Nio gånger fler får vård på iva bland ovaccinerade

PANDEMI. Antalet intensivvårdade patienter med covid-19 per 100 000 personer var nio gånger högre bland ovaccinerade än bland vaccinerade under de senaste fyra veckorna, skriver Expressen

Folkhälsomyndigheten skriver i sin senaste veckorapport att ökningen av covid-19 är lika stor bland vaccinerade och ovaccinerade.

På intensivvården ser utvecklingen annorlunda ut.
27 människor lades in på iva på grund av covid-19 under förra veckan. Av dem är 20 ovaccinerade.

Är du ovaccinerad har du en väsentligt högre risk att behöva vård inom intensivvården, jämfört med den som är vaccinerad, sa Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, under torsdagens pressträff.

Medelåldern på iva bland ovaccinerade är 56 år, det är att jämföra med 71 år bland vaccinerade. Samtidigt som smittan ökar i Sverige har fallen inom äldreomsorgen minskat, och dödligheten sjunkit. Anders Tegnell tror att den gynnsamma utvecklingen delvis beror på effekten av tredje dosen till de äldre, enligt SvD.

Läs Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Nio gånger fler får vård på iva bland ovaccinerade

 1. F Ö lever vi i ett kommunistiskt styrt land, nära nog diktatur, och där vet vi att manipulering av statistik är normalitét! Se på våldtäckts-statistiken, brotts-statistiken, energistatistik eller allt mer av klimatstatistik.

  Så varför skall vi tro att nya Psykförsvaret inte är inne och manipulerar FHM statistik också?

  31
  1
 2. Jag avvaktar tills FHM äntligen använder sitt sunda förnuft, och följer bl a Indiens exempel och släpper fram kända fungerande alternativbehandlingar mot Covid. De som vill borde kunna få välja. 1000 miljoner indier kan inte ha fel och 400 miljoner indier i delstater som valde vaccinlinjen bevisar vådan/skadan av vaccinering.

  T ex Ivermectine BOTAR, FÖREBYGGER och HINDRAR smittspridning. Vad klarar de genmanipulerade nödgodkända experimentpreparaten av? Nästa påstådda “vaccin” som Big Pharma” lanserar kommer att bli svår att mass-ordinera, med tanke på erfarenheten av detta enorma misslyckande med mRNA-metoden. Skadan av experimentvaccinen är oöverskådlig för all framtid!

  21
  1
 3. Fantastiskt att det finns så många experter på vaccin och dess skyddande egenskaper.
  De är dessutom ovanligt tvärsäkra på att det inte behövs, eftersom vaccinet bedöms farligare än viruset det ska bekämpa.

  Många kandidater till Nobelpris!

  Mot dumheten kämpar även Pettersson förgäves!

  3
  22
 4. Trippelvaccinerade tyskar smittade med omikron i Sydafrika
  Sju stycken tyskar i åldrarna 25-39 på tur i Sydafrika har visat lindriga symtom på omikron, ingen uppges vara allvarligt sjuk.
  Detta berättar Wolfgang Preiser, medlem i forskningskonsortiet som upptäckte varianten, för den tyska tidningen Tagesspiegel.
  – Vi ser många smittade som är dubbelvaccinerade just nu. Vad vi inte visste är att inte ens en tredje dos med Biontech/Pfizer förhindrar smitta, förklarade Preiser.
  De sju fallen är de första att bli smittade med omikron trots att de fått tre doser av vaccin, menar Tagesspiegel.
  SVT-avatar
  Natalie RadlovackiSVTReporter

  Vad ska man säga? Är det lönt att vaccinera sig innan dom gjort ett fungerande vaccin mot omikron? Eller är den så lindrig att man inte behöver vaccinera sig?

  28
  2
  • Omikron verkar vara hur lindrig som hellst, det verkar som att även covid I likhet med alla andra tidigare epidemier muttrar sig till ofarliga varianter efter ett par år.
   Till mediernas, politikernas men främst läkemedelsindustrins stora förtret förstås.
   Pfizer kommer naturligtvis hävda att deras mRNA produkt fungerar bara man nu tar ytterligare en spruta som inbringar företaget omkring 20 dollar styck.
   Vad gällande påstådd IVA inläggning vet jag att man anses vara ovaccinerad 15 dagar efter att dos 2 gavs.
   Det gör att de allra flesta vaccinrelaterade biverkningar som behöver sjukhusvård bokförs som ovaccinerade.
   T.o.m Lena Hallengren försade sig i höstas att de flesta som behövde IVA vård fick det dagarna efter sprutan.

   15
  • “Kalla mig gammaldags men jag har lärt mig att vaccin är något som ger ett gott skydd och trygghet mot allmänfarliga smittor och sjukdomar” skriver Katerina.

   Det är precis det covid-vaccinerna gör. De skyddar dock inte 100-procentigt och alla läkemedel har biverkningar. Vaccinen är dock bättre än alternativen.

   10
   35
   • Du glömde fortsättningen:

    “Men de preparat som idag marknadsförs som vaccin mot covid är ju inte vaccin i ordets rätta bemärkelse, utan bara en bromsvätska för att försöka göra att covid ska bli mindre allvarlig för den som injicerar sig. Att kalla detta för vaccin är falsk marknadsföring.”

    44
    3
   • Hon skriver vidare:

    “Alla de vaccin jag tagit i mitt liv och även sett till att mina barn fått enligt statliga vaccinationsprogram har syftat till att man inte ska kunna bli smittad eller smitta med det man vaccinerats mot.”

    “Bromsvätska. Smaka på ordet. Det är ju exakt vad det är. Bromspreparat för att mildra effekterna av coronaviruset. En bromsvätska med kort bäst-före-datum dessutom, eftersom effekten av den försvinner ur kroppen snabbare än du hinner säga Folkhälsomyndigheten.”

    “Tror du fortfarande det handlar om din hälsa? Tänk om. Från 1 december krävs så kallade “vaccinbevis” (borde kallas bromsvätskebevis) för att du ska kunna ägna dig åt helt vanliga aktiviteter som att gå på bio eller gå på en krog där du kan dansa. Eller vara bland 100 personer på ett event. Vare sig bevis om att du är tillfrisknad och har naturlig immunitet, eller ett negativt test som visar att du inte bär på viruset, kommer att accepteras. Tycker du fortfarande att det handlar om hälsa då? Nej, det handlar om att staten vill tvinga dig till att abonnera på deras och de giriga läkemedelsbolagens bromsvätskeprogram.”

    Det är som Kallocain, eller en Epepe-tillvaro som därvid grundläggs!

    40
    2
   • Jag gillar Katerina Janouch men nu är hon med flera ute på hal is.

    Det finns dom som protesterar mot mässling-vaccin också men det har hon gett sina barn trots risken för biverkningar och jag skulle tro att hon ibland tar värktabletter trots risken för biverkningar.

    Men alla gör som dom vill, trots större risk att smitta andra och större risk att bli svårt sjuk.

    8
    32
   • Ursprungligen postat av rtyuio
    Vi har tills nu 9 December haft 8053 människor som fått allvarliga biverkningar av vaccinen.

    Källa
    https://www.lakemedelsverket.se/sv/c…ner#hmainbody3

    Vad är en allvarlig misstänkt biverkning?
    En allvarlig biverkning är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård
    eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt
    viktig händelse.

    Vi har 8 179 som intensivvårdats sedan pandemin började.

    Källa
    https://www.icuregswe.org/data–resu…-intensivvard/ …. 8179 har legat på IVA sedan pandemin började. 8053 har legat på IVA av vaccinet sen vi började vaccinera.. Säger en del om detta vaccin.

   • Vi har INTE haft 8053 allvarliga biverkningar av vaccin mot covid-19.

    Vi har haft 8053 MISSTÄNKTA biverkningar och det är en väldig skillnad.

    Folk slutar nämligen inte dö av ålder, cancer eller något annat för att de fått vaccin mot covid-19.

 5. Hur ser statistiken ut för oss som har dokumenterad genomgången sjukdom och fått covid19 igen?
  Försumbar skulle jag säga.

  20
  1
 6. Från 13 november.

  Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

  Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex och nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

  Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Institut, rapporterar danska TV2.

  https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-13-uvaccinerede-danskere-bidrager-op-til-6-til-9-gange-saa-meget-til-smitten

  6
  27
 7. Mycket frågor om detta Inom sjukvård finns tydligen krav på vaccinationspas. Är det lagligt göra så? Nästa fråga Vad krävs för att ta bort detta krav? Var går den gränsen? I förhållande till behov vaccinerade och ovaccinerade! Ska gränsen sättas när behovet redan överskridits med x%? Eller hur räknas detta ut?

  11
  3
 8. Man kan räknas som ovaccinerad i 9 veckor efter första dosen, eller ännu längre om personen av någon anledning senarelagt andra dosen. Detta enligt Folkhälsomyndighetens “veckorapport om covid-19, vecka 44”. Man kan fundera över varför man bestämt detta, dvs att INTE kalla en spade för en spade. SÅÅÅ hur många ny-vaccinerade (som kallas ovaccinerade) ligger på sjukhus/ IVA ?????

  Hur många ligger på sjukhus/ IVA efter 3:e dosen????? Det vill varken Folkhälsomyndigheten, våra politiker eller den luckrativa vaccinindustrin veta…

  52
  4
  • Ja, det lär ju inte vara fler som hamnar på IVA efter tredje än efter andra dosen så vad frågar du egentligen om?

   Absolut att termen “ovaccinerad” är konstig på dem som tagit första efter att en tid gått. “Delvaccinerad” hade kanske passat bättre men det ändrar ju inget i sak. Ju längre sedan och ju färre doser desto sämre skydd. Ingen dos = sämst skydd.

   Däremot saknar jag siffror över hur det ser ut för dem som bevisligen haft covid19 och tillfrisknat. Hur ser deras avtagandekurva och risk att hamna på IVA ut? Gissningsvis i stil med vaccinerade men kanske något bättre utfall om de haft en rejäl infektion, vilket i och för sig knappast är att föredra framför vaccinering. Särskilt inte om man är äldre. Men intressant siffra i vilket fall.

   7
   15
 9. Just nu är det flest ovaccinerade på IVA, som kan bero på nåt specifikt ute i samhället. Men som sagt, det kommer att jämna ut sig, var så säkra!

  16
  3
 10. Konspirationsteoretiker får väl bläddra vidare, precis som mångkulturkramare får bläddra vidare när brottsstatistik presenteras.

  20
  4
 11. det är någon brist i ekvationen ? 95% av dom döda är över 80 år deta gällde för över ett år sen och det kan då inte gälla i dag med den brist på 80 åringar som då skulle finnas ge. enligt diagramet är det fortfarande 80 åringar dom borde då vara vaccade eller imuna på grund av sjukdomen ? enda möjliga förklaringen är att antalet åldringar plötsligt har ökat eller att vaccinet är odugligt tidigare har dödligheten legat på cirka 7000 personer per vinter då för närvarande av två vintrar cirka 14000 max antal döda denna vinter borde bli 7000
  en lägre dödlighet ger då ett mått på vaccint och imuniteten .

  13
  4
 12. Av dessa som nu är ovaccinerade och ligger på IVA Hur många av dem har testats med antikroppar för Covid-19?

  34
  • Helt klart en relevant fråga Johan. Den saknas helt klart i sammanhanget och gör att bilden inte är så fullständig man önskar oavsett om man är för eller mot vaccinering.
   Det är rimligt att tänka sig att Sveriges denna gång hyfsade läge gentemot resten av Europa beror på att vi hade hög andel smittade tidigt under pandemin + god vaccinationsgrad.

   11

Kommentera