Rabie Karam, rektor för islamistskola döms till fängelse

ISLAM. Förra året stängde Skolinspektionen friskolan Nya kastets skola i Gävle på grund av kopplingar till religiös extremism. Nu döms den tidigare rektorn och ägaren samt bolagets revisor för grovt bokföringsbrott respektive medhjälp till grovt bokföringsbrott, skriver Gefle Dagblad, tyvärr bakom betalvägg. De får sex månaders fängelse och näringsförbud i tre år. Båda nekar till brott.

Rabie Karam. Foto: Christine Odén

Anledningen är ett falskt aktieägartillskott på 2,8 miljoner kronor som gjordes i samband med att skolans ekonomi ifrågasattes av Skolinspektionen. Pengarna har enligt domen aldrig existerat.

”Det är klarlagt att i maj 2018 bokfördes i Nya kastets bokföring, grundbok och huvudbok, ett aktieägartillskott om 2 800 000 kr trots att det aldrig lämnats ett sådant tillskott”, skriver Gävle tingsrätt, enligt GD.

Nya kastets skola fick slå igen i slutet av förra året eftersom Säkerhetspolisen sett band till islamistisk extremism.

-Pettersson säger att straffet är ynkligt, islamister, skattebrott, bulvaner, könsförtryck, bedrägeri och mycket annat. Stäng varenda muslimsk skola i Sverige. Det är naivt på gränsen till galenskap att tro att muslimer ska lära ut integration, demokrati och jämlikhet.

***

TIDIGARE 2021-08-25. Ägare till muslimsk skola i Gävle åtalas för grovt bokföringsbrott

ISLAM. I november 2020 beslutade Skolinspektionen att stänga den muslimska friskolan Nya kastets skola i Gävle. Skolan hade koppling till religiös extremism och eleverna riskerar att utsättas för radikalisering och ägarna var olämpliga att driva en skola enligt beslutet. Skolan bytte ägare men enligt Skolinspektionen var det ett bulvanförhållande.

Nya Kastets skola Bild: Google maps

Nya kastets skola är inte registrerad som konfessionell, men har en inofficiell muslimsk profil. Den nya ägaren har fortsatt kontakt med den gamla vilket innebär en allvarlig risk för eleverna, enligt Skolinspektionen beslut.– Vi mottagit uppgifter från Säkerhetspolisen om att den tidigare ägaren har kopplingar till extremistnätverk och att det finns en risk att elever utsätts för otillbörlig påverkan inom ramen för skolverksamheten, säger Andreas Gydingsgård, enhetschef vid Skolinspektionen.

Bland annat ska den tidigare ägaren ha haft kontakt med tre personer som av Säpo, Migrationsverket, Migrationsöverdomstolen och regeringen bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Nu åtalas ägaren till Nya Kastets skolan i Gävle Rabie Karam och en revisor åtalas misstänkta för två fall av grovt bokföringsbrott. Enligt åtalet ska han ha bokfört ett aktieägartillskott på 2,8 miljoner kronor i maj 2018, men det ska aldrig har funnits ett sådant tillskott. Rabie Karam förnekar brott, enligt SVT.

Åtalet är helt fel och det som står i där stämmer inte, säger Rabie Karam till SVT Gävleborg.

Enligt åtalet har åklagaren både muntlig och skriftlig bevisning, bland annat förhör med vittne, årsredovisning och mail.

Det har varit många turer kring Nya Kastets skola. I november förra året beslutade Skolinspektionen att stänga skolan eftersom myndigheten ansåg att ägarna inte var lämpliga att driva skolan.

-Pettersson undrar vad dessa islamister gör i Sverige, mer än blåser svenska skattebetalare. UT…

Om Gävle moské på bloggen…

Filmen från 2019

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Rabie Karam, rektor för islamistskola döms till fängelse

 1. Eftersom sektens grundtankar är att vi kuffars är dem underlägsna och att de har ett avtal med en underavdelning av vårt största parti S, så gör de vad som faller dem in.
  Att de så lätt och billigt har fått mark till sina ledningscentraler och dessutom på arabiska får basunera ut över nejden sitt budskap gör dem än säkrare på att landet snart är deras.

  Det är inte vårt, folkets, val utan en klick infantila politiker som har tillåtit dem allt detta.
  Tro inte annat än att det är orkestrerat från högre ort, i sektens ledningsgrupp, lokaliserat till ett MENA land.

  17
 2. Löjligt lågt straff och ingen utvisning.

  Jag trodde att Magdalena Andersson (S) menade allvar med att allah stenar skulle vändas på. Kanske stenarna som döljer kriminalitet, hedersförtryck, islamism, klanbråk, ….. osv är för tunga.

  (S) har ju en historia av att prata och utreda men aldrig ta tag i problem på allvar.

  22
 3. Är dessa några av dem som ska löna sig? Såfort en sådan här, hittar på jävelskap ska de utvisas. Androm till varnagel.

  22

Kommentera