25-årig kvinna gripen på flygplatsen i Köpenhamn, anklagas för att vara medlem i IS

ISLAM. En 25-årig kvinnlig dansk medborgare anlände i fredags till Danmark från Afghanistan med sina tre barn, uppger Köpenhamnspolisen. Kvinnan och barnen landade i Köpenhamn, varefter hon greps. Hon anklagas för att ha anslutit sig till Islamiska staten – IS – i Afghanistan.

Hon har varit i Afghanistan med sina barn i ett antal år, uppger polisen. Enligt åtalet ska hon den 23 juli 2017 ha gått med i IS och därmed främjat en terrororganisations verksamhet.

På lördag kommer hon att begäras häktad och hennes barn ska överlämnas till de sociala myndigheterna.

Därmed har fyra mammor som är åtalade enligt terrorparagraferna kommit till Danmark med sina barn.

Natten till den 7 oktober fördes tre kvinnor och totalt 14 barn till Danmark från ett fångläger i Syrien. Alla tre anklagas för att ha gått med i en terrororganisation och för att ha vistats i konfliktområden i Syrien.

Kvinnorna hämtades hem efter långvarig politisk dragkamp.

Statsminister Mette Frederiksen (S) hade flera gånger sagt att hon inte ville ha mammorna och deras barn hemma.

Det beror på att mammorna hade skrivit under IS fana och därför bedömdes utgöra ett säkerhetshot mot Danmark.

Regeringens stödpartier pressade dock hårt på att få mammorna förda till Danmark och i våras gick regeringen med på att evakuera de tre mammorna och deras 14 barn.

När de tre kvinnorna, 32, 34 och 37 år, satte sin fot på dansk mark den 7 oktober greps de. De framställdes därefter i grundlagsförhör på olika håll i landet och de har suttit häktade sedan dess.

-Pettersson den 1 mars 2020 blev samröre med terroristorganisation förbjudet. Det infördes ett särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation, om samröret syftar till att främja, stärka eller stödja organisationen. Det blir även straffbart att uppmana till samröre och att rekrytera till samröre med terroristorganisationer. Vidare ska det bli straffbart att resa utomlands för att ha samröre med en terroristorganisation eller att finansiera samröre med en sådan organisation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “25-årig kvinna gripen på flygplatsen i Köpenhamn, anklagas för att vara medlem i IS

  1. Här tarmen vi tar hand om dem på Arlanda, de förhörs, släpps och åtalas inte för något, inte ens barnmisshandel. Sedan blir det lägenhet socialbidrag och extra allt

    33
  2. Släpp aldrig mer ut terroristpacket bland normala befolkningen ! Låt dem sakta ruttna bort i sina celler,så kan de lära sig vad IS o Islamism betyder…..

    30

Kommentera