Norska staten tar halva notan för de rusande elpriserna

INSÄNDARE. Till Teres Lindberg och Thomas Morell, riksdagsledamöter för s respektive sd

Det är ingen större mening att skriva till ”arbetarrepresentanten” Teres Lindberg eftersom hon tydligen ändå inte förstår den vanliga medborgarens situation i dessa tider då många har stora svårigheter att betala bensin och elräkningarna.

”Arbetarrepresentanten” Teres Lindberg (S) har ju ett arvode på ca 70 000 kr i månaden utöver andra förmåner som riksdagsledamot så varför skulle hon oroa sig över något så banalt som räkningar.

Att du är så j -a korkad så du öppet står och hånar dom som du påstår dig representera kan du kanske inte rå för men om du hade haft lite skam i kroppen så borde du äntra talarstolen och be det svenska folket om ursäkt för ditt hånfulla uttalande och ditt teckenspråk.

Men av sådana ”arbetarrepresentanter” som du så kan man kanske förvänta sig attsto du nästa gång du äntrar talarstolen i riksdagen t om ger fingret och hånskrattar mot dom du påstår dig representera.

I motsats till Sverige så visar tydligen Norska politiker lite förståelse för den situation deras landsmän befinner sig i p g a av dom höga energikostnaderna medans ni i vanlig ordning behandlar ert eget folk som andra klassens medborgare i eget land.

Förmodar att julbordet hemma hos dig i vanlig ordning kommer att vara fullastat med allt som hör julen till medans bordet hos dom du har hånat kommer att vara betydligt magrare. Likaledes kommer barnen hos dom som du hånat säkerligen att få både billigare och färre julklappar tack vare den överbeskattning av energin som du och ditt parti driver. Men det bekymrar väl inte en ”arbetarrepresentant” som har sitt på det torra och som alltid kämpar för rättvisa, solidaritet, jämlikhet samt alla människors lika värde och som besitter den rätta värdegrunden, eller hur?

Du borde skämmas för ditt tilltag! Eller du kanske är stolt över ditt agerande?

Det var hedervärt av Thomas Morell, sd, för att han i varje fall bemötte ditt skamliga beteende även om du kom allt för billigt undan.

Sandor Herold, Malmö

12 thoughts on “Norska staten tar halva notan för de rusande elpriserna

 1. Socialistisk Radio annonserade i fredags att regimen ska låta utreda den konservativa budgetens förslag att sänka skatten på drivmedel med 50 öre/ liter.
  De avslutade rapporteringen med att staten, om sänkningen går igenom förlorar 2.5 miljarder i intäkter.
  Detta istället för att säga att om sänkningen går igenom kommer det att spara medborgarna 2.5 miljarder kronor.

  Det säger en hel del hur Socialistisk Radio ser på medborgarna kontra Partiet.

  13
 2. O.T min kompis åkte med Eckerölinjen över dagen i går han överhörde vid flera bord att folk var trött på invandringen . Nu vill Ylva Johansson ta in ännu fler och Vi har skenande elpriser och bränslepriser och matpriser mm kommer höjjas dessa parasiter skall komma hit få allt gratis och tyck inte ha ansvar för något bara rättigheter. känns som det snart exploderar bland gemena man SD fånga upp kvinnliga röster där är ni dåliga

  21
 3. Tänk så många svenskar som kämpar
  m att få ekonomin gå ihop. Varje liten
  prishöjning gör vardagen svårare.
  Vår elit , där de flesta aldrig haft ett
  riktigt jobb, har inte en aning om
  Svennebanan vardag. Arma land.

  25
 4. Ytterligare en lågpresterande överbetald idiot som öppnar truten och
  låter spyorna välla ut över dom som föder henne,äckligt är bara förnamnet.

  33
 5. 47 år? Då kommer hon säkert snart att plocka ut Pension, att hon skulle få ett jobb utanför sosseadeln är otänkbart, ingen anställer en föraktfull figur som skiter fullständigt i att mångas ekonomi slås sönder av regeringens korkade politik, det bekymrar inte denna citatsdam. Lyssna till Stefan Saauks omdöme om politiker, den är väldigt träffande !

  28
 6. Kommentaren ”stackars” den lär man ju komma ihåg och den lär man påminna våra fackrepensentater i evighet vad de står egentligen står för !!
  Tack för ni tar det slutgiltliga och totala avståndet för era medlemmar.
  Nu har vi fått kvittot på de har som enbart som egoistisk inkomst källa.

  25
 7. Teres Lindbergs lilla misstag i sammanhanget är, att hon fortsatte med samma jargong, som hon tidigare hört, runt arbetarrepresentanternas fikabord. Teres Lindberg besitter alltså inte den grundläggande socialdemokratiska förmågan, att ”tala med kluven tunga”. Detta är ett stort handikapp för en socialdemokratisk politiker. Alla här borde någon gång få ta del av vad som verkligen sägs om ”arbetare”, i de så kallade representanternas slutna rum. Det hade nog fått en och annan att börja tänka!

  37
 8. Det måste vara enormt skönt att vara så korkad. Slippa fundera och bara snacka nervärderande om de som betalarr hennes (onödigt höga) lön. Ett av de värre stolpskotten i hård konkurens om stolpskottspriset. Hon fattar troligen inte vad det handlar om. Hoppas hon en dag vaknar ur sin koma.

  43
 9. Ja du Sandor Teres Lindberg är en sk påläggskalv bland sossarna. Så om man trodde att det inte kunde bli värre så bevisar Teres att det kan det bli.
  På tal om hög lön så klarar inte Annika Strandhäll att hålla kronofogden borta tros sin höga lön.
  Annika Strandhäll är väl karrikatyren på en blonderad bimbo till hårfrisörska.

  47
  • Påläggskalv? Lindberg är 47 år och har varit riksdagsledamot sedan 2011.

   Hon har varit fackligt förtroendevald i LO-förbundet Seko.

   Från 2002 till 2006 var Lindberg borgarråd i Stockholms kommun. 2006–2010 var hon ansvarig för socialdemokraternas bostadspolitiska frågor i Stockholm. I valet 2010 kandiderade hon till riksdagen för Socialdemokraterna, men blev inte invald. När Mona Sahlin lämnade riksdagen tilldelades Teres Lindberg hennes plats, den 1 april 2011. När Ylva Johansson efter valet 2014 utsågs till arbetsmarknadsminister blev Lindberg hennes ersättare på riksdagsplatsen.

   https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/ledamot/teres-lindberg_2d7334ea-9a6f-4381-b6ec-3c46d744cb9a

   19
   1
   • Pettersson tack för svaret. Andemeningen i det jag skrev är att det kan bli värre än med de stolpskott som vi har begåvats med i dag.
    47 år är ingen ålder i vår värld Pettersson hon kanske hoppas på att gräset är grönt och saftigt nu när Magdalena Andersson har befälet.
    Hon ser dessutom inte så gammal ut på bild.

    21

Kommentera