Därför är Vladimir Putin sur

UTRIKES. Ryssland har sedan gammalt haft och velat ha en buffertzon mellan sig och västvärlden. Den har som synes krympt rejält på 30 år, men vi ska tänka på att Warszawapakten inte var en pakt som Nato.

Warszawapakten var ett annat namn för den Sovjetiska ockupationsarmén, till vilken de ockuperade länderna var tvungna att hålla stödtrupper.

President Vladimir Putin borde fråga sig varför han har så få vänner och varför de försvinner? Vid regeringsskiften i Belarus och Kazakstan är det stor chans/risk att även dessa länder lämnar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Därför är Vladimir Putin sur

 1. Men dom flesta av dom stater som lidit under Rysslands överhöghet mår betydligt
  bättre sen dom slapp ifrån oket Ryssland, se på Polen, dom Baltiska staterna, Ungern
  Teckien , Slovakien, dom blomstrar idag, det är en satans skillnad mot för 25 år sen?

 2. *President Vladimir Putin borde fråga sig varför han har så få vänner och varför de försvinner? Vid regeringsskiften i Belarus och Kazakstan är det stor chans/risk att även dessa länder lämnar.*

  Tja, länder som Indien, Kina, Mongoliet, Syrien, Iran, Irak, Indonesien, Vietnam, Armenien, Kirgizistan, Tadzjikistan, Serbien, Algeriet, Egypten, Sydafrika m.f räknas kanske inte?

  Annars är det inte så konstigt att ryssen inte vill ha Nato baser nära sitt territorium, precis som andra poängterat så skulle inte USA tolerera ryska eller kinesiska baser vid sina egna gränser och ska så heller inte göra.

  Anledningen till Nato-USA:s krigsretorik här är att spelet snart är slut för dom.
  USA:s ekonomi är på fallrepet, statsskulden skenar med omkring 3000 miljarder dollar årligen och Bidenadministrationen riskerar oerhört stränga straff då valfusket inte kan döljas länge till.
  Mer än halva USA:s befolkning anser att Biden vann via just fusk.
  I somras skrev 124 pensionerade amerikanska generaler/amiraler ett gemensamt öppet brev där dom bl.a anklagade Biden för precis det.

  Klockan klämtar, lån som snart skall betalas tillbaka, en inhemsk opinion som snart agerar och en covidpandemi som nu slår snett.

  Att starta ett krig är ett gammalt knep för att dra folks uppmärksamhet bort från interna problem.

  41
  7
  • Att starta konflikter/krig är en gammal sovjetisk-kommunistisk strategi som lille-puttin har tagit till sig.

   8
   18
   • Ändå är det USAs armekoplex som starta flest krig sen WW2
    Trots Eisenhower varningar när han avgick som president 1961
    Dessa krig har ruinerat staten USA men gynnat oligarkerna som nu försöker ta över världsherraväldet genom en ekonomisk krasch av dollarn som inte drabbar dom på grund av sitt mycket stora ägande i fasta tillgångar, råvaror plus informationskanalerna

    13
    5
 3. Instämmer helt, Putin agerar enligt klassisk standard för diktator och diktaturer, hitta yttre fiender för att mörka inre egna problem.

  22
  29
 4. Ju förr Belarus och Kazakstan ”lämnar” Putins postkommunistiska sfär, ju bättre för dom folken. Så småningom återstår bara Putin, lilla Ryssland och deras postkommunistiska svans av fjäskare här på bloggen.

  Ryssland ut ur Ukraina nu!

  20
  25
 5. Lek med tanken på hur USA skulle reagera om Ryssland ville sätta kärnvapenbestyckade medeldistansrobotar på Kuba. (Vi vet hur USA reagerade när det hände för 60 år sedan.) Varför skulle Ryssland agera annorlunda på en NATO-anslutning av Ukraina, Finland eller Sverige?

  42
  6
  • Fortsätt din kommunist-lek med följande:

   Kuba var inte och är inte tvångsockuperat av USA, östpakten bestod av påtvingad kommunism i tvångsockuperade länder, som ryssarna nu är rädda för ska ge igen. Med rätta.

   12
   20
   • ja det kan man inte påstå det var ju Tyskland som satte fart på libensrom. med den traditionella fienden tyskland . kriget som följde var väl snarare en kamp om kollonier. och den van Churchill och dm kolonier som England okuperat usa malyisa indien . men mest besvärande är att Frankrike som förlorade stort tog tillbaka sina kollonier med vapen makt särskilt då Vietnam Alskeriet och andra stater i afrika sm slagits för friheten i åratal då särskilt Afganistan.. så risken för hämda aktioner är väl störe i usa där hela Sydamerika mär okuperat av usa och den anglosaxiska värden..
    men nu sätter kineserna dagordning och Thaiwan tillhör ju kina vilket då st
    mer med folkrätten ider

    7
    5
   • ”USA ockuperar sedan länge Guantanamo på Kuba.”

    Och det av USA hyrda Guantanamo är hela Kuba?

    SCTO? Nej tack, vill du bo i ett SCTO, flytta till dina ryska kommunistpolare.

    4
    1
 6. Jag är lång ifrån Rysslandvän.

  MEN. Som Putin själv sa, vad skulle USA göra om t ex missiler placeras i Mexico? Det är lätt att anklaga Putin och CO med ensidig väst-propaganda utan att jämföra.

  38
  5
 7. Tja, Putin o Ryssland vill naturligtvis
  göra det bästa för Ryssland.
  Att som Sverige köra landet i botten.
  Då föredrar jag ”Putin modellen.
  Arma land.

  45
  6
   • putin gör vad han tro är bäst för Ryssland
    som sosialdemokraterna säger alla skall med !? och så är det plötsligt mitt fel att små tjejer blir sjutna eller överkörda med stulna öl bilar??

    14
    1
 8. Skulle tro att Putin börjar bli en belastning både för sig själv och ryska folket.
  Därför måste han stödda upp sig mot västvärlden i tron att ryska folket ska bli
  imponerande på honom.
  Skulle inte bli förvånad om han blir utsatt för en mordkomplott av sina egna.
  Putin spelar ett högt spel just nu, och bryter mot FN stadgarna som ryssarna
  själva vart med att stifta.
  Sånt här spel kan sluta hur som helst även om man heter president Vladimir Putin.

  19
  31

Kommentera