SD anmäler statsministern till KU för pandemilagen

INRIKES. Sverigedemokraterna avser att KU-anmäla statsminister Magdalena Andersson (S) för regeringens hantering av pandemilagen.– Lika viktigt som det är att fatta beslut om stränga åtgärder när nöden kräver, lika viktigt är det att avstå när vågskålen tippar tillbaka, säger Jimmie Åkesson (SD) under partiledardebatten i riksdagen.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Han tillägger att pandemilagen inte ger regeringen gränslösa befogenheter och vill se en prövning av huruvida åtgärderna har varit proportionella.

Åkesson säger också att pandemin har blottlagt ”kända försummelser” i sjuk- och äldrevården som borde ha åtgärdats för länge sedan.

Många människor har betalat omätbara personliga pris.

Riksdagens webb-tv

-Pettersson undrar varför det är långa köer i vården och så få intensivvårdsplatser på sjukhusen efter två mandatperioder med en socialdemokratiskt ledd regering som knappt pratat om något annat än vård och omsorg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “SD anmäler statsministern till KU för pandemilagen

 1. Bristen på platser inom sjukvården är för att byråkratin inom den allmänna sjukvården tar alla pengarna.

  28
 2. Om vi talar om IVA resp vårdplatser på sjukhus, så ligger Sverige lägst inom EU. Nivån motsvarar det genomsnittliga u-länderna i Afrika.

  37
 3. Varför undrar Pettersson därför att det rödgröna byket är bara munväder utom när det gäller resan mot medeltiden i expressfart.

  35

Kommentera