Dansk polis arbetar annorlunda en svensk och efterlyser två misstänkta mördare

POLISARBETE. För några år sedan skrev vi på bloggen om en dansk polis: ”Jag är jätteglad att jag inte arbetar hos den svenska polisen”. Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Nu efterlyser Polisen i Västra Köpenhamn och publicerar namn och bilder på de två unga män som polisen misstänker, för att ha legat bakom skottlossningen i går eftermiddag i Brøndby Strand, där en 22-årig man miste livet.

Danska medier publicerar alltid polisens efterlysningar och försöker hjälpa till, medan svenska medier föredrar pixelhuvuden…

-Pettersson undrar varför dansk polis har betydligt högre uppklarningsprocent än svensk polis?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Dansk polis arbetar annorlunda en svensk och efterlyser två misstänkta mördare

 1. Skillnaden är att Danmarks politiker värnar om sitt folk och vill ha fast de kriminella som går lösa, i Sverige vill inte politikerna att polisen löser några fall, att gå ut med bild kan ju innebära att politikerna kränker några av deras valboskap

  13
 2. Att vara polis måste vara ett av de otacksammaste yrkena. Vad de än gör så får de bara skit för jobbet.
  Grip någon på kvällen, nästa dag är huliganen släppt.
  Ta lite för hårt i någon oförskämd typ, någon anmäler och polisen får bära hundhuvudet.
  Polisen samlar bevis, åklagaren förkastar dem som för vaga eller rätten frikänner.
  Polisen blir beskjuten, besvarar elden och får misstanke riktad mot sig för övervåld.
  Det ska fan vara Polis!

  13
 3. Att lösa fallen leder bara till en massa administration. Bättre att låta dem vara olösta och sedan skriva av dem. Som bonus kan polisledningen dessutom uppvisa extra låg uppklaringsprocent vilket farbror staten belönar med utökade anslag till nästa år.

  11
 4. Det är fullt begripligt att den svenska polisens bilder är gryniga. Det tog 20 år att införa elpistoler och följdaktligen är också mobilerna som polisen använder att fotografera med 20 år gamla. Vi minns väl alla bilderna som vi tog med mobilschabraken före sekelskiftet. Om de ens hade kamera.

  9
  1
 5. Det viktigaste i Sverige är att värna brottslingars integritet!!!

  Brottsoffren skiter man fullständigt i!

  Det finns många tunga stenar att vänd på om man verkligen vill. (S) vill nog mer orera än gå till handling. Det är ju deras väljare det gäller. Och nu får man konkurrens av det fascistiska NYANS.

  Då gäller det att INTE göra för mycket!!! Bara prata för att lugna ner de som ser verkligheten de lever i.

  24
 6. Den danska polisen har inte bara en högre uppklarningsprocent, de har också mycket bättre kameror när de fotograferar mördarna.

  25
 7. Varför detta hänsynstagande med mördare och våldtäktsmän ? Uppklarningsprocenten skulle öka betydligt om man fick se ansiktet på herrarna.Vad vinner man på denna teater ? Det här fjanteriet är en käftsmäll för offren och inget annat.

  32

Kommentera