Norska staten tar halva notan för de rusande elpriserna

EKONOMI & SKATTER. Om de norska elpriserna fortsätter uppåt i vinter kommer staten att skjuta till pengar till hushållen, rapporterar norska medier.Från och med nästa elräkning får hushållen ett avdrag. Staten tar hälften av räkningen vad gäller det som överstiger ett spotpris på 70 öre per kilowattimme, säger statsminister Jonas Gahr Støre på en presskonferens.

Stödet kommer att gälla från och med december till och med mars. Ytterligare åtgärder kan komma att sättas in för de hushålls som har sämts ekonomi.

De totala kostnaderna för insatserna beräknas till ungefär 10 miljarder norska kronor, enligt finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

-Pettersson lyssnar på Sveriges statsminister Magdalena Andersson och de svenskar som inte har fast pris på sin el får skylla sig själv. Att svenska staten tjänar på höga elpriser nämner inte damen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Norska staten tar halva notan för de rusande elpriserna

 1. Det går väl ut på att staten vill tvångsinlösa fastigheter när skatterna sett till att folk kommer på obestånd och inte klarar att betala med sina redan beskattade pengar. Om man slopade delar av skatten och tog bort momsen på el och bränsleräkningen så skulle det bli lite mer hanterbart. Det är ju skatten som knäcker hushållen och företagare utangör Stockholms tullar. De små liven har ju så klart aldrig varit utanför tullarna så de kan ju inte veta hur verkligheten ser ut.

 2. Norsk regering tar ansvar för sina egna medborgare, som sig bör. I Sverige ger regeringen helst ekonomiskt bistånd från Svenska skattebetalare till främmande okända samhällskulturer ute i världen. Jag har aldrig förstått att det ens kan vara lagligt. Det skall egentligen bara skötas under frivillig flagg.

 3. Hur f-n skulle det vara om svenska regeringen åtminstone tillfälligt tog bort elskatt och certifikatavgiften?
  VI MÅSTE BYTA REGERING, SNARAST MÖJLIGT. DENNA REGERING ÄR SENFÄRDIG OCH FOLKFIENTLIG!

  17
 4. Hon kan nog klara sig tror jag. Tror hon kan tänka sig kohandla både åt vänster och höger.

  10
 5. Vi folket skall vara klokare än de med makten, vi skall välja fast pris men de skall sänka produktionen för att höja priset.

  Sickna ledare folket valt, de borde så fort som möjligt avskedas på grått papper.

  15
 6. Att göra som i Norge har vi inte råd med, Vi försörjer ju halva Afrika. Både hemma och med 60 miljarder bortkastade pengar i bistånd. Skicka mat och filtar utomlands och kräv att importen arbetar, annars försvinner bidragen illa kvickt. Min patentmedicin
  OJ

  26
 7. Och att det precis som dom svindyra drivmedelspriserna drabbar landbyggdens befolkning
  hårdast är ju precis i linje med Sossarnas tankevurpa, dom vill naturligtvis ju att dom kan ta tunnelbanan, och att elpriserna blir högre på landet är ju deras eget fel?

  21
 8. Antar att skatten är baserad på priset. Går priset upp går skatten upp lika mycket. Är det så kunde staten sätta ett fast pris på skatten, istället för att sno våra pengar och ge bort dom till utlänningar och andra länder.
  Alternativet är att rösta bort denna skitregering och rösta på på en konservativ och nationalistisk regering.

  25
 9. Denna statsminister är otroligt arrogant Undrar hur länge hon fixar jobbet innan hon klappar ihop

  24

Kommentera