Sveriges premiärministern i Somalia fråntas inflytande

UTRIKES. Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed, mer känd som Farmajo, tar ifrån premiärminister Mohamed Hussein Roble maktbefogenheterna, rapporterar AFP/France24.

Mohamed Hussein Roble, svensk medborgare och avsatt premiärminister i Somalia

Roble är svensk medborgare, har en examen från KTH och har tidigare arbetat för FN-organet ILO. Han tillträdde som premiärminister i Somalia år 2020.

Beskedet från presidenten innebär en eskalering av en långvarig spricka mellan de båda makthavarna, skriver nyhetsbyrån. Nu växer oron för stabiliteten i Somalia och landets förutsättningar att genomföra ett val, något som redan har försenats kraftigt.

Presidenten Farmajo anklagar Roble för inblandning i korruption, medan Roble har anklagat presidenten för att sabotera valprocessen. Farmajo har bland annat fråntagit premiärministern mandatet att organisera val.

-Pettersson säger att det första som borde göras är att frånta herr Roble sitt svenska medborgarskap…

Somalia är i grunden ett rikt land och kan inte invånarna ta reda på rikedomen kan inte vi hjälpa dom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sveriges premiärministern i Somalia fråntas inflytande

  1. Det gäller ju att klamra sig fast vid makten i det längsta, det gör susen för det schweiziska bankkontot.

    22

Kommentera