Våldtäktssomalier får sänkta straff och slipper utvisning av hovrätten

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I tingsrätten dömdes två män för grov våldtäkt mot en kvinna inne på en skönhetssalong. Nu har Hovrätten för västra Sverige, mål B 5635-21 sänkt straffet för dem, skriver Göteborgs-Posten, bakom betalvägg.

I våras kom männen, som är i 20- respektive 25-årsåldern, in i salongen. Kvinnan som äger den våldtogs och rånades.

Tingsrätten fällde dem för bland annat grov våldtäkt och rån. Den äldre av männen dömdes till sex års fängelse medan den andra dömdes till fängelse i tre år och åtta månader samt utvisning.

Hovrätten friar nu den äldre mannen, Mohammed Abdi Dheg, född 1996, från grov våldtäkt. Han döms till fängelse i två år och nio månader för rån, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Den yngre, Zakariye Ali Hussein, född 2001, med tolkbehov somaliska och medborgare i Somalia, döms till tre och ett halvt års fängelse och slipper utvisning.

-Pettersson undrar varför utvisning inte är obligatoriskt vid grova brott och varför de båda grova brottslingarna kommer undan med 38.100 kronor i skadestånd till kvinnan.

***

TIDIGARE 2021-09-22. Somalier åtalade för grov våldtäkt och rån på skönhetssalong

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två män åtalas misstänkta för att ha våldtagit och bundit en kvinna på en skönhetssalong i Göteborg. Brottsoffret är salongens ägare.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in…

Händelsen skedde i våras. Två män gick in på salongen och tvingade till sig bland annat kontanter, en mobiltelefon och en dator från kvinnan genom att sparka och slå henne, enligt åtalet.

Därefter övergick rånet till att kvinnan blev tvingad att utföra sexuella handlingar.

Det är en grov våldtäkt, för det är ett kraftigt våld hon har utsatts för. Sedan är det två som våldtagit henne, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr.

Efter våldtäkten tvingades kvinnan in i ett rum, där männen band hennes händer och fötter. Hela förloppet tog mer än tre timmar.

När männen lämnat salongen, kunde kvinnan till sist ta sig loss och kalla på hjälp. De två män som nu åtalas är i 20-årsåldern. De greps två månader efter våldtäkten.

Åtalet gäller även olaga frihetsberövande, rån och övergrepp i rättssak. Dna-träffar och en övervakningsfilm ingår i bevisningen. De åtalade nekar till brott.

-Pettersson säger att som så ofta hör de misstänkta förövarna hemma i Fjärran land.

 • Zakariye Ali Hussein, född 2001, tolkbehov somaliska, medborgare i Somalia.
 • Mohammed Abdi Dheg, född 1996,

Göteborgs tingsrätt målnummer B 12423-21

Del ur åtalet: Grov våldtäkt Mohammed Dheg och Zakariye Ali Hussein

”Zakariye Ali Hussein och Mohammed Dheg har tillsammans och i samförstånd med våld och hot om våld tilltvingat sig oralsex, som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförligt med samlag. Zakariye Hussein har därvid också tilltvingat sig ett vaginalt samlag med målsäganden genom hot samt genom att med våld slita och rycka henne upp och ner när han hade sin penis i henne. Målsäganden deltog inte frivilligt i de sexuella handlingarna. Våldet har utövats av Mohammed Dheg kort tid innan de sexuella handlingarna genomfördes och har orsakat målsäganden smärta, sårskador och blödning i ansiktet.
Det hände den 20 maj 2021 på Bangatan, Göteborgs stad. Gärningen är att bedöma som grov med hänsyn till att de sexuella handlingarna har föregåtts av våld som varit av särskilt allvarlig art samt att de varit två personer som förgripit sig på målsäganden och deltagit i övergreppet. Gärningen har också präglats av att Mohammed Dheg och Zakariye Hussein visat särskild hänsynslöshet och råhet då gärningen inneburit ett frihetsberövande av målsäganden då hon bundits när delar av övergreppet genomförts. Mohammed Dheg och Zakariye Ali Hussein begick gärningen med uppsåt.”

-Pettersson noterar att det är skillnad på folk och folk, kvinnan är thailändska och försöker försörja sig själv, vilket man inte kan säga om somalierna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Våldtäktssomalier får sänkta straff och slipper utvisning av hovrätten

 1. Med tanke på att offret är asiat är det inte helt omöjligt att det rör sig om hatbrott.

  Oavsett, vad i h-lvete ska skräpet få stanna kvar i Sverige för??

 2. De ska betala vite på bla bla bla
  Advokater får ersättning med bla bla bla
  Fängelse ……..
  Nej svenska folket får betala rubbet
  Det är ju ett vansinne utan dess like
  och dessa goingar lär inte betala ett j… rött öre.
  Så sen skall man vara tacksam för rättväsendet låser in dom ??
  Ärligt!!
  jag vet inte längre, om det är så rätt med något av detta ??

 3. TV debatten i veckan klargjorde att de tror inte på längre straff. Det beror på socioekonomiska orsaker att sånt händer så det är soc och mer pengar till skolan som ska förhindra brott. Undantag Tobias xxx för SD tänkte klart som vanligt.

  13
 4. Förskräklig historia. Jag tror att straffen kommer att höjas och utvisningarna blir fler, nu när MP får minskat inflytande.

  18
 5. Vi blir allt oftare påminda om det ”ruttna” svenska rättssystemet. Det senaste är ju domen mot Jonas Serneholt. Kan vi med denna dom ytterligare påstå att yttrandefriheten i ”Demokraturen Sverige” är starkt begränsad och att säga sanningen är straffbart?.Heder åt AFS som har betalat samtliga rättegångskostnader och böter!

  26
  • Rättegångskostnader för Jonas Serneholt fick skattebetalarna stå för AfS är lite ovarsamma med sanningen.

   ”Totalt ska Serneholt betala 5200 kronor i dagsböter, rättegångskostnader och avgift till brottsofferfonden, en kostnad som Alternativ för Sverige nu överfört till Jonas”, skriver AfS i ett pressmeddelande.

   Då glömmer dom den verkliga kostnaden.

 6. Vad är det som har blivit bättre sen 1:a domen ??
  Att tiden läker alla sår !! ?
  Inget har ändrats sen övergrepp/ våldtäkt/ rån utfördes !!!
  Nä fy fan, detta är total ruttet, mot offret, mot samhället och medborgare.

  40
 7. Vad är en kvinna värd när det handlar om de ädla invandrarpojkarna som skall rädda välfärden???

  Fråga de ”goda”. De har säkert svaret. För Magdalena har väl andra stenar att vända på..

  38
 8. Något är ibland extremt trasigt i svenskt rättsväsende.Hur många hundra tusen mer får gärningsmännen i skadestånd jämfört med offret undrar jag. Vart tog de självklara utvisningarna vägen? När rättsväsendet månar mer om brottslingarna än om brottsoffren bör det enligt min mening vara automatisk JO-anmälan, bli en lämplig straffpåföljd för de misslyckade juristerna och dubbel upprättelse för brottsoffret pga. av de misslyckade domarna.

  36
 9. Det är som ett hån mot brottsoffer och alla svenska kvinnor som får vara
  livrädda för dessa monster till människor.
  Invandrare och deras kulturer är sannerligen inget vi ska skydda.
  Dom ska dömas stenhårt och därefter utvisas på livstid.
  Och det gäller all brottslighet, det får vara nog nu.
  Fängelserna är fulla av utlänningar och det ska vi betala med högre och högre skatt.
  Förövrigt stäng ner elskatten kvartal 1 2022 som övriga norden gör.
  Det måste kosta även för staten när man ställer till det och stänger kärnkraften.
  Och kom ihåg rösta aldrig mer på Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

  48
 10. Det svenska rättsväsendet är ett stort skämt och skandal samt ett hån mot befolkningen i Sverige.
  Utvisning skulle inte ens behövas begärs av åklagaren eller dömas ut det skulle ske per automatik.

  47
 11. De tjänstgörande i Hovrätten är syltryggar och rasister eftersom de nedvärderade kvinnan då hon var thailändska.
  Båda skulle haft utvisning på livstid och chipmärkas för att kunna identifierats då de gör försök att återkomma till köttgrytorna.

  51

Kommentera