Regeringen vill stoppa bråkstakar på bibliotek

ORDNING & UPPFÖRANDE. Regeringen vill utvidga tillträdesförbudet enligt nya förslag som presenteras av inrikesminister Morgan Johansson (S) vid en pressträff.

Tillträdesförbudet omfattar i dag butiker men regeringen har tidigare sagt att man vill utvidga förbudet till att gälla även simhallar och bibliotek.

Om man inte kan bete sig ordentligt i möblerade rum måste man finna sig i det läget att man blir utvisad eller portad, säger Morgan Johansson vid pressträffen.

Människor ska få en chans att få komma igen, understryker Johansson men fortsätter:
Dåligt beteende måste få konsekvenser.

Enligt lagen kan åklagare besluta att porta en viss person från en butik om det anses finnas en risk att personen begår brott.

-Pettersson undrar varför det tagit drygt sju år för justitieminister Morgan Johansson (S) att komma fram till att dåligt beteende måste få konsekvenser?

Tyvärr verkar förslaget bara gälla vissa lokaler när det borde gälla hela landet. Den som inte sköter sig ska bli utvisad och portad…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Regeringen vill stoppa bråkstakar på bibliotek

 1. Men va f.. kallar man till presskonferens om detta, helt absurt.
  Det är ju batikhäxedjävlar som lockat klientelet till biblioteken och sedan försvarat beteendet.
  För i helvete 2år sedan när det var som värst var det ingen stasi-sosse som sa ett knyst.

  11
 2. Om dom inte får ställa till med skit på biblioteken, så gör dom det någon annanstans. Det är inte lokalen det är fel på, det är besökarna.

  12
 3. “Vill stoppa” har för mig att det var en självklarhet förr oss andra att det skulle
  vara tyst på Bibliotek?? Fast vi tillhörde ju inte gapgenerationen

  14
 4. Skulle man införa ras -och apartaidlagar, skulle problemen nästan försvinna helt. Som i Syd-Afrika förr, innan våldet och våldtäkterna eskalerade där.

  Men det går ju inte att införa sånt i dagens vänstersamhälle. Tyvärr!!!

  Så vi får väl dras med skiten, att den ständigt ökar, och kräver allt tyngre insatser för att stävja. Så är sossarnas drömsamhälle av idag. EN STÄNDIG UPPTRAPPNING AV SKIT!!!

  17
 5. FÖR SENT! Jag och många andra äldre har slutat gå till bibliotek och badhus på grund av det klientel som förstör och beter sig äckligt.

  23
 6. Ett stort problem på Biblioteken är när skolklasser är på besök, med oftast totalt hjärntvättade sk. lärare som skiter totalt i vad eleverna gör. Klasser med förskolebarn är inte heller roliga på Bibliotek. Jag saknar lugnet och tystnaden som det ska vara på ett riktigt Bibliotek, nu låter det mest som att komma in i en mekanisk verkstad. Jag går aldrig på Biblioteken eller det som ska föreställa Bibliotek, men är någonting helt annat. Men det är väl med Biblioteken som allt annat i Sverige att det ska förstöras till oigenkännlighet.

  23
 7. Nu har polletten trillat ner.7 år tog det så nu har Morgan haft gott om tid att komma på detta.Sedan hur det praktiskt och ekonomiskt ska lösas antar jag att det inte finns någon plan för så det blir väl som vanligt då.Massa snack och ingen verkstad…

  24
 8. Vem ska kontrollera vilka som går in på de olika offentliga inrättningarna, och hur ska bibliotek och bad kunna hålla koll på dessa individer?
  Flesta av dem har inget i sverige å göra och ska utvisas på en gång.

  26
 9. Mer valfläsk för att säkra stolarna vid köttgrytorna, som borde införts redan för sju år sedan.

  30
 10. Inför ett ”icke analfabet bevis”. Har du inget, får du stanna utanför. Väldigt få av de primitiva, är läskunniga.

  25
 11. Ja jag säger då det . De där Sverigedemokraterna ställer till det överallt . Nu har de hållit på så mycket så arbetsskygga Morgan är tvungen att jobba , fast det är mellandagar .

  23
  • Ja och otack är världens lön….
   När han nu äntligen får loss tummarna,ställer sig Biblioteksanställda upp och protesterar mot regeln !! Hur f-n skall detta land kunna återställas,till vad som rådde under gamla tider ?

   18
 12. Blir mer och mer övertygad om att denna regering skulle göra/gjort ett bättre jobb om de kunde fler ordspråk.
  Ex. vis “bättre att dämma i bäcken än i ån.” i meningen ta itu med problemen så fort de är kända.

  Det sägs att vi är besläktade med aporna och det synes mig som om några har starkare släktband än vi kaukasier, som vet att på bibliotek skall tystnad råda.

  34
 13. Har justitieminister ramlat på isen och slagit sig, återfått sunt förnuft om de nu hade de i sin familj och kanske lite ordning och reda till och med eller saknades det helt i hans familj. Vi som är lite äldre fick betyg i ordning och uppförande men det tog sossarna bort blixtsnabbt när skolan blev en kommunal angelägenhet. Kanske berodde det på de socialistiska föräldrarna att de inte hade ordning på sina ättelägg. Kampen och paraden 1 maj var viktigare. Grattis justitieministern, det onämnbara partiet får ytterligare en fjäder i hatten. Snart har sossarna tagit över hela konceptet av de onämnbara..

  34
 14. Borde inte Livsmedelsbutikerna skyddas ?
  Läser ju titt som oftast,att dessa guldklimpar i stora grupper går frankt in,och plockar på sig vad de vill ha….och lämnar sedan butikerna !!
  F.d. Sverige har blivit ett underligt land…för normalt folk.
  För Stenbocks del slipper jag numera fara till Zoo,räcker att ta en títt genom fönstret,när de exotiska aporna passerar nedanför högljutt gesikulerande,helt kostnadsfritt.

  40
  • Och vem ska upprätthålla det här?
   En ensam ordningsvakt lär knappast våga sig på att neka ett kriminellt gäng tillträde, gör han det är det med risk för liv och hälsa.
   Misstänker att det här mest bara blir ett slag i luften såvida bråkstakarna inte utvisas förstås.

   17

Kommentera