Antivaxare har fel, sprider mumbo jumbo

PANDEMI. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson gick hårt åt vaccinmotståndare när han besökte en vaccinationsanläggning i dag, rapporterar brittiska medier. – De som publicerar sådant mumbo jumbo på sociala medier har helt fel.

Boris Johnson. CC-licens

Boris Johnsson uppmanar så många som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Samtidigt trycker han på att han tycker att det är viktigt att det är frivilligt och att Storbritannien kommer att fortsätta ha den inställningen.

-Pettersson tycker Boris Johnson verkar vara en klok man. Jag tycker också att de som inte vaccinerar sig och inte har medicinska skäl för att avstå är lite korkade men det är inte förbjudet att vara en idiot. Det är min personliga åsikt och jag är till skillnad från många av bloggens kommentatorer inte expert på virussjukdomar och vaccinering. Jag vet bara att de flesta i Sverige har fått fyra doser poliovaccin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “Antivaxare har fel, sprider mumbo jumbo

 1. Nu gör vi så här: Alla vi som inte är vaccinerade,vi betalar vår sjukvård vid covid själv.
  Ni som vaccinerar er,betalar alla kostnader för vaccinering.
  Sen är vi alla vänner,å slutar med detta käbbel.
  Jocke i Gnarp

  • Nja. Vaccinet är inte gratis och alla ovaccinerade som betalar skatt i detta landet är ju faktiskt med och betalar.
   Varje dos kostar ett par hundra och sen får den vaccinationscentral som ger dosen ett par hundra. Och man kan ju bara undra hur mycket detta pandemikalas har kostat.
   Men visst alla förslag som leder till att båda grupperna kan bli sams är ju bra.
   Känns som uttrycket ”söndra och härska” av latinets ”divide et impere” blir mer och mer aktuellt.

  • Din länk är ett exempel på riktig desinformation, några sekunder ryckt ur sitt sammanhang.

   Istället för att dyka upp på en briefing i Vita huset tillsammans med dåvarande president Donald Trump i mars 2020, beslutade Dr. Anthony Fauci att delta i en livestream med Meta Platforms vd Mark Zuckerberg för att ta itu med covid-19-problemen.

   Mer än ett år senare har en 30-sekunders del av intervjun återuppstått på sociala medier, hyllad av vaccinskeptiker som säger att videon är ny och använder den för att göra felaktiga påståenden om säkerheten och effekten av covid-19-vacciner.

   ”Dr. Fauci öppnar för möjligheten att covid-19-vaccinet kan göra människor mer benägna att bli infekterade av viruset”, lyder texten som åtföljer en video som delades på Twitter den 13 december och samlade mer än en miljon visningar inom två dagar .

   Det brett delade klippet visar chefen för National Institute of Allergy and Infectious Diseases säga: ”Detta skulle inte vara första gången, om det hände, som ett vaccin som såg bra ut i initial säkerhet faktiskt gjorde människor värre.” Fauci fortsätter med att referera till utvecklingen av vacciner för respiratoriskt syncytialvirus och HIV.

   Videon som visas i inläggen är från mars 2020, och Fauci gjorde dessa kommentarer innan COVID-19-vaccin gjordes tillgängliga – så det är inte en reflektion av säkerheten och effektiviteten på de vacciner som blev godkända i slutet på 2020 han pratar om. Fauci betonade vikten av att genomföra utökade studier och kliniska prövningar för vacciner innan de distribueras.

   https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/12/15/fact-check-fauci-didnt-say-covid-19-vaccines-make-people-worse/8895253002/

   2
   4
  • Jag tror inte det gått tre månader sedan omikron hittades i Sydafrika den 18 november. Duktigt folk som testat i tre månader.

   Om jag länkar till 10 eller 100 studier som visar att Pfizer och Modernas vaccin skyddar vem har rätt då?

   5
   20
   • Om antalet studie/forskningsrapporter är avgörande så måste du väl byta sida i klimatträsket?

    9
    1
   • Nej, men på bloggen förekommer så många länkar som vid en enkel kontroll är ytterst tveksamma. Som din senaste som påstår att effekten av vaccinen mot omikron är negativa efter tre månader fast omikron bara varit känt knappt två månader.

    Jag är inte virolog, men otroligt imponerad av att så många experter samlats på min lilla hobbyblogg.

    5
    11
   • ”Om jag länkar till 10 eller 100 studier som visar att Pfizer och Modernas vaccin skyddar vem har rätt då?”

    Kvantiteten spelar ingen större roll, om det inte krävs vetenskapligt, annars saknar det betydelse. Det är kvaliteten på informationen som har betydelse. Hittills har jag inte sett någon sajt av vaccinmotståndare, som det går att få fram trovärdiga medicinska data från, så att man kan ifrågasätta vaccinprogrammet.

    Tio länkar kan rentav vara bättre än 100, eftersom risken för motsägelser mellan länkarna rimligen minskar med det lägre antalet. Har därför inga problem att lita på dina källor och uppgifter. Du har hög trovärdighet i vaccinfrågan.

    4
    9
   • Figur 1 på den här sidan visar att det är bara omikron-varianten som nu ökar oroväckande så det borde finnas all anledning till forskning om de vaccin som hitintills fungerat är verksamma även mot omikron eller behöver uppdateras.
    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/sars-cov-2-virusvarianter-av-sarskild-betydelse/

    Hallengren säger nu att det kan bli aktuellt att ändra antalet doser som krävs, i takt med att allt fler får en tredje dos.
    Om inte heller dos 3 funkar mot omikron så måste vi med det resonemanget se fram mot dos 4 osv i all evighet. Eller dos 14…

    Jag är inte heller virolog, expert eller anti-vaxer.
    Ber om ursäkt för att jag av naturen är lite för uppkäftig ibland så därför är jag tacksam så länge du låter mig vända och vrida på alla argument även i ”oberörbara” sammanhang. Det är i all välmening! 🙂

    11
   • Poliovaccin tas i 4 doser eller 5 om man ska till riskområden. Fästingvaccin 4 doser plus 1 var 5:e år

    Vaccin mot influensa tas varje år.

    Stelkramp ska förnyas var 20:e år så det varierar.

    Jag tycker inte det är konstigt med flera sprutor mot ett virus som muterar ofta.

    3
    7
   • @sisu: intressant synpunkt. Frågan är dock om vetenskapliga rapporter om väder, naturkatastrofer, geologi, svält m.m. egentligen skulle ge stöd åt klimatalarmismen. De lutar sig ju snarare åt vetenskap som gissar om framtiden och väljer värstascenariet i rapporter fulla av brasklappar och enorma felmarginaler. Om vi pratar om riktiga vetenskapliga rapporter alltså. Klimatalarmister och vaccinalarmister/antivaxxare befinner sig i samma ovetenskapliga härad.

    3
    1
   • Som jag fattade det, så kan det vara så att de som är vaccinerade mer än 3 månader tidigare har tappat effekten på immunförsvaret. Inte att man studerat omikron i 3 månader.

 2. Jag tillhör dom som tvångsvaccinerades på 60-talet för att kommande generationer skulle slippa sjukdomarna Polio, TBC och smittkoppor. Våran insatts gjorde så att dessa sjukdomar utrotades ur vårt land (vi har fått tillbaka lite TBC med invandrarna). Dom som idag vägrar att vaccinera sig är i mina ögon egoister. Visst det är deras kropp och om de vill avsluta livet i en covidinfektion så är det deras val, men varför inte tänka på kommande generationer, ska de behöva dö (förlåt avlida, i Sverige får man inte dö, får då drabbas politikerna av en ångestattack)

  16
  63
  • Peter, jag tillhör samma skara som du, som fick vaccin mot polio på 60-talet. Men har vi hört något om biverkningar från dessa vacciner eller drunknade det i den debatt som följde på neurosedynskandalen.
   Att tycka att ovaxxade är egoister är kanske att gå lite långt. Jag har lämnat blod i nära 30 år. Nära 90 gånger. Är det egoistiskt? Och jag är fortfarande ovaccinerade.

   61
   2
   • Onkelbjrn – om jag skulle behöva blod så skulle jag gärna vilja ha ditt donerade ej kontaminerade blod om du har rätt blodgrupp. Att utpeka Boris J som smart är väl att gå för långt – han klarar ju inte ens av att kamma sitt hår….

    48
  • ja det brukar ju gå frit till i engelska parlamentet men fans det ingen som frågasate detta med rna vaccin och den konstigheten att vaccinet i sig tycks verka tveksamt vad är det som säger att tre sprutor räcker och varför detta virus byter skepnad fortare än politiker byter trosorna

   30
   2
 3. Det är en märklig upplevelse, att bli hatad och kallad idiot för att man inte vill ta preparaten som ingen vet långtidseffekterna av. -Trots att jag haft Covid och därför har bättre skydd och mindre risk att sprida smittan än de som tagit 2-3 injektioner. Inte heller tog jag eller mina barn upp nån sjukhusvård när vi hade Covid.

  Det gick fort att gå från ”tvätta händerna och håll avstånd” till att det blev helt legitimt att önska livet ur medmänniskor i min situation.

  Varför är det så viktigt för er som kallar oss idioter, att vi, i min situation, också måste låta oss injiceras?

  Varför ska mina barn, som haft Covid, injiceras med experimentpreparat som vi inte vet effekterna av om några år?

  65
  2
 4. Jag är heller ingen expert men jag är läskunnig. Ge det 3 år så får vi se vem som är korkad.

  72
  3
  • ”Det har forskats på mRNA sedan 80-talet.”
   Efter 35 år har BigPharma lanserat ett preparat som hindrar det kinesiska viruset från att möjligen hindra de smittade att dö under några månader efter injektionen.
   Tur då att vaccinet mot mässling, polio och TBC inte bygger på mRNA.

   53
   1
  • Vad hon säger i intervjun är att scenariot skulle vara att barn vaccineras först, men det har varit precis tvärtom, alltså hade hon missuppfattat.

   Naturligtvis hade vi kunnat strunta i att vaccinera som så många på den här bloggen anser, men till vilket pris?

   Varför dog så många då spanska sjukan härjade, det fanns inget vaccin. Från 1 juli 1918 till 30 juni 1919 dog mer än 38000, naturligtvis kunde det gjorts lika denna gången, med samma resultat, jag undrar vilka hade skrikit sig hesa över myndigheterna då.
   De som nu kommer att trycka tummen ner!

   8
   35
   • Läs på varför de unga dog i spanska sjukan greborn5
    De dog på grund av en autoimunreaktion i kroppen, samma orsak som vissa med starkt immunförsvar dör tämligen kort tid efter de blivit sprutade

    20
    3
   • ”Varför dog så många då spanska sjukan härjade, det fanns inget vaccin. Från 1 juli 1918 till 30 juni 1919 dog mer än 38000,”

    Det är välkänt, även om vaccinmotståndarna här på bloggen inte låtsas om det, att en starkt bidragande yttre orsak till att spanska sjukan öht. fick fäste vid den tidpunkten var sanitära missförhållanden i samband med första världskriget, speciellt i skyttegravarna. Sanitära missförhållanden är inte sällan en bra förutsättning för mikroorganismer att mutera. Vaccin fanns inte heller under Spanska sjukan som du mkt riktigt påpekar.

    Från mig får du inte tummen ner, men istället upp!

    4
    4
 5. Så Pettersson tycker jag är en idiot för att jag har haft covid19 och vill inte vaccinera mig på grund av det?

  66
  3
   • Du har inte 100% skydd heller, trots dina 2-3 injektioner. Studier visar att genomgången sjukdom ger 13 ggr bättre skydd.

    43
    1
   • Jag ser inte en enda som kritiserar premiärminister Boris Johnsons uttalande om ”mumbo jumbo”. Ska man tolka det som att han har rätt?

    5
    43
   • Du börjar låta som vänsterfånana, tyckar man inte som dig så blir man kallade korkad och idiot.

    35
    1
   • Jag är stolt för att ”vänsterfånana” brukar kalla mig nazist och nazisterna kallar mig landsförrädare.

    Utöver det försöker jag bilda mig en egen uppfattning i varje fråga och tycker du att du blivit utpekad av mina provocerande åsikter finns det många andra bloggar…

    8
    21
   • Problemet i denna diskussionen är att du har inga egna provocerande åsikter utan du tror blint på mRNA vaccinet och vad makten säger till dig.

    6
    3
  • Här är en till och det är ju förväl att det fortfarande är tillåtet att vara korkad i detta land.
   En del människor har ett starkare immunförsvar än andra och en stor andel av befolkningen har redan varit sjuka i covid, utan att behöva belasta sjukvården. De flesta, om inte alla, har därefter utvecklat sitt immunförsvar. Viss forskning här i Sverige tyder på att dessas immunförsvar är starkare och håller längre än vaccinet. Så varför då låta sig besprutas med något som vi med säkerhet inte vet är ofarligt.
   Det är ju märkligt att man ska bli kallad korkad, foliehatt mm bara för att man är tveksam och inte fullt ut litar på våra myndigheter och politiker.
   Pettersson, som har varit med ett tag, är säkerligen medveten om många rena lögner om och omskrivningar av sanningar som kommit ur politikers munnar genom åren.
   Personligen tycker jag att det verkar korkat att vaccinera fullt friska barn. Har man någon sjukdom är det en annan femma, då kan det vara nödvändigt.

   52
   2
   • Genom att boosta sitt immunförsvar med bl.a C,D vitamin och zink samt quercetin som zinkjonofor så lär man knappast drabbas värre av coviden än en person som tagit några doser av *bromsvätskan*

    40
    3
   • ”Genom att boosta sitt immunförsvar med bl.a C,D vitamin och zink samt quercetin som zinkjonofor”

    Jag har några arbetskompisar som är ovaccinerade och inte haft en förkylning ens under hela pandemin, detta utan att stoppa i sig hopkoket av mosho posho som du räknar upp. Låter som nån slags afrikansk trollkonst. Och amatörmässigt.

    Men mina jobbkompisar gör som dom vill med sina kroppar och du gör som du vill med din. Men det du räknar upp bevisar inget rent medicinskt. Cherry Picking är ett vanlig argumentationsfel sörru.

    4
    1
 6. Man får tycka vad man vill, men vaccin brukar i ”Normala” fall odlas fram från blodplasma med antikroppar i t.ex. ägg, mRNA är ett annat preparat som inte genomgått någon längre studie, därav den korta verkningstiden bl.a.

  Jag är inte mot beprövade vacciner!

  https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.statistikdatabasen.scb.se%2Fsq%2F119348&data=04%7C01%7C%7Ccc3e9845578d4ad0764a08d9d0fd8e65%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C637770609691943197%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000&sdata=guw7pmIBlSKJtk%2Bkiv58nDRCzY3gJJYS6Zkr%2BERfhLY%3D&reserved=0

  52
  2
 7. Klart det ska vara frivilligt att vara idiot, men frågan är ska idioterna ta upp sängplatser på IVA?
  Pettersson säger att de flesta svenskar har fått 4 doser, då har jag blivit bortglömd.
  Tänk om skattmasen glömde mig också någon gång.

  14
  38
  • Är man idiot för att man är tveksam till ett vaccin som är nödgodkännt.
   Ang iva så majoriteten vaccinerade. Läs statistiken på fhm.

   Du bör tänka innan du kallar någon för idiot.

   44
   3

Kommentera