Mördaren Mohammed Abdurahman dömd till livstid vill släppas fri

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mohammed Abdurahman, 23, dömdes till livstids fängelse och utvisning för mordet på en 56-årig man i Eksjö. Han mördade sitt offer 14 dagar efter att han tagit sig till Sverige efter att ha rymt undan ett annat straff. Nu vill Mohammed frias från ansvar – dödsvåldet berodde på att han hade ”svårt att besinna sig”, rapporterar Smålands-Tidningen, bakom betalvägg.

Herr Abdurahman har överklagat och i dokument som lämnats in till Göta hovrätt skriver advokaten Sabina Lundell att Mohammed vill frikännas från mord och stöld. Han vill att rätten friar honom helt från skadeståndsskyldighet och att utvisningsbeslutet upphävs, rapporterar SMT.

Advokaten skriver att hennes klient inte haft något uppsåt och dödat 56-åringen av oaktsamhet. ”Mohammed har för det fall han använt för mycket våld svårligen kunnat besinna sig. Han ska därför frias från ansvar med hänsyn till reglerna om nödvärn och/eller nödvärnsexcess”, skriver hon enligt SMT.

***

TIDIGARE 2021-12-20. Mohammed Abdurahman dömd till livstid för mord i Eksjö

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mohammed Abdurahman, 24, dömdes under måndagen till livstids fängelse och livstids utvisning efter mordet på en 56-årig man i Eksjö, han döms också att betala skadestånd till 56-åringens anhöriga på sammanlagt cirka 175 000 kronor, enligt Eksjö tingsrätts målnummer: B 777-21.

Mohammed Abdurahman och mordvapnet Foto: Polisen

2017 dömdes han till tio års fängelse i i Storbritannien för tre rån och två kidnappningar. Efter tre år i brittiskt fängelse flyttades han till sitt hemland Nederländerna för att avtjäna resten av straffet med fotboja. Abdurahman rymde dock till Sverige och två veckor senare mördade han mannen i Eksjö med flera knivhugg i 56-åringens hem.

Efter mordet flydde han i 56-åringens bil, som han kraschade och greps kort därefter. I bilen fanns det stöldgods från offrets hem.

Mohammed Abdurahman nekar till brott och hävdar att han agerade i självförsvar.

-Pettersson säger att hade Mohammed aldrig släppts in i Europa hade vi sluppit mycket problem och 56-åringen hade levt och media hade sluppit ljuga om att en nederländsk man dömts för mord.

***

TIDIGARE 2021-10-26. Mohammed åtalas för mord och grovt rån i Eksjö kommun

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag tisdag den 26 oktober har kammaråklagare Jessica Andersson väckt åtal för bl.a. mord och grovt rån på en ort i Eksjö kommun.

Mohammed är tidigare dömd till 10 år i Storbritannien. Är medborgare i Nederländerna där han avtjänade sitt straff men rymde till Sverige.
Eksjö Tingsrätt. Bild Domstolen

På natten mellan den 17 och 18 april i år stoppade polisen en 23-årig man i Nässjö i närheten av en personbil. I bilen påträffades misstänkt stöldgods. Vid en kontroll av personbilen framkom att den ägdes av en 56-årig man hemmahörande i Eksjö kommun. Efter flera försök att få tag på den 56-åriga mannen åkte polisen till mannens bostad där han påträffades död. Misstankar om att han hade mördats uppstod direkt.

Jag påstår att 56-åringen mördades genom att han tillfogats dödligt våld i form av stickskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit av särskilt hänsynslös art. Under utredningen har det bland annat framkommit att 23-åringen och 56-åringen var ytligt bekanta med varandra, samt att det finns teknisk bevisning som binder 23-åringen till brottsplatsen, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Om inte polisen agerat så snabbt och handlingskraftigt hade den misstänkta personen kunnat försvinna från platsen vilket väsentligt hade försvårat utredningsarbetet, säger Jessica Andersson.

23-åringen förnekar brott men medger att han har varit på platsen. Förhandlingen kommer att hållas vid Eksjö tingsrätt den 4, 8, 10 och 16 november.

Eksjö tingsrätts målnummer: B 777-21.

Den åtalade heter Mohammed Gafar Abdurahman och behöver tolk på engelska.

Ur åtalet: Mohammed Gafar Abdurahman har dödat Matz Hjert genom att med en kniv
eller knivliknande föremål utdela flera hugg/stick i Hjerts kropp. Huggen/sticken har träffat Hjerts hals och bål. Av de nämnda huggen/sticken orsakades Hjert sårskada och härigenom förblödning och luftansamling i hjärtsäcken. Hjert har avlidit till följd av de skador som nämnda huggen/sticken orsakade.

Vidare har Abdurahman mot Hjert utdelat sparkar, stampningar, slag, slag med tillhygge, stötningar mot Hjerts kropp och huvud samt med kniv eller knivliknande föremål utdelat hugg/stick i Hjerts kropp, hals och huvud. Vidare har Abdurahman dunkat/tryckt Hjerts huvud mot hårt underlag. Av
våldet orsakades Hjert sårskador, hudskador, blånader, missfärgningar, brott på näsbenet, blödningar, bristningar, underhudsblödningar och hudavskrapningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Mördaren Mohammed Abdurahman dömd till livstid vill släppas fri

 1. Han är rätt man för Sverige, enligt Morgan, här står advokater, fängelser, försäkringskassan, sjukvård och tolkar till hans förfogande, allt gratis.

 2. Svårt att besinna sig, är en anledning i detta fallet att hålla galningen instängd resten av livet.
  Nästa gång kan jag eller du vara den som står framför honom. Eller en skara barn.

  28
 3. Men förstår ni inte vad den stackaren har varit med om i sitt tidigare liv, det är inte hans fel att han mördade, släpp han fri & ge honom några mille så han kan bevisa att han är helt normalfuntad individ,
  Stackars stackars Mohammed……….(ironi)

  18
  1
 4. Hoppas att det finns någon som kan göra handhjärtan och har mycket pengar som kan ta hand om och försörja den lille flyktingen när han kommer ut. För utvisning blir det nog inte.

  19
 5. Man undrar, om inte många s k flyktingar, flyr från berättigad fängelsevård i sina hemländer, Istället från förtryckare och halvkriminella ligister! Man undrar, om det inte är många flyktingar, som människor istället flyr ifrån, I DERAS RESPEKTIVE HEMLÄNDER!

  40

Kommentera