Utvisade kan fortfarande vägra covid-test

UTVISNING. Regeringen dröjer med besked om vad som ska göras med utvisade personer som vägrar ta covidtest, och vars utvisningar därmed inte kan verkställas, rapporterar Sveriges Radio. Detta trots att en riksdagsmajoritet redan i somras krävde åtgärder från regeringen.

Det är en helt absurd situation. Människor sätter i system att vägra låta sig testas för att slippa utvisning. Bland dem finns personer som dömts för grova brott, och en del har till och med släppts fria på grund av detta, säger Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson.

Enligt justitieminister Morgan Johansson krävs det åratal av lagändringsprocesser för att lösa frågan juridiskt. Han förordar i stället att mottagarländerna ska påverkas till att sätta sina medborgare i karantän på eget territorium när de utvisats från Sverige.

-Pettersson är övertygad om att justitieministern ljuger. Det räcker med att tvångstesta ett par stycken så kommer resten frivilligt och kan man utvisa med tvångströja enligt lagen går det säkert bra med att tvångstesta också.

Morgan Johansson (S) kränker svenska folket när han vägrar följa riksdagens uppmaning, han kränker brottsoffer och skattebetalare.

Danmark tvångstestar – Varför kan Sverige inte göra det?

Danmarks invandringsminister Mattias Tesfaye är nöjd med lagen: ”Det finns flera flygbolag som inte tar emot passagerare som inte har testats för corona. Så vi har beslutat om en lag som säger att man med våld kan testa avvisade asylsökande för corona. Det har inneburit att några få har testats med våld medan många andra har sagt ”okej, då gör vi det frivilligt, säger Tesfaye.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Utvisade kan fortfarande vägra covid-test

 1. Ibland undrar man om man medvetet skapar den här sortens kryphål i lagen, i vart fall verkar våra politiker vara nöjda med att lagar missbrukas så här (och det med många lagar) då man låter det fortsätta år efter år utan att göra något alls åt det.

 2. Tja, eftersom det är hemlandet som vill ha det så trycker man bara ett negativt testsvar och skickar hem dem.
  Att de medverkar eller inte är irrelevant i fallet.

  14
 3. En regering som är vankelmodig får ingenting uträttat, och även denna har ministrar som gör allt för att fördröja och tona ner för att inte förlora valet 2022.

  19
 4. Stenbock är verkligen trött på den propaganda som bedrives kring denna Kines-sjukan. Och även den nytillkomna Syd-Afrikanska förkylningen,under namnet Mikron !!
  Noterade för kanske ett halvår sådan,hur ofta orden C-19 o pandemi förekom i tyska ARD´s nyheter,som varar en kvart.
  Har glömt resultatet och gjorde i kväll ett nytt nedtecknande,om orden Corona (tidigare nämnt C-19) och Pandemin.
  Under denna kvarten förekom de två orden,sammanlagt 67 gånger i deras ”nyheter”..
  Antingen fattar tyska folket sämre,eller är det avsiktlig hjärntvättning !!
  Om det även var ett misstag av deras redaktion vet jag inte,men samtidigt förklarades att den ”Afrikanska sjukan”,(mikron) var att jämföra med en förkylning,enl. deras Professor !!

  14
  1
 5. UTVISADE? dom är väl inte kvar i landet. Skit i dom.
  De med utvisningsbeslut i förvar är bara att skicka iväg direkt.
  De med utvisningsbeslut på fri fot men kända adresser har väl samma skydd som övriga svenskar, d.v.s. dom bestämmer själva.

  12
  3
 6. Konstig logik må jag säga.
  För när dom ska IN i landet behövs det ingen covid-test. Det är bara att passera gränsen och bege sig IN.
  Men när dom ska förpassas UT ur landet, så blir det ingen testning heller. Men då blir gränsen inte passerad, så dom inte kommer UT…….Nu blev det svårt.

  34
 7. Jag tror lille Mogge är kortast om huvudet iallafall. Hur svårt kan det vara att topsa en motvillig kriminell? Tvångsmedel är ju enkelt, då riksdagens majoritet står bakom. Borde räcka med ett enkelt tillägg till aktuell myndighet. För övrigt borde alla som väller in, också få en pinne i näsan. Vägrar de så kan vi avdela halva Visingsö som interneringsläger och skicka lite bistånd dit, i form av bröd och havregryn. Mat ska alla ha, men ej ekonomisk ersättning för man ”valde Sverige”
  För övrigt anser jag att sossar är allmänfarliga för mitt liv och leverne.

  48

Kommentera