S-politiker hånar mindre bemedlade människor som saknar kollektivtrafik och behöver bilen

INRIKES. Teres Lindberg, född 1974, är socialdemokratisk politiker, hon har varit förtroendevald i LO-förbundet SEKO. Lindberg var från 2002 till 2006 borgarråd i Stockholms kommun. 2006–2010 var hon ansvarig för socialdemokraternas bostadspolitiska frågor i Stockholm. I valet 2010 kandiderade hon till riksdagen för Socialdemokraterna, men blev inte invald.

Teres Lindberg Riksdagen

När Mona Sahlin lämnade riksdagen tilldelades Teres Lindberg hennes plats, den 1 april 2011. När Ylva Johansson efter valet 2014 utsågs till arbetsmarknadsminister blev Lindberg hennes ersättare på riksdagsplatsen. Sedan 25 september 2017 är Lindberg ordinarie riksdagsledamot (ej statsrådsersättare). Hon tog över rollen, som en följd av att ordinarie riksdagsledamoten Börje Vestlund avlidit.

I gårdagens riksdagsdebatt raljerade Teres Lindberg (S) över att folk utanför Stockholm behöver bil, och menar att man inte kan ta hänsyn till dem. Det är viktigare att straffa ut bensin- och dieselbilar genom att göra det mycket dyrare att köra.

Återigen bekräftar Socialdemokraterna att de är ett parti som utgår från att alla kan åka tunnelbana till jobbet.

Under gårdagens budgetdebatt om kommunikationer hånade Stockholms-socialdemokraten Lindberg de som behöver bilen i sin vardag. Så här sa hon:

”Därför bekymrar det mig att [M, SD och KD]-samarbetet väljer att gå fram med en skattesänkning på drivmedel samtidigt som vi vet att en tredjedel av utsläppen kommer just från transportsektorn.

Man kan kanske tycka att det är behjärtansvärt att de stackars människorna som bor där bilen är det enda alternativet får lite lägre kostnader för att fylla tanken. Men med handen på hjärtat: Ska vi ha en fossilfri fordonsflotta 2030 måste det finnas ett kraftfullt omställningstryck.”

Lindberg bor i en villa värd 10 miljoner i Bromma, hon har ingen bil men hennes man har en Volvo XC70 Diesel. Med bil tar det 20 minuter till riksdagshuset, med kollektivtrafik eller cykel 30-35 minuter. Teres Lindberg har ett grundarvode på 69.900 kronor i månaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “S-politiker hånar mindre bemedlade människor som saknar kollektivtrafik och behöver bilen

 1. Men om nu Teres Lindberg inte vill att vi ska ha så mycket drivmedel så kan vi spara in mängder på alla transporter till Stockholmsregionen. Så kan hon stå där sen när butikernas hyllor gapar tomma.

 2. I ett lands Riksdag står man inte och klistrar nedsättande epitet på varandra. Talmannen borde hutat åt henne när hon kallar oppositionen ”blåbruna”, eller är det ok att kalla C, V, S och MP för landsförrädarpartierna/folkfiendena i Riksdagen?

 3. Apropå miljö och energiförsörjning, jag kan verkligen rekommendera Ekeroths andra del i serien om Vindkraft:
  https://youtu.be/ugkaUOzsjvs

  Jag är inte själv extrem motståndare men de idéer om utbyggnad som presenteras är, om de stämmer, miljöförstöring av värsta sort. Totalt orimlig satsning på ett kraftslag som uppenbarligen drar enorma resurser och arealer att bygga, kräver massor med serviceinsatser och eventuellt har en rad rätt problematiska miljökonsekvenser.

  15
 4. Denna S-venuskulle leder ingenting. Den verklighetsfrånvarande dumheten har fått ett ansikte. En skam i Riksdagen.

  42
 5. Vad säger statsministern? Det är snart val. Tror du att invandrarösterna räcker så att ni helt ignorera lantisarna?

  60
 6. ja men en viss nytta gör hon det är ju centern som svamlar om att hela Sverige skall leva ! och det är Centerpartiets väljare som blivit avsugna av det egna partiet!!! tidigare gapade ju centern bar när såssarna höjde skatterna sä ändrade dom sig ..nu gick ju inte det s kör ju över centern. och i med att denna tokkäring gör samma så kan man anta att centerväljarna går inte till s i alla fall om dom inte är helt mentalt väck eller sitter i ett enormt bidragsderoende

  33
  1
 7. Hon har troligen gått i en kommunal skola där kunskap inte är det viktigaste så vad göra , jo jag blir politiker för inom det skrået behövs inte några större kunskaper för där räcker det med att kasta skit på andra och ta så lite ansvar som man bara kan .

  61
  2
 8. Helt vanlig politikerparasit, farlig invasiv art som borde reduceras kraftigt liksom deras lön till nivå med deras kompetens,,, hehe de blir skyldiga

  54
  1
 9. Jag tror att hon är precis så dum i huvudet som hon låter, hon är ett exemplar av den Svenska flumskolan som förmedlar dumhet, där man verkar mer korkad när man kommer ut än när dom gick in? Och det där tecknet hon gör med två fingrar vad betyder det?
  Och som sosse är väl hänsyn ett okänt begrepp??
  Ja det finns många konstiga djur i Guds gröna hage!

  Sen vet ju alla att utanför stockholm finns inget, åtminstone dom som är ifrån Stockholm

  53
 10. Det enda som möjligen är bra med det nya muslimska partiet är att de tar mest röster från Sossarna. Förhoppningen är då att Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti. Om dom har möjlighet att bilda regering får vi äntligen en regering som bryr sig om oss svenskar.

  55
  • Med sådana påläggskalvar så är framtiden mörk.
   Nästa generation borde vara bättre än den förra klokare och mer påläst.
   När det gäller politiker så verkar det ha blivit tvärt om.
   Terese Lindberg är ett tydligt exempel på det. Det måste vara något i rekryteringsprocessen som har gått fel. SSU till Bomersvik kan det ligga i svaret?

   24
 11. Jag vill inte betala mer för bensinen.
  Dock att bara svärta ner politiska motståndare är trist att läsa!
  Jag gillar inte heller sossarnas smutskastning av SD.
  Som väljare vill Jag välja det som är bra för mig.
  Jag utgår inte för vad som är dåligt.
  Blir det för mycket smuts propaganda tror jag att min sympati går till dem som framhåller sina egna idéer.

  24
  7
 12. Fotfolket ska hålla tyst.Deras enda uppgift är att leverera in det mesta av sin inkomst. arma land.

  44
 13. Ett typexempel på ledare som står för långt bort från folket, vilket leder till ett splittrat land.
  Räfst och rättarting måste till!

  57
 14. Typisk överklassfasoner,tala om för mig vem det är som håller er vid liv
  fast vi inte vill,speciellt sozzzar,typiskt för parasiter det börjar bli många nu.

  54

Kommentera