När ska skattefinansierade public service sluta att glorifiera kriminella?

BROTTSLIGHET & PUBLIC SERVICE. Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Programmets upplägg går ut på att tre programledare stängs in i en glasstudio, i programmet kallad “glasburen”, i 144 timmar utan fast föda. Under tiden programledarna är i studion direktsänder de i radio och TV samtidigt som lyssnarna och tittarna kan önska låtar mot att de skänker pengar eller på en rad andra sätt engagerar sig i insamlingen.

Här uppträder 1.Cuz för Gretas kompisar Fridays For Future in Stockholm 2020. Bild: Frankie Fouganthin

I år sänds Musikhjälpen mellan den 13 och 19 december 2021 från Gamla torget i Norrköping. Temat är “För en värld utan barnarbete”

En gäst i programmet 1.Cuz som är en somalisk rappare från Hässelby i Stockholm. Hans namn är Abas Abdikarim Bakar, men det är inget han vill skylta med offentligt. Varför bjuder Musikhjälpen in den kriminella gangsterrapparen 1.Cuz?

1.Cuz har suttit i fängelse för grovt vapenbrott, han transporterade fem automatvapen och ammunition genom Stockholm, han är också dömd för två narkotikabrott. Som jämförelse så diskades artisten Thorsten Flinck från Melodifestivalen 2020, efter att varit inblandad i en trafikolycka och blivit åtalad för olaga hot och skadegörelse. Han dömdes senare till dagsböter på 5 000 kronor för olaga hot och ringa skadegörelse .

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “När ska skattefinansierade public service sluta att glorifiera kriminella?

 1. Kan inte förstå att Sabaton ställde upp och hjälpte Radiohjälpen när SR i samma program promotar kriminalitet och att råna oskyldiga svenskar.

 2. Sveriges Vålds Television låter mer passande som namn på eländet. Det märks allt tydligare dag för dag, nyhetsinslag för nyhetsinslag, att Sverige behöver en regering inkl. SD!

  25
 3. Skillnaden på Thorsten Flinck och rapparna är att Thorsten är vit, han backas inte upp av PK-folket, inte av batikhäxorna, inte heller av någon kommunistisk/extremistisk grupp typ Fridays For Future. Men största felet för Thorsten i detta sammanhang är att han är vit hade han varit svart hade han haft en lysande framtid för sig. Ett lysande exempel på hur lite färg kan ställa till det för vanliga människor.

  39
 4. Ska han sjunga julsånger?stilla natt?av fred är du kommen. Det är en ros utsprungen. Bereden väg för herran. Det strålar en stjärna.
  Ljusets drottning.
  ABF kan sampla musikslingan gratis som vanligt i sin No go zone där han känner sig hemma. Sätta på sig en tomtemask i stället för den han har. Ha barnen sittande i knäet som önskar julklappar går fetbort,för provocerande för honom.
  Han kan få en tolk då han inte behärskar språket.
  La campanas på spanska är en fin sång som barnen sjunger. Finns på Youtube. Kör den vetja Lite internationell framtoning.

  22
 5. De som lyssnar skänker pengar visar bara på hur indoktrinerade de blivit
  måste vara en värdemätare för SVT för att hålla koll på hur dumma folk har blivit

  47
 6. Läste någonstans att Anna-Greta Leijon fortfarande känner sig stolt över att ha varit
  med om beslutet av Mångkultur? Jaha, då känner hon sig väl även stolt över den
  lilla flickan som låg lemlästad på Drottninggatan, eller den tolvåriga tjejen som var
  ute och rastade hunden och fick plikta med livet, eftersom dessa båda gärningar
  var utförda av två figurer i den mångkultur hon säger sig vara stolt över, plus hundratals
  andra som också fallit offer för hennes mångkultur? Fan vilken liten låg människa
  du är Anna-Greta ?

  75
 7. När klockradion gick i gång i morse, så lyssnade jag en stund på Musikhjälpen. Det var inget vidare. Trots min helsvenskhet förstår jag knappt vad ungdomarna säger: de mumlar, talar oartikulerat, och blandar upp språket med engelska ord.

  Lägg ned skiten.

  72
 8. ”För en värld utan barnarbete” Storhetsvansinne!

  Galningarna hat ju ingen brist på ambition i alla fall!

  51
 9. Bara det att idioten inte vill visa trynet borde vara en signal till SVT att inte engagera honom, när det gäller SVT så måste en eventuell ny regering jobba för att ta bort det
  skattefinnansierade underhållet och återgå till TV licens, det är inte rimmligt att personer
  som inte ens använder dessa medier ska tvingas att betala för många gånger ren skit
  med en kraftig vänsterslagsida! Det märks också att sen det blev skattefinnansierad så
  har tuppkammen växt på deras agerande, dom försöker inte ens att dölja att dom har en
  kraftig slagsida till vänster, trotts att det står i deras regler att dom ska va neutrala!

  69
 10. Kan ingen beställa “Garry Glitters” hitlåt som alltid spelades på ishockeyarenor på 70-80 talet, skulle vara roligt om SVT glömt hans eskapader.

  40
  • Den här kulturen som dessa herrar representerar är inte något som majoriteten av Svenska folket sympatiserar med gissar jag.Trots det ska vi vara med och sponsra deras gangsterleverne.Dom ska lyftas fram och exponeras och få sitta i tvsofforna och skryta och skrävla och breda ut sig.Den gossen ovan som måste använda vit rånarluva när han framför sitt bräkande till musik på scen törs ju inte ens visa upp sitt tryne.Man kan ju undra varför …….

   62
   2
 11. Musikhjälpen denna plåga varför ska publick service hålla på med sådant? Jag svarar själv därför att Radiohjälpen kan också ge ett antal politruker med partibok en enkel och luckrativ inkomst.
  Samtidigt så kan de gå omkring och vara höga som höghus på godhetsknark dygnet runt.
  Lägg ner skiten!

  74
 12. Sverige med public service börjar alt mer likna kommunistländerna kina
  Ryssland och Nordkorea.
  Skulle tro att nedräkningen för eländet redan börjat.
  Utländska rappare oavsett brottslighet är alltid ok för public service.
  En svensk med ringa trafikbrott diskas från melodifestivalen omedelbart.
  Ska det vara så ? svar nej, ska vi gemensamt betala eländet ? nej lägg ner nu !!

  79
  • Karl skriver:
   19 DECEMBER, 2021 KL. 09:46
   ————————————————–
   Eller sänk tv skatten med 90%-enheter, kapa motsvarande 90%-enheter av SVTs & SRs budgetar och vill dom ha mer bidrag över det, är det okej att producera propagandan enligt pay per view modellen. Det är klädsamt om SD driver på så att Vänsterpartiets och Miljöpartiets (och Sossarnas + Centerns) masspropaganda industri reduceras till en liten brunsmord heilande hörna i sandlådan.

Kommentera