Tonåringen, ministern och efterspelet

Civilminister Ida Karkiainen är i blåsväder efter en publicerad bild och ett tonårsliv kring denna. En storm i ett vattenglas eller ett befogat drev?

Ge mig namnet på en person som inte gjorde saker, sade saker eller umgicks med individer i tonåren som man inte ångrar idag. Jag tror inte att den personen finns.

Personligen bryr jag mig inte ett dugg om Ida Karkiainen som politiker och person eller vad hon i tonåren lyssnade på för musik, vilka hon umgicks med eller vad hon gjorde. Det bör inte och ska inte ligga henne till last idag, om det inte vore för att…

…medierna, partikamraterna och samhället står upp för henne p.g.a. hennes partitillhörighet. Plötsligt verkar alla ha heilat i ungdomsåren, lyssnat på vit makt musik och klätt sig i tvivelaktig mundering. T.o.m. Henrik Arnstad har gjort det.

Minns ni Catharina Strandqvist? Nej, förmodligen inte. 2014 hängdes hon ut i media efter att Expo tilldelats en bild där Strandqvist städade upp efter en fest, troligen berusad, där hon ”för skojs skull” drog på sig en armbindel med svastikan. Lägg märke till att bilden publicerades en vecka innan valet. Tror ni att hon förläts av medierna, artisterna och de politiska motståndarna? Nej, hon tvingade sig själv att sluta med politiken, hon blev av med jobbet och än idag lyfts hon fram som ett exempel på SD:s förflutna.

Därför. Jag tror att Karkiainen ljuger. Jag tror inte att hon försökte uppmana sin pojkvän att kasta alla kläder med Sydstatsmotiv eller ta ned flaggan från väggen. Jag tror inte att hon försökte stänga av musiken när Pluton Svea och annan vit makt musik spelades. Nej, jag tror inte att hon heilade för att skymfa.

Kom sedan inte med det patetiska försvarstalet att det var OK att dreva mot Chatarina Strandqvist för att hon tillhör ett ”problemparti” samtidigt som man förlåter Karkiainen för att hon tillhör ett parti med ”rätt värdegrund”.

Varför är det lättare att försvara och förlåta beroende på vilket parti man representerar?

10 thoughts on “Tonåringen, ministern och efterspelet

 1. Åter är det PK-pressens skribenter,som skojar med sina lösnummerköpare….
  Hörde just på tyska Nyheterna att man där funderar på att återinföra den s.k. armbindeln.-Dåtida med ett stort ”J” på !
  I dag föreslår politiker att bokstäverna ”NG” skall stå på dem. (betyder på tyska ”nicht geimpft” (ej vaccinerad).
  Enligt uppfinnerskan skall detta hjälpa mot den radikalisering som dagligen växer i landet,från dem som ännu inte tror på nya uppfinningen ”Pandemin”… 😉

 2. Naturligtvis är alla ursäkter enbart efterkonstruktioner. Att hon sen kanske ändrat åsikt idag är möjligt.
  Personligen bryr jag mig inte om vi så skulle få självaste Adolf som statsminister, bara någon gör vad som krävs för att rätta till det här landet.

 3. Vilka har inte någon gång gjort något i ungdomligt oförstånd eller fyllegrej?
  De journalister eller politiker som sysslar med att finna fel på andra ger jag inte mycket för.
  Ägna er åt sakfrågor och släpp skitsakerna!

 4. Då jag skulle kolla på lite träd på Youtube dök en lapp upp. De meddelade att jag hade 43 threats on YouTube. De ville radera,den knappen tryckte jag inte på.
  Vad stolt jag blev! Make my day era små trädgårdstomtar

  14
 5. Som vanlig människa och väljare blir man osäker, när är det skämt och när är det allvar. Romsons jämförelse mellan migrantdöden på Medelhavet och Auschwitz var kanske inte en horribel liknelse utan stor humor.

  18
 6. Skademinimeringen pågår nu för full maskin i hela sosse/pk-maskineriet (inklusive borgerliga partier och dito tidningar) och själv säger hon att bilden med nazihälsning är från hennes tonårstid, 15- eller 16-årsåldern och vilket upprepats av alla i media och politiken. Men betraktar man bilden kan den även mycket väl visa en kvinna i 25-åå eller t.o.m. upp mot 30 år gammal. Så innan bevis finns om tidpunkten då fotot togs, så skall man inte tro på vad sossetrollen försöker tuta i oss!

  32
  2
 7. Eftersom det är trollsossar som mest drevar så är det bra för balansen att deras skit blir belyst .
  Lyssna till Försvarsministern som inte ens kan författa ett eget hattal mot sina politiska motståndare , utan måste upprepa Palmes invektiv.
  Sorgligt

  36
 8. Expressen kallar det hela drev och häxjakt. Det kanske stämmer. Det stämmer kanske också att alla gjort idiotgrejor som unga. MEN, den stigmatisering av motståndare på högerkanten, som medievänstern/socialdemokratin kämpat för att underblåsa, under flera år, får nu det första riktiga bakslaget. Det hat som socialismen, falskeligen sprider om motståndare, ska inte få betala sig.

  45

Kommentera