Handbollsspelare vägrar återvända

Under pågående handbolls-vm för damer valde den iranska spelaren Shaqayeq Bapiri att avvika från truppen. ”Jag väljer att stanna i väst p.g.a. slöjtvånget och andra restriktioner i Iran”.

I webbtidningen Iran International förklarar hon sitt avhopp med orden ovan. Läsarna får också veta att samtliga spelare och ledare i den iranska truppen tvingades betala en deposition på motsvarande 50 000 dollar i syfte att just undvika avhopp. Pengar som Shaqayeq Bapiri gärna avstår för att ge sig själv chansen att leva mer fritt. Den iranska diktaturen nekar också iranier att tävla mot israeler, något vi i Sverige skulle etikettera med orden antisemitism och rasism.

Irans damtrupp under pågående vm i Spanien.

Shaqayeq Bapiri sällar sig härmed till de kvinnor vi kan se i upproret My Stealhty Freedom där de trotsar tvånget att bära slöja. Något de gör med risk för sin egen frihet och t.o.m. sitt eget liv.

I vårt land, Sverige, får vi istället höra hur muslimska kvinnor och flickor så unga som 6-7 år väljer att ta på sig slöja helt frivilligt. Det vänsterorienterade ”Hijabupproret” beskrev debatten så här 2013.

En tingest kan i sig själv aldrig vara förtryckande…//…Detta handlar om rasism och muslimhat…//…Förtrycket sitter inte i slöjan

Jag vet inte om de iranska kvinnor, som med risk för sitt eget liv och sin egen frihet, väljer bort slöjan, håller med den svenska vänstern. Den debatten skulle jag gärna se i SVT.

Å visst minns vi den socialistiska regeringen när de besökte Iran 2017. Vi såg hur de kröp för den iranska regimen och deras kvinnoförtryck…

Ingen kan väl med bästa vilja i världen hävda att de svenska kvinnorna på bilden (jodå, de är från Sverige) ser glada ut. Kanske en symbolisk bild där de vill visa hur iranska kvinnor innerst inne känner?

Apropå My Stealhty Freedom och de modiga kvinnor som kämpar mot det iranska förtrycket. Bilden nedan är från en seminarium 2020 där föreläsaren använde denna bild som exempel på hur västvärlden kryper för förtryckarna. Visst känns personerna igen…

Under filmen ovan står följande att läsa:

”Glöm inte. När kvinnliga politiker från väst reser till Iran och bär den obligatoriska hijaben bidrar de till vårt förtryck. De säger ofta att de bär obligatorisk hijab eftersom det tillhör vår kultur. Fel! Tvång har aldrig varit vår kultur. Det finns miljontals iranska kvinnor som inte vill bära hijab. Detta är kulturen i en repressiv regim, inte vår. Kvinnliga västerländska politiker bör inte normalisera detta”

Några av de svenska politiker och kändisar som 2013 stod upp för förtrycket.

6 thoughts on “Handbollsspelare vägrar återvända

 1. ….ajjjdå. Där fick feministerna och västvärldens promuslimska kärringar en rejäl käftsmäll.

  Den tackar vi för.

  14
 2. Under Shah Rezas tid var jag ofta i Iran då fanns slöjorna endast på enstaka kvinnor på landsbygden, när sedan Ayathollorna tog makten då blev det slöjtvång genom den goda och humana religionen Islam.
  Ingen väg mot frihet fanns längre, utan bakåt mot ofrihet och tvång den väg Sverige också börjat sin färd på.

  46
 3. Usch och fy fan nedersta bilden fick mig att gå och spy skräcködlor
  och parasiter som tär på dom Svenska skattebetalarna.

  59
 4. Man får verkligen hoppas att denna modiga tjej blir väl omhändertagen och skyddad från mord och syraattacker från anhängarna av den fredliga och humana gudaläran från helvetet.
  Det är söndag Pettersson du bör inte publicera bilder på sådana skräcködlor som ovan.

  58

Kommentera