Upp till 6.000 kronor till prisdrabbade elkunder

SKATTER. Regeringen föreslår sex miljarder kronor i stöd för att kompensera de 1,8 miljoner hushåll som drabbats hårdast av höga elpriser, säger finansminister Mikael Damberg (S) vid en pressträff.

Det innebär max 2000 kronor per månad och hushåll och gäller december, januari och februari – alltså totalt max 6000 kronor per hushåll. Lättnaderna beräknas kosta staten sex miljarder kronor.

Vi har väldigt höga elpriser i Sverige och i Europa det tror jag inte har undgått någon. Regeringen tar situationen på fullaste allvar, Mikael Damberg.

Förslaget omfattar hushåll med en elförbrukning på över 2 000 kilowattimmar i månaden.

Jag förstår att människor känner oro för sin ekonomi, säger energiminister Khashayar Farmanbar (S).

-Pettersson säger att permanenta sänkningar av elskatten är bättre. De c:a 6 miljarder som regeringen tillfälligt sänker med är mindre än vad de höga elpriset gett staten i form av extra skatteintäkter.

Det regeringen tar på allvar är inte hushållens ekonomi utan att det är valår. De släpper nyheten 45 minuter innan årets första partiledardebatt som börjar 09:00 idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Upp till 6.000 kronor till prisdrabbade elkunder

 1. Elenergin klarar de flest att betala, men den hutlösa elskatten plus moms, blir för mycket, nu måste sossarna lämna tillbaka 6000 skattepengar till de som pressades för hårt av skatten.

  12
  1
 2. ja detta är en såssar manöver dom som har dessa höga el räkningar är ju olika industrier ??
  och om dom nu läggs ned då komer all personalen in rusande och skall ha arbetslöshet ersättningen
  och vilken idiot som helst förstår juvilket dom är biligast!
  nu har man ju slängt ut mp och deras nedlägning av industri bordebupphöra men så är det inte kostnade finns kvar

   • Tydligen har vi som planerat vår boendekostnad gjort det i onödan för nu får de som struntat i sin elförbrukning bidrag med skattepengar som vi betalat.Rättvisa?

 3. Japp, tur att det är valår för elkunderna.

  Nästa gång blir det dyrare. Även med en ny regering kommer vi få se fler elkriser, man bygger inte upp ett nytt elsystem eller kärnreaktorer på en kafferast, och de kommer inte kunna låta bli att ta hand om extravinsterna från skatten även om de är borgerliga/höger. Kolla hur det gick med biltullarna i Stockholm, de blev kvar. De flesta skatter som instiftas blir kvar oavsett regering. Men det passar att prata om att de skall sänkas.

  19
 4. Som vanligt för sent och för snålt.
  Den som fryser nu får futtiga två lappar kanske i maj, juni.

  Handlingsförlamade borde inte bilda regering.

  30
 5. Och som vanligt när såsse-sekten fabulerar för fullt. Denna taktik är sannerligen inte något nytt. Redan de gamla romarna lurade skjortan av undersåtarna på detta lömska vis.
  Klart som tusan att Knytblusen och de andra, redan när de fyra senaste reaktorerna stängdes, insåg att priserna skulle rusa i höjden. Att detta förhållande sedan skulle knäcka åtskilliga elkonsumenter ingick naturligtvis i kalkylen. När sedan valåret tar sin början är det så dags att sätta fas två i verket, vilket går ut på att ge sken av att regimen spelar rollen av den ”Gode Riddaren” som kommer som en frälsare när nöden är som störst. Allt tajmat och klart, synkat med den förestående valrörelsen. Men dessa allmosor är knappast någon skänk från de styrande, utan dina egna skattekronor som endast gått runt ett varv i statens kassakista. De enorma extra inkomsterna till staten du själv har erlagt, i form av elskatt och moms, får du alltså tillbaka en liten skärv av. Av stor tacksamhet är sedan avsikten att du ska minnas denna ”godhet” på valdagen. Ska bli intressant att beskåda nästa opinions-undersökning och se hur taktiken spelat såssarna i händerna. Tyvärr går nog många på detta fulspel.

  38
 6. a) Ställ till det.

  b) Låtsas fixa problemet.

  c) Ta åt dig äran och skyll på de andra.

  (SSU grundkurs 1A)

  46
  • Ta bort skatt… det går inte. Vi måste finansiera Stassministern svarta städhjälp. Man kan ju tycka att hon borde ha råd med vit arbetskraft med den lön som vi urfattiga pensionärer skrapar ihop till. En lögnare till i högen från Brunnsviks akademin.

   27
   1
  • Därför att de flesta mijarderna på skatten blir kvar hos sossarna, som SIDA kan skänka till talibanerna.

   18

Kommentera