En av hundra vaccinerade har anmält biverkningar

PANDEMI. Svenska folket har vaccinerats mot covid-19 i över ett års tid. Hittills har över 7.7 miljoner personer fått minst en dos vaccin. Av dessa har drygt en av hundra rapporterat någon form av misstänkt biverkning, visar data från Läkemedelsverket, skriver SVT. – Det handlar framför allt om lindriga biverkningar som ofta går över på en eller ett par dagar, säger Veronica Arthurson på Läkemedelsverket.

Vaccinering av skolbarn. Bild: Karl H Hernried, Nordiska Museet

Pandemin är fortfarande ett faktum men vaccinerna fortsätter att rädda liv. Nu har Sverige gått in i en ny fas där en tredje påfyllnadsdos erbjuds runt om i landet.

Samtidigt kan Läkemedelsverket konstatera att det var rätt beslut att erbjuda svenska folket vacciner mot covid-19. – Vi ser att nyttan fortsätter att överväga risken, säger Veronica Arthurson, chef för läkemedelssäkerhet på Läkemedelsverket.

Läkemedelsverket har hittills tagit emot nästan 90 000 rapporter om misstänkta biverkningar. I de flesta fall rör det sig om övergående symptom såsom huvudvärk, feber och ont i armen. Biverkningar avseende den tredje vaccindosen skiljer sig hittills inte från tidigare doser, enligt Läkemedelsverket.

Den här typen av reaktioner är ett svar på att immunförsvaret har aktiverats, det är helt förväntat, säger Veronica Arthurson.

Bland rapporterna om biverkningar hos Läkemedelsverket finns över 350 dödsfall registrerade, men det betyder inte att det är vaccinen som orsakat personernas död, enligt myndigheten. – Vi ser att dödsfallen framförallt rör äldre personer som har haft andra sjukdomar i samband med sin vaccination.

Men det finns, som SVT Nyheter berättat tidigare, ett antal rapporter där vaccinen sannolikt orsakat dödsfallen. Det handlar framför allt om personer som tagit Astra Zenecas vaccin, ett vaccin som inte längre erbjuds i Sverige.

Det handlar då om ett fåtal personer som drabbats av blodpropp och låga nivåer blodplättar, säger Veronica Arthurson.

Vad gäller Pfizers och Modernas vaccin finns rapporter om hjärtmuskelinflammation, framför allt bland tonårspojkar och unga män. Även detta är en mycket ovanlig biverkan, enligt Läkemedelsverket.

Personer under 30 rekommenderas att fortsätta vaccinera sig, men nu endast med Pfizers vaccin. Anledningen är att Pfizers vaccin bedöms medföra en lägre riskökning för hjärtmuskelinflammation i den här gruppen än Modernas.

Uppgifter om en annan misstänkt biverkan, som bland annat florerar på sociala medier, har varit den om menstruationsrubbningar i samband med vaccination.

– Det här är en aktuell fråga. Men när Europeiska läkemedelsmyndigheten utvärderat den data som finns har man hittills inte kunnat se att det finns några orsakssamband.

Det finns enskilda läkare och forskare som inte tror på vaccinen, varför ska man lita på Läkemedelverket?

Därför att vi tillsammans med andra myndigheter går igenom den vetenskaplig data som finns. Det är utifrån den som vi gör våra konklusioner och utfärdar rekommendationer, säger Veronica Arthurson, chef för läkemedelssäkerhet på Läkemedelsverket.

Inrapporterade misstänkta biverkningar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Emma Frans, twitter

29 thoughts on “En av hundra vaccinerade har anmält biverkningar

 1. För dom som dör försvinner ju biverkningarna fort
  Träffa en gammal bekant häromdagen som berätta att systern före detta dog dagen efter andra sprutan, men han räknas ju som ovaccinerad.

 2. Varför skulle Läkemedelsverket fungera bättre än migrationsverket? Att överhuvud taget hänvisa till något verk i Sverige och västvärlden som förlänge sedan har tagits över av globalistiska intressen som gör allt dom kan för att destabilisera på alla plan och införa Anal Schwabbens ”The Great Reset”, det är pinsamt.

  Det senaste viruset satte man ihop i sydafrika, 25% vaccinationsgrad och 0 döda för en vecka sedan. Ni är pinsamma som tjafsar om Vax eller inte Vax.

  12
  • Det är pinsamt att tro att alla verk i Sverige och Västvärlden inte fungerar. Det finns enormt mycket duktigt folk i Sverige och på andra ställen.

   Är icke-västvärlden som Kina, Indien och Ryssland bättre när de tjafsar om att alla ska vaccinera sig…

   1
   14
   • Det är ganska uppenbart att vi i väst styrs av samma hand, den globalistiska, och alla bara lyder order, återigen. Mänskligheten lär sig aldrig och det vet dom här krafterna. Dom ljuger helt öppet om allt nu, och det kan dom pga sin totala mediamakt.

    Människor börjar vakna sakta men säkert. Frågan är om det räcker för att stoppa den världskupp vi nu ser framför oss från globalisterna som har gått ”All In”.

   • Lyder du order? Lyder jag order som protesterat sedan 2003 under eget namn och varit på ett tiotal rättegångar på grund av bloggen? Lyder alla anti-vaxxare order som protesterar i flera länder?

    För mig är det inte uppenbart att vi styrs av samma hand…

    4
    11
 3. Jag hörde i ett radioprogram om att de som sitter i styrelsen i WHO och trycker på pandemiknappen, är cheferna för de stora läkemedelsbolagen. Är det någon som anar ugglor i mossen?
  När SVT rapporterar blandar dom död i Corona och död med Corona. Statistik obefintlig. Det verkar vara som Lars Bern tidigt skrev, att de flesta som dött är väldigt sjuka i andra sjukdomar. Det framkommer inte i någon statistik någonstans.
  Brukar skriva till dom på SVT att dom ska sluta rekrytera journalister med grundskolekompetens enbart.
  Det motsatta förhållandet verkar fungera på vaccin. Har de som dött någon annan sjukdom är det den de dött av, inte vaccinet.
  Dock verkar Corona tappat stinget och blivit ett vanligt förkylningsvirus. Skönt att vi kan lämna denna eländiga soppa med lögner och villfarelser bakom oss.

  9
  1
  • I WHO är 194 länder medlemmar, bland andra Indien, Kina och Ryssland. Jag tror inte dom skulle låta sig styras av chefer i läkemedelsbolag. Däremot vore det dumt att inte ha erfarna människor från läkemedelsindustrin i styrelsen eller som rådgivare på annan plats.

   1
   12
 4. Är det riktigt som den Professor påstod i gårkvällens ARD-nyheter,behöver ni oroa er över den nya vågen. (omikron)
  Denna sjuka jämförde han med en förkylning,och kommer att bestå i alla tider framöver !!
  Alltså tro inte på all hysteri som PK-media söker skapa…..

  10
  2
 5. Mediciner av alla slag ger följdverkningar, jag tar regelbundet 14 olika.
  En av dessa har reducerat min syn men endast beroende på läkare som ordinerat för stor dos.
  Den utomordentliga sjukvården i Region Sthlm, enligt politikerna, kan ej tillhandahålla hjälpmedel eftersom syncentralen måste ha remiss från S:T Eriks vilka inte kan ta emot mig tidigast i januari.
  jag hankar mig fram på privat införskaffat förstoringsglas med inbyggd belysning och 3 gångers förstoring. Datorn har inbyggd sådan, men telefonen ej.

  Allt vi gör innebär vissa risker men för att få stopp på C-19 måste alla vaccineras.
  Jag planerar att hålla mig vid liv till över nästa val, då min röst går till SD.

  9
  33
  • Janne!
   Läs överskriften där det framkommer att 77000 anmält biverkningar.

   Alla mediciner ger mer eller mindre biverkningar men den som läser FASS och vet att du kan få huvudvärk eller andra symtom av en medicin anmäler det inte eftersom det redan är ett faktum.

   Läkarna brukar, ska, ge information vad som kan hända så att inte folk råkar i panik om en helt ofarlig biverkan uppstår.

   9
   1
  • Jag har själv vaccinerat mig men som du kanske sett så sprider även vaccinerade smitta så vaccinet kommer inte ”få stopp på C-19”. Viruset kommer inte utrotas hur vi än gör. Vi får leva med det.

   Så länge inte dödssiffror som liknar våren 2020 återvänder är det rimliga är att de i riskgrupper och som vill vaccinerar sig men helt och hållet frivilligt.

   Samtidigt skall naturligtvis fördelarna (och nackdelarna) med vaccinet presenteras på ett sanningsenligt sätt så var och en kan göra ett rationellt val de är nöjda med och som passar dem.

   12
 6. Det är för det första en stor skillnad på rapporterade biverkningar och verkliga fall!
  Oviljan att rapportera div. olika besvär är ett faktum.
  Trots det så har vaccinet 10 gånger fler misstänka biverkningar än alla läkemedel tillsammans i Sverige under c:a ett år.
  Över 68.000 olika biverkningar!
  Mycket alarmerande siffror.
  Och varför rapporterar inte media om dessa anmärkningsvärt höga tal?
  Bara det i sig väcker naturligtvis misstänksamhet att allt inte står rätt till, att dom har något att dölja!
  Lyssna på vad Professor Robert Malone skapare av mRNA vaccinet, har att säga så förstår Ni allvaret.
  Då inser Ni också att den akuta faran med att ta sprutan -trots höga tal- ändå är mindre än vad dom långsiktiga skadorna kan komma att åstadkomma!
  Och då förstår man också varför läkemedelsfabrikanterna vägrar ta ansvar för vaccinet, dom som tar sprutan gör det helt på egen risk.
  Allt detta sammantaget -och mer därtill- gör att jag har svårt att tro på myndigheter och att dom här skulle värna om vår hälsa!
  Tyvärr så är det nog snarare det motsatta!
  Janne

  PS. Gott Nytt År

  56
  5
  • Robert Malone skulle jag vara väldigt försiktig med att ta på allvar. Han har inte skapat något mRNA men han har arbetat i en grupp som sysslat med tekniken.

   Många av hans uttalande håller inte för en seriös granskning.

   https://www.logically.ai/articles/who-is-dr.-robert-malone?fbclid=IwAR1sAxajS–AHR7K_GpnidhkSc7_nYxiVO0VJClIfte0AOVKNr8kh0Rc1J0

   https://respectfulinsolence.com/2021/12/17/dr-robert-malone-goes-full-antivaccine-conspiracist/?fbclid=IwAR2msL7NK2eGjwVOdPlDVbXMaDdz6N15mn6HhohrM6jf5Mr3XVlY77wjh2c

   6
   46
   • Robert Malone är en mycket kunnig, välkänd och dessutom seriös forskare!
    Kanske därför som han har fått en del emot sig, sanningen prioteras inte i alla kretsar där pengarna styr!
    -Vi kanske skulle fråga Bill Gates eller Soros vad dom anser om vaccinet, om det ska få användas/säljas eller inte..
    Men vi kan ju ändå inskränka oss till Sverige, här nedan finns ett antal svenska läkare som alla unisont anser att vaccinet bör stoppas!
    Och jag tror nog att dom vet vad dom talar om!
    Trots riskerna att bli utfrysta eller straffade på andra sätt, så väljer dom ändå att öppet informara oss om riskerna.
    Heder åt dessa personer!

    Nils Littorin, leg läkare; doktor i klinisk mikrobiologi
    Magnus Burling, specialist i allmänmedicin,
    Sture Blomberg, specialist i anestesi och intensivvård; docent
    Ragnar Hultborn, specialist i onkologi; professor emeritus
    Lilian Weiss, specialist i allmänkirurgi; docent
    Ann-Cathrin Engwall, immunolog och virolog; doktor i molekylär cellbiologi med immunologisk inriktning
    Sebastian Rushworth, AT-läkare
    Maria Papadopoulou, ögonspecialist
    Carina Ljungfelt, specialist i allmänmedicin
    Christina Malm, specialist i allmänmedicin,
    Bo Jonsson, specialist i allmänpsykiatri; med dr
    Anette Stahel, fil mag i biomedicin,
    Nina Yderberg, specialist i barn- och ungdomspsykiatri
    Dinu Dusceac, specialist i kardiologi; disputerad
    Margareta Andersson, specialist i allmänmedicin
    Hanna Åsberg, specialist i allmänmedicin

    18
    2
   • Den listan var kort jämfört med alla hedervärda, välutbildade och kunniga personer som påstår att vaccineringen är överlägset alternativet…

    2
    18
   • Sidorna du länkade till ser verkligen inte seriösa ut heller.

    Den som anses kommit på mRNA plattformen/vaccinen är anställd av Biontech sedan 2013 vilket gör mig lite skeptisk.

    På Malone’s hemsida bevisar han att han kommit på mRNA plattformen eller vad den nu kallas, bland annat med patent. Står även om det karaktärsmord han blivit utsatt för.

    Jag vet inte vad jag ska tro men om jag var tvungen att gissa så faller nog gissningen på att Malone. Oavsett vem som kom på det är det ingen som kan ifrågasätta hans delaktighet i området och därför bör man lyssna på hans åsikter. Det är inte fel att ha ett öppet klimat där olika åsikter får komma fram.

  • @Janne:

   68 000 biverkningar?

   Du menar väl att personer 68 000 FÅTT biverkningar? I så fall färre än Pettersson precis rapporterat – eller menar du att det finns 68 000 olika dokumenterade typer av biverkningar? I så fall är du komplett galen.

   Svininfluensavaccinets tämligen problematiska biverkning blev ingen hemlighet, förklara varför det nu är så annorlunda och var man finner alla svårt drabbade.

   Robert Malone är kritisk till att ge vaccinet åt unga, inte till vaccinet i sig.
   Det är värt att diskutera. Nu när dödssiffrorna inte alls visar samma tendens att öka kan jag också tycka att det kan vara nog med vaccin åt de yngre och att det är dags att göra som med vanliga influensavaccin, de som tror de behöver det tar det och annars struntar man i det.

   I sammanhang där det finns anledning att stoppa och hindra smitta, som äldreboenden och trånga miljöer, borde test-tvång inte vaccintvång gälla. Det är ju smittade som sprider sjukdomen och de finns både bland vaccinerade och ovaccinerade.

   Det finns ju mellanting mellan vaccinationsfascism och att vara komplett vaccinparanoid. Synd att det måste vara så polariserat. Båda sidorna har ett ansvar där.

 7. De vaccinerade människorna är rädda.
  De är rädda för att få Covid.
  De är rädda att någon de älskar kan få det och dö av det.
  De är oroliga att de inte skall få resa igen eller träffa sina egna internationella familjer igen.
  De är inte okunniga eller dumma – de känner att de gör det rätta för sig själva och för människorna omkring dem.
  Detta kanske inte var ett lätt val.
  Tyvärr hade de kanske känt sig tvungna att göra det.
  De kanske var rädda för nålen.
  Även om du kanske inte håller med dem är det viktigt VARFÖR dessa människor har gjort sitt val.
  Du kanske tycker att de har fel, men jag är säker på att du känt dig rädd förut.
  Det känns fruktansvärt.
  Vi behöver ha medkänsla och empati för människor som gör ett svårt val, som är annorlunda än ditt.

  De ovaccinerade är rädda.
  De är inte obetänksamma monster som tänkte ”Jag kommer försöka lura resten av världen och inte få mitt vaccin”.
  De är oroliga för långsiktiga biverkningar
  De är oroliga för sina immunsystem.
  De är rädda för hur mycket regeringen kliver in på deras val, friheter och rättigheter.
  De är rädda för att de kan sluta med Bells pares, myokardit, bältros, blodproppar, missfall, hjärtinfarkt, hjärtklappning, kraftiga oändliga kräkningar, autoimmun sjukdom aktivering eller död.
  De är oroliga att de aldrig kommer få se sina internationella familjer igen.
  Det vore lättare att få sprutan.
  Det är inte lätt att säga nej till skottet.
  Även om du kanske inte håller med dem är det viktigt att förstå VARFÖR dessa människor har gjort sitt val.
  Det känns fruktansvärt.
  Vi behöver ha medkänsla och empati för människor som gör ett svårt val som är annorlunda än ditt

  Det är INTE rätt att vända sig mot varandra.
  Det är aldrig rätt tid att göra det.
  Stoppa klyftan.
  Kom samman med medkänsla, empati, förståelse, tålamod och förlåtelse
  Ta en stund att lyssna utan att döma.
  Ta tid att se var de andra kommer ifrån.
  Alla gör sitt bästa.
  Att ta ut och lägga skulden kommer bara göra saken värre.
  Att skrämmas är inte rätt sätt att ändra någons åsikt.
  Att förstå varför och ha medkänsla är vårt enda val.
  Välj vänlighet, alltid

  25
  1
 8. Jag tror att jag kände skuld för att ha velat sparka ihjäl drevern, men det berättade jag ej för ägaren. Han berättade att om han skadesköt ett rådjur, så dödade hunden djuret innan han kunde komma fram…En Extremt blodtörstig hund som inte drog sig för att bita söta Schäfertikar trots att det var en hane.

  Därför krävde jag bara pengar för sprutan.

  Kanske borde jag utfört akten med hjälp av min (lätta) 25 kg tunga Shäfertik drevern under min fot.

  Nåja, hon lärde sig, några år senare blev hon attackerad av en knähund som bet henne i frambenet utan anledning alls. Hon var kopplad i bägge fallen.

  Nu högg hon hunddjävulen i ryggen och lyfte den fan upp i luften. Bara för att jag beordrade henne att släppa, så skakade hon inte ihjäl den lille fan. Jag var tvungen att kila in mina fingrar i hennes mungipor för att få henne att släppa. Hon var FÖRPANNAD.

  Nu lade den sig på rygg och ynkade, pissade lite på sig själv.

  Nu var det i alla fall en annan tik, så anfallet var delvis logiskt.

  Ägaren sade att den hunden behövde ändå sättas på plats. Så nära döden.

  6
  3
 9. Inte för att skapa debatt, men jag vill gärna berätta en sak.

  Eftersom jag på den tiden hade s.k. atoptiskt exem som också kallas böjvecksexem, i armvecken bara, så fick inte jag vaccineras mot smittkoppor, det visste man sedan årtionden då.

  Jag fick inte ens gå i skolan på två veckor 🙂 haha. Som barn grät jag inte över den saken precis, då kunde jag vara hemma med mamma och leka hela tiden istället.

  Nu är den sjukdomen utrotad, så mina söner är ej smittkoppsvaccinerade alls. Mitt ex. är helt säkert det.

  Å andra sidan är jag minst tre gånger vaccinerad mot stelkramp 🙂 Senast för att det var en riktigt ilsken hanhund som ville bita min mycket större Schäfertik, men missade och bet mig i benet, den fan.

  Jag funderade en sekund på att sparka ihjäl den djävulen, men jag besinnade mig och lät den springa tillbaks till sin husse.

  Jag återvände och krävde honom på patientavgiften, inga skadeståndskrav eller bensinpengar. :=)

  Jag var snällare på den tiden 🙂

  11
  2
  • Fick eksem över hela kroppen efter calmettevaxxet på 50 60 talet!! Innehöll kvicksilver bla

 10. Utan att ta ställning till ev biverkningar, så några punkter värda att begrunda:

  – känt faktum är att en bråkdel av fallen rapporteras, gäller i alla länder ovsett vilken medicin eller vaccin som saken gäller. Ofta känner inte ens personalen till hur man rapporterar till de olika systemen.
  – vad definieras som biverkning ?
  – vem definierar detta ?
  – för mycket politiskt / finansiellt kapital investerat i produkterna i fråga.

  53
  1
  • På alla läkemedelsförpackningar finns utförliga uppgifter om biverkningar. Det står också om olika typer av risker som ett läkemedel kan ha i kombination med andra läkemedel och det står också om biverkningar som kan påverka till exempel säkerheten vid bilkörning, d.v.s. en slags sekundär biverkning.

   Om ditt påstående om att biverkningar från läkemedel inte rapporteras adekvat stämmer så är således det som står på förpackningarna bluff. Tror du ens det själv? Tar du inga läkemedel vid behov?

   För vaccinet kan det fortfarande vara så att det finns långtidsbiverkningar vi inte känner till, men all alarmism om direkt livsfara har kommit på skam. För en bedövande majoritet av dem i riskzonen är vaccinet vida överlägset att avstå. Om man vill leva och vara frisk vill säga.

   Själv tror jag inte det kommer bli några stora problem med långtidsbiverkningar heller men säker kan ingen vara än. Därför viktigt att vaccinering är frivillig. Ungefär lika viktigt som att låta bli att presentera orimliga domedagsscenarier som påminner om klimatalarmisternas sätt att beskriva världen.

   1
   4
   • Hmm, Vioxx, Bextra, Celebrex bara för att nämna några exempel, För Bextra blev tillverkaren dömd att böta 2.3 miljarder USD …stod visst inte på förpackningarna vad alla kännbara biverkningar var …

Kommentera