vaccinkampanj förhindrade 241 000 dödsfall och nästan 1,2 miljoner sjukhusinläggningar under det första halvåret 2021. Det visar ny forskning som publiceras i vetenskapstidskriften Journal of the American Medical Association.

Under senvåren och sommaren samma år planade antalet invånare som vaccinerade sig ut. Hade så inte varit fallet så kunde effekterna ha varit ännu kraftigare, menar forskare som arbetat med modellen, enligt NBC News.

Hittills har Covid dödat mer än 835.000 människor i USA, en avgift som skulle vara lägre om fler människor vaccinerades.

Läs mer om studien här

-Pettersson säger till er som dagligen lägger ut länkar till olika sidor som visar att vaccinet är livsfarligt, kolla bakgrunden och källorna till dessa länkar och ni kommer att finna att det är mumbo jumbo…

Antivaxare har fel, sprider mumbo jumbo

Tre män som tycker ni ska vaccinera er.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vaccinet räddade en kvarts miljon liv i USA

 1. Jag är helt ok med en vaccinering per år, med ett riktigt vaccin, och sedan en påfyllning vart femte år.

  2
  2
 2. ÄNTLIGEN
  Spanien nedgraderar pandemin till vanlig influensa. Bakgrunden är den milda omicron-varianten.
  Nu kommer Covid 19-viruset att klassas som vanlig influensa eftersom dödligheten har minskat avsevärt de senaste månaderna. Ett flertal studier tyder samtidigt på att Omikron-varianten är en jämförelsevis ofarlig variant av viruset.
  Strategiändringen innefattar därför en omvärdering av insamlingen av data och dess bedömning och utvärdering. Metoden som används för detta liknas vid den som används idag för influensa.

  LÄNK

  13
  2
 3. ja det är ett intressant påstående ? innan vaccinet var dödligheten cirka 2 på 1000 det vet efter som vaccinet kom senare och när vacineringarn satte fart då var dödligheten cirka6 på 1000?
  ja tolkar det som en axelration av dödligheten sen har man konstigheterna som att man väggrade ge sjukhus vård till äldre cov 19 pasigenter det med en statistisk säkerhet stäld på att dödligheten var 96% på folk över 80 år? faktum är att det finns minst 4 cov 19 variganter antagligen känsliga för vaccin sen finns omikron fulständigt okänsligt för vaccin ?? men man har ju komit underfund med att omikron variganten är ofarlig liknar en förkylning .
  man jan altså konstatera att det hov som regeringen och gonnore polisen sysslar med är enbart ett sätt hålla showen levande på samma sätt som Greta grötskalle tillber sina vindsnuror

  12
  3
 4. Intressant att jämföra dessa uppgifter med CDC chefen Walenskys uttalanden denna vecka. Vem ljuger, Walensky eller de som ärbakom rapporten ?

  14
  2
 5. Det är klart att man skall vaccinera sig (om man nu kan kalla det vaccin), om man är i riskzonen att behöva sjukhusvård!

  Men jag har aldrig förstått den här hysterin att fullt friska och barn skall vaccineras. Vaccinet skyddar ju inte mot att smittas eller att smitta andra.

  Nu är det panik att få fram så kallat vaccin mot omikron, en influensa som bara ger förkylningssymptom och många inte ens märker att dom har. Alla ska tvingas att ta även denna. Varför?

  Som vanligt förstår jag ingenting!

  30
  4
 6. Man ska inte blanda ihop teori med politisk verklighet. Som Lars Bern skriver är den metabola pandemin ett mycket större problem. 40% av människorna i USA är överviktiga, och det drar med sig diabetes, hjärt och kärlsjukdomar och förslitningsskador som gör att det inte går att upprätthålla ett normalt liv. Att bli stillasittande eller liggande är början på slutet av livet. Hur många av dessa som hade dött inom ett år om inte Corona hade kommit får vi aldrig veta.
  Självklart är det bra att rädda liv, men det verkar vara ett osmidigt sätt med vaccinet som inte är optimalt. Det verkar i efterhand som medicinering hade varit att föredra.
  Jag har bekanta som nu drar i sig den tredje sprutan, som inte ens hjälper mot omikron, som dessutom är en lindrig virus.
  Hade jag hetat Tegnell hade jag bara förordat vaccin till riskgrupper och de som frivilligt vill ha. Till de som utöver dessa blivit sjuk skulle jag förordat medicinering.
  De metabola sjukdomarna dödar ca 40 miljoner personer i världen årligen. Det är ”bara” 5 miljoner som dött av/med Corona i världen under två år.
  Så den drastiska prioriteringen av Corona handlar nog mer om business, politik och känslor.

  35
  5
  • Olof P Kan man kalla det en pandemi om man på frivillig väg med hjälp av kniv och gaffel samt glas skaffar sig sjukdomar och en för tidig död?

   1
   6
   • Tidigare kriterium för uttrycket pandemi var att måmga dog
    Detta ändrades 2009 til att gälla allt som hade snabb spridning, vilket alla säsongsinfluenser har Då kom Svininfluensa som ett brev på posten, tyvärr så var inte myndigheterna så påverkningsbara så när ett 50 tal dött så slutade de injesera folk Sen blev 1000 tal sjuka av annat och här i Sverige så har de ännu inte fått den hjälp som försäkringen ger rätt till
    Denna gången så är avtalet lite bättre för tillverkarna så de kan lägga större medel på propagandan
    Kan bara gratulera dem som tagit sprutan utan någon alvarlig biverkning
    Men ni räknas som ovaccinerade tills ni tagit den tredje dosen och så kommer det att fortsätta, vissa länder är inne på den fjärde.

    14
    4
   • De flesta av oss har fått 4 doser poliovaccin och rekommenderas att ta en 5:e om vi åker till ett område där det finns polio. Fästingvaccin är likadant, 4 doser plus påfyllnadsdos var 5:e år.

    9
    8

Kommentera