Regeringen vill avveckla lagen om eget boende

INVANDRING. Regeringen vill avveckla lagen om eget boende (EBO) för att minska segregationen i Sverige. – EBO har försvårat integrationen, säger migrationsminister Anders Ygeman på en presskonferens.

Den så kallade ebo-lagen, lagen om eget boende, innebär att en asylsökande som kommer till Sverige kan välja att ordna sitt boende på egen hand. Lagen infördes av den borgerliga regeringen 1994 och gjorde det möjligt för asylsökande att ordna eget boende i stället för att bo på Migrationsverkets anläggningsboenden, till exempel hos vänner eller släkt, utan att förlora sitt bidrag.

Syftet med reformen var bland annat att mottagandet skulle präglas av egen valfrihet och ökat eget ansvarstagande. Men det har lett till ökad segregation och ojämlikhet, säger Ygeman.

Ofta har de asylsökande bosatt sig i områden med stora socioekonomiska utmaningar i storstadsregionerna. Det har försvårat integrationen.

Ygeman föreslår att asylsökande ska bo på särskilda kommunala flyktinganläggningar fram till dess att de fått veta om de får stanna i Sverige eller inte.

-Pettersson säger att ingen invandrare som inte är självförsörjande ska få välja bostadsort.

Inför valet 2010 lovade Moderaterna att ta bort lagen och kom med flera bra förslag men i stället gjorde man upp med Miljöpartiet.

Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat.

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.
 • Det är inte rimligt att några svenska kommuner under perioder tagit emot fler irakier än hela USA.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Regeringen vill avveckla lagen om eget boende

 1. De 8 reglerna bör antas, som minimikrav i EU för att ta hänsyn till varandras säkerhet. Sverige har äventyrat säkerheten i landet och grannländerna i decennier genom att inte ha några normala identifieringskrav på s.k. asylsökare. Här har man obegränsat tagit emot alla utan att de ens behövt identifiera sig. Det är inte rimligt i en rättsstat och den identifieringen måste göras om från början med minsta krav fingeravtryck med kontroller, som garanterar att ingen kan ta flera identiteter.

 2. petitess i sammanhanget, inte sedan 1:a och 2:,a världskrigens utbrott behöver vi idag liksom då av dugliga regeringar…vi hade det inte då, men med matjord i fickorna gick det vägen då.. en ren tillfällighet mkt pga vårt geografiska läge på kartan (så även idag) och valde neutralitet ist för att välja partners om det smäller…va som skiljer idag mot då är EU medlemskapet och ev. som vissa strävar efter är ett NATO medlemskap
  Vilket nog vore de värsta som idag kan hända tror iaf jag….räcker så bra med att Svensk militär är och petar i varhärdar lite här å där, men dessa utfllykter ses nog som petitesser?

  Undrar om inte Hultis är inne i samma tänk härvidlag (?) på ett ungefär?…skulle Ivan va så infernaliskt korkad, de som sker nu enbart en reaktionstest hur motparten reagerar, föh.vis
  Tycker förövrigt USA är ovanligt avvaktande på nästa drag, liksom Hultis och vi andra, om de nu är tvehågsna över va opinionen anser om att forts.ha rollen som världssheriffer?
  …tycker mig ana på Hultis kroppsspråk att han tänker i dessa banor…

 3. Behöver ingen Ebo-lag. Däremot behövs en retur-lag där vi returnerar flyktingar vars hemland är säkra och konflikterna upphört. Vilket är i princip alla större konflikter de senaste 20 åren. Irak är säkert för muslimer, Somalia är säkert för muslimer, Syrien är säkert för muslimer, Iran är säkert för muslimer, Afghanistan är säkert för muslimer. Eritrea är säkert för socialister, osv.

  26
 4. Denna korkade lag lovade Reinfeldt före valet att upphäva. Efter valet gjorde han och Kristersson upp med Miljöpartiet om fri invandring och EBO-lagen finns kvar. Glöm inte det sveket. Nu ska således Ygeman städa upp????!!!!

  19
 5. Jag tycker ebo ska vara kvar. Eget boende i Somalia, Libyen, Afghanistan och Irak är att föredra. Omforma bara lagen så att ebo inte gäller för invällare. Jag säger som Fälldin. ”håll gränsen”

  32
 6. hade mn stängt gränsen till dessa som semestrar i sina hemländer dom flytt från gissar jag att corona läget sett annorlunda ut

  27
 7. Angående bilden ovanför med texten att ”sedan millennieskiftet år 2000 har Sverige tagit emot mer än 2 miljoner invandrare”. Väljare med utländsk härkomst utgör en kraftig röstförstärkning för vänsterpartierna. Inför valet 2014 samlade Socialdemokraterna ensamma 50 procent av deras röster, och vänsterblocket som helhet 65 procent, enligt SCB.

  SMEDJAN om Socialdemokraternas demografiprojekt, citat: ”Lyckas de borgerliga partierna inte i större utsträckning övertyga väljare med utländsk härkomst kommer den demografiska utvecklingen att göra borgerliga regeringar till en matematisk omöjlighet i framtiden.”
  ”Socialdemografin”:
  https://timbro.se/smedjan/socialdemografin/

  16
 8. Bättre hade varit med ett förslag om att stoppa all invandring, förutom arbetskraftsinvandring och de som kommer hit under begränsad tid för att studera.
  Stoppa all annan invandring tills regeringen har lyckats få ned bidragsberoendet bland invandrare. Och även börjat aktivt med återvandring.

  Detta förslag innebär ju bara att staten kommer att tvinga på kommunerna ännu fler invandrare.

  37
  1

Kommentera