Vindkraft 1,2% men media och Greta är tysta

ENERGIFÖRSÖRJNING & MEDIA. I går morse hade alla stora medier som stor nyhet ”Forsmarksreaktor fick snabbstoppas”, en av Sveriges sex kärnkraftsreaktorer levererade under några timmar lägre effekt än normalt. Att en reaktor under några timmar levererade lägre effekt än normalt var en stor nyhet för SVT, SR, TV4 och de stora dagstidningarna.

Idag går kärnkraften för fullt, men om man tittar man HÄR så ser man att Vindkraften just nu ger 1,2% av Sveriges elproduktion, ibland när det blåser ordentligt ger vinden ibland över 40%

Att vindkraften i princip inte levererar någonting är dock ingen nyhet, om det är för att det händer så ofta vet jag inte men jag tror inte media skulle vara tysta om kärnkraften stod still flera dagar i månaden.

Värmekraften levererar drygt 8 procent och den består av kol, olja, träbränslen, sopor, etcetera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Vindkraft 1,2% men media och Greta är tysta

 1. Vattenfall skriver att de levererar el 95% av dygnet. Har dock sett att dom ofta snurrar väldigt sakta och undrar om dom körs på startmotorn enbart för statistiken?

  • När det inte blåset tillräckligt,eller inte alls för att driva vindmöllorna.Då skickas elström tillbaks så dom roterar sakta.
   Detta för att lagerna till propeller axeln annars tar skada. Det blir en för stor ensidig belastning på lagerna om dom inte roterar. Vid dessa tillfällen drar istället vindmöllorna elström,denna kostnad hamnar på allas elräkning.
   En generator är en elmotor, en elmotor är en generator kan man säga. Antingen ger dom ström,eller förbrukar ström.

 2. Dårarna tror att elsystemet kan fyngera som en dynamo, cyklar man som fan ger den skapligt med ström, men står cykeln stilla ger den inget, precis som vindkraftverken?

  24
 3. Tja besvärar det PK-media nu hur skall det då bli när värme o ljus släckes ner helt,p.g.a. brist på El ??
  Redan nu har detta prövats under hösten på flertalet orter,där elen uteblivit av ”okänd orsak”,några timmar i taget !
  Kanske rent av för att få en uppfattning,av hur skatteslavarna reagerar ? Om det nu inte var i utvalda Ghetton ?

  25
 4. Hur många grönröda som propagerar för vindkraft har någonsin sett hurudan skövling av naturen som sker bara för att montera ett enda vindkraftverk ? Stora, breda vägar måste byggas för att kunna frakta komponenterna, stora ytor kalhuggs för vindsnurran osv och detta upprepas för varje vindkraftverk som byggs.

  Det skall bli intressant i slutet av årtiondet då de första större vinparkerna når den åldern att växellådorna måste bytas. Detta är dyrt, så kommer man bara att låta snurran snurra tills lådan brakar ihop eller …..

  28
 5. Men vindkraften kostar mer än vad den ger, det är den absolut dyraste sättet att skaffa el. Billigast och pålitligast är Kärnkraft, se bara till att ta bort unika kärnkraftsskatten.

  30
 6. Orsaken till SVT/SRs sensationsuttalanden är mycket enkel. De har tilldelats ett uppdrag i vilket det bl.a ingår att kräka ut sig politiskt tillrättalagda uppgifter. Om man slänger ett öga på vilka figurer som sitter i ledningen, upptäcker man att kvinnliga namn överväger.
  Den gamla sanningen gäller fortfarande, kvinnor förstår inte procenträkning! Vidare borde dessa besserwissers upplysas om skillnaden mellan KW, MW, TW, osv. Fakta har inte varit en viktig del i nyhetsrapporteringen de sista 10 åren.
  ”Om inte kartan stämmer med verkligheten, är det kartan som gäller”. Verkligheten är irrelevant i PK folkets värld!

  37
  1
 7. Märkligt……..Trots att kärnkraften är så värdelös enl. miljöpartiet, så beklagar sig SVT=miljöpartiet, över att Forsmark drog ner på kapaciteten under några timmar.
  Likadant var det för någon vecka sen när Frankrike drabbades av driftstörningar i deras kärnkraftverk just när elen var som dyrast. Då beklagade sig SVT också, trots att man kampanjar friskt för mp:s atom-motstånd.—- Det var då ett j-a kackel !!!!

  33
 8. Varför belasta västkusten, starta Ringhals så klarar vi oss bättre. Angående vindsnurror så föreslår jag följande prospektering;
  Helgeandsholmen två st.
  Slussen två stycken.
  Medborgarplatsen en styck vid afghantrappan.
  Zinkensdamm inkl IP tre stycken.
  Undrar vad miljömupparna säger då?
  Dessutom ett gäng precis i anslutning till Sandhamn, för östermalmsbornas skull!

  42
 9. En vindsnurra var 10:e meter längs västkusten och i Stockholms skärgård borde lösa problemet. Kanske en på varje tak på Södermalm när man är i gång.

  56
  • Helt riktigt, Södermalm med alla Besserwissrar kommer allt för billigt undan, så ställ
   en massa vindkraftverk utanför fönstren hos alla halvkändisar!

   21

Kommentera