Andelen vaccinerade på iva ökar

PANDEMI. Andelen fullvaccinerade som vårdas för covid-19 på iva ökar. Enligt Folkhälsomyndigheten kan det vara en indikation på att vaccinets skydd mot allvarlig sjukdom långsamt börjar avta, rapporterar DN. Statsepidemiologen Anders Tegnell säger till tidningen att vaccineringen med den tredje dosen måste ske snabbare, om man ska undvika att smittan ökar under julhelgerna.

Emma Frans, twitter

I september var 23 procent av dem som vårdades på iva fullvaccinerade. I oktober hade andelen ökat till 31 procent. Antalet ovaccinerade på iva är dock fortfarande fler än antalet vaccinerade.

Samtidigt är antalet iva-patienter som vårdas med covid-19 totalt sett få jämfört med tidigare under pandemin, och siffrorna ska därför tolkas med försiktighet.

Enligt den senaste statistiken (23 november) från Folkhälsomyndigheten vårdas totalt 298 personer på sjukhus för covid-19, varav 28 på iva. För ett år sedan (23 november 2020) var motsvarande antal 1 878 personer på sjukhus, varav 197 på iva.

-Pettersson konstaterar att vaccinerna inte är så bra som mång trott och hoppats men utan vaccin hade kanske corona-pandemin varit rena katastrofen.

Det finns väldigt många nihilister som sitter och googlar och tror att dom begriper coronan/covid-19 bättre än Världshälsoorganisationen, Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket, professorer, läkare, forskare och alla dess motsvarande organisationer över hela världen och att några få maktgalna styr hela världen, skriver Peder Kadhammar på Aftonbladet. Kanske något att funderar över…

Bild nedan. Antal bekräftade fall av covid-19 per vecka, från vecka 1, 2021 till och med aktuell rapportvecka, uppdelat på ovaccinerade och vaccinerade fall.

Folkhälsomyndigheten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

44 thoughts on “Andelen vaccinerade på iva ökar

 1. Bra skrivet:
  ”Människor som tillhör de godtrogna tenderar att ha missriktat förtroende för: regeringar/ institutioner/ mainstreamnyheter/ läkare & forskare.
  Medan en normal, intelligent människa använder sunt förnuft vid beaktande av information de får från alla källor, accepterar de godtrogna praktiskt taget all information från källor som upptar rollen av skenbar auktoritet i samhället.”

   • Man kan fråga sig hur många av de ovaccinerade på iva ligger där av annan orsak än covid? Patienten kan vara symtomfri men vid positivt testresultat ändå räknas som sjuk med covid.

 2. Jag tror inte att läkemedelsföretagen vill ta fram ett effektivt vaccin eftersom ett sådant skulle döda marknaden. Ett ineffektivt vaccin som folk tvingas att ta är betydligt lönsammare.

  10
  1
  • Det står inget om malariamedicin i artikeln. Däremot om exponering för malaria.

   På sommaren sjunker smittan i Sverige. Det är varmare, vi är mer utomhus. I Afrika bor de flesta fortfarande glest på landet, det är varmt och man vistas mycket utomhus. Även om det finns riktigt stora städer.

   ”Vissa forskare säger att kontinentens yngre befolkning – medelåldern är 20 mot cirka 43 i Västeuropa – förutom deras lägre urbanisering och tendens att spendera tid utomhus, kan ha besparat dem de mer dödliga effekterna av viruset hittills. Flera studier undersöker om det kan finnas andra förklaringar, inklusive genetiska skäl eller tidigare infektion med parasitiska sjukdomar.

   I fredags sade forskare som arbetar i Uganda att de fann att Covid-19-patienter med hög exponering för malaria var mindre benägna att drabbas av allvarlig sjukdom eller död än personer med liten historia av sjukdomen”

   2
   4
 3. En 103-åring i Jekaterinburg i Ryssland har nu skrivits ut från sjukhus, efter att ha vårdats där i två veckor pga covid-19, därav två dagar på intensivvårdsavdelning. Hon (född 1918) är nu väsentligen återställd, meddelar ”rt.com”.

 4. ja nu verkar det ju som om dessa vaccin som finns på marknaden . då är ett antal av dom helt odugliga och her därmed inget skydd ..
  och av föstliga själ vill man inte heler avslöja vilka vaccin det är som är odugliga och det ser ja dom väldigt besvärligt

  12
  1
 5. Tyvärr Pettersson så lutar det mer nog mot att hade ingen tagit sprutan så hade det inte varit en ökning av en smitta som det påstås ha blivit vaccinerade mot

  24
  2
 6. Jag tillhör minoriteten här i landet som fortfarande är ovaccinerade och som av vissa utpekas som vandrande faror. Och varför?
  Alla är vi ju ensamt ansvariga för vår egen hälsa och säkerhet. En del litar på andra, för dem okända personer, medans andra försöket få så mycket fakta som möjligt innan man tar sina beslut. Jag tillhör den sistnämnda gruppen.

  Finns det egentligen något belägg för att ovaccinerade är mer smittsamma än de som tagit sin spruta? Jag har en inte kunnat hitta något som tyder på det.
  När det gäller det egna immunförsvaret, så verkar det som att det försvagas av sprutorna. Och mer belägg framträder ju på att vaccinernas verkan avtar med tiden.
  Så jag tror att vet man att man har ett dåligt immunförsvar, då ska man vaccinera sig. Känner man sig stark och frisk, kanske man ska att avvakta.
  Peder Kadhammar må ha sin uppfattning, men beskyll oss andra inte för att vara bättre vetande, osolidariska foliehattar. Vi försöker värna vår egen hälsa och säkerhet. Respektera det.
  De som nu tycker att vi, om vi nu skulle bli sjuka, ska bekosta vår egen vård, anser ni då också att idrottsmän, fallskärmshoppare och andra som utsätter sig för större risker också ska bekosta sin vård.
  Själv har jag varit blodgivare i många år, mer än 80 tappningar. Det och organdonatoret är väl det mest solidariska som finns ?

  42
  2
 7. Jösses har vi i Abzurdistan inte kommit längre än till 3:e sprutan ?
  I andra EU-länder talas numera om att fjärde vågen är på väg. I Tyskland har de funnit ett nya ord för att förmå allt fler skeptiska,låta sig sprutas med Saltlösningen…
  ”Uppfriska ditt skydd” heter det där nere,och samtidigt blir hoten allt fler mot dem som inte låter sig vara
  försökskaniner,för vaccinföretagens otestade produkter…..
  I Vänsterstyrda Brandenburg (delstaten runt Berlin) hotas befolkningen,att ej längre få lämna sina bostäder,om de inte lyder order !! Så hård var inte ens Adolf,under sin tid….

  34
  5
 8. ja förutom att konsyatera att vaccin inte tycks ta då bra måst man ju då fråga vika vaccin är det dom inte tar då bra och om man nu får in full vaccinerad som då fått cov19 då måste man ju fråga sig vilket vaccin har ni fått det är något som är viktigt det finns ju minst sex tillverkare av vaccin och det finns uppenbarligen tillräckligt många sjuk för att ta fram statistik om hur dugliga vaccinen är

  20
  3
  • Flera sprutor med vaccin är inget nytt.
   Vi som vistas mycket i skogen där det finns fästingar tar ofta en del vaccin mot TBE.

   Om du är under 50 år får du tre doser under det första året.
   Om du är 50 år eller äldre får du fyra doser under det första året.
   Dessa tre doser (eller fyra om du är över 50 år) skyddar dig i tre år.
   Efter tre år kan du få en påfyllnadsdos.
   En påfyllnadsdos vart femte år rekommenderas för att bibehålla skyddet.

   Jag har inte hört någon klaga på det vaccinet.

 9. Vi har alla samma sinnen även om vi är professorer eller arbetslösa. Vi kan också läsa och lägga ihop information vi läser.
  Läkemedelsbolagen har en tung ryggsäck dom inte gärna vill att vi ska titta i. Eller vad sägs om äkemedelsskandalen som tystades ner – och gick oss spårlöst förbi?
  I slutet av januari 2015 hände något stort – som totalt gick allmänheten förbi.
  Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA avslöjade ett omfattande bedrägeri gällande laboratorierapporter som förfalskats och manipulerats i processen att få läkemedel godkända – vilket ledde till att 876 mediciner fick säljförbud och återkallades från den europeiska marknaden.
  Ändå har ingen hört talas om det.
  Är dom så bra professorerna på läkemedelsbolagen? Kan vi verkligen lita på politiker som tror att co2 är farligt?

  Den här lilla tillfälligheten är också värd att fundera över. Alternativmedia skriver att coronavaccin försämrar immunsystemet. Gammelmedia skriver att säsongsinfluensan blir ovanligt kraftig i år.
  Vad säger politikerna som tror co2 är farligt om det? eller professorerna som fuskar med sina laboratorierapporter?

  https://kurera.se/lakemedelsskandalen-som-tystades-ner-och-gick-oss-forbi/

  40
  2
 10. En fråga: vad menas med fullvaccinerad ?
  Är det 2 sprutor eller 3 sprutor eller vad ??
  Hur länge varar vaccinet när man är ” fullvaccinerad ” ??

  52
  1
  • Inget vaccin är 100-procentigt. Stelkramp räcker ungefär 20 år, vissa livstid.
   4 sprutor mot TBE skyddar i tre år sedan måste det tas en ny dos.

   Covid-19 verkar ingen veta riktigt ännu.

   10
   24
   • Enligt följande studie av Peter Nordström, MD, PhD, Marcel Ballin, MSc., Anna Nordström, MD, PhD.
    Effectiveness of Covid-19 vaccination against risk of symptomatic infection, hospitalization, and death up to 9 months: a Swedish total-population cohort study.
    .
    Konstateras att efter ca 160 dagar efter full vaccinering, 2 doser, är skyddet mindre än 50% vilket innebär inget skydd, Se figur 2, slutet av dokumentet.

    https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3949410

    17
    1
   • Så är det, jag är ju liksom du för att så många som möjligt (frivilligt) vaccinerar sig men det är verkligen en besvikelse att mutationsdjävlarna är så snabba. Men det är ju lite det som sagts om coronavirus även tidigare att de är svåra att vaccinera mot.

  • Relevant fråga även för oss som inte är antivaxxare. Det ser ut att bli en långdragen historia detta och ingen verkar kunna räknas som fullvaccinerad egentligen.
   Men det är ändå skillnad på att ha vaccinerats och inte och det verkar som två ärr bättre än en och tre är bättre än två…
   Det påstås ju jobbas på vacciner som går snabbare att anpassa till nya mutationer men vi får väl se hur det går med den saken. Jag tänker ta no. 3 när den erbjuds i vilket fall.

   4
   1
 11. Bäste Pettersson, jag har sett röntgenbilder på friska lungor och Covid infektionerna lungor, skrämde skiten ur mej hur sjuk man kan bli (och dö), hoppas och ber att ALLA vaccinerar sig, det ger iaf, ngt skydd om inte 100%. Tycker annars att dom som inte vill, inte heller skall få ngn vård alls.

  7
  83
  • Ska man tro en vetenskaplig studie utförd vid Nortwestern University så var det inte virusinfektionen som tog patienterna av daga utan den efterföljande överreaktionen av immunsystemet på grund av D-vitamininsufficiens.

   ”By analyzing publicly available patient data from around the globe, Backman and his team discovered a strong correlation between vitamin D levels and cytokine storm — a hyperinflammatory condition caused by an overactive immune system — as well as a correlation between vitamin D deficiency and mortality.” https://news.northwestern.edu/stories/2020/05/vitamin-d-appears-to-play-role-in-covid-19-mortality-rates/

   Sett till senare tids utveckling verkar det viktigare att tillse att kroppens D-vitaminhalt är tillräcklig än att vara vaccinerad då vaccinet, tyvärr, inte verkar helt fylla sin uppgift. (Och nu menar jag inte generera intäkter.) D-vitamin finns ”överallt” och trots vad statliga myndigheter påstår finns inga bevis för biverkningar även om du överdoserar tiofalt.

   56
   3
  • Även om covid kan vara farligt så är inte ett helt oprövat s.k vaccin lösningen hur mycket våra medier än så skriver.
   C och D vitamin tillsammans med zink ger oerbört bra skydd mot covid.
   Ta även quercegin som zinkjonofor.
   Dessutom borde sjukvården använda de billiga och effektiva medicinerna som faktiskt finns som exempelvis ivermerctin.
   En liten fråga bara, om du anser att ovaccinerade skall nekas vård vid covidproblem borde då inte också vaccinerade nekas vård vid vaccinationsskador med samma måttstock?
   Personligen anser jag att alla skall få den vård dom är i behov av och definitivt folk som jobbat och betalat skatt här i landet.

   63
   3
  • Jag håller med dig att covid-19 viruset som kom förra året var skrämmande.
   Blodproppar och andra kardiovaskulära skador.
   Men hur kan någon som är rädd för COVID-19 ta vaccinet?
   MRNA-vaccinet bygger på de som var farligt i viruset nämligen spikproteinet ( Ace 2 receptorn S1).
   De räcker med enbart detta protein för att åstadkomma blod koagulations skador på bland annat endotelcellerna.

   25
   2
   • Ja, fast nu blir ju i princip ingen sjuk av vaccinet utan det är det bristande skyddet mot det farliga – covid19 – det handlar om. Nästan alla vaccin innehåller delar av det som är farligt, men på ett genomtänkt sätt. Vaccin har funnits sedan 1700-talet så det funkar, även om man då inte begrep varför. Även den tidens vaccin (kokoppor) var farligt, men inte lika farligt som det det skyddade mot, smittkoppor.

    2
    3
   • Lrs
    Fanns mRNA baserade prevaxin förr?
    Covid-19 = sprutan.
    Vaccinets biverkningar är bland annat myokardit, peardaki och andra allvarliga kouglations skador.
    Spike Proteinet hindrar även BRCA1 OCH 53BP1 att repera skadade DNA celler.
    De räcker för att skrämma mig.
    Vet du vart nano lipiderna tar vägen i blodomloppet?

    9
    1
   • Det skyddar heller inte som ett riktigt vaccin borde! Tänk bara på tidigare vaccin, mot andra influensor.

    Sen så diskriminerar man ovaccinerade, trots att vaccinerade sprider lika mycket! Det blir som i övriga Europa från den 1 december. Covid-19, kommer att öka i samhället.

    Ska man införa restriktioner, ska man införa dem för ALLA effektivt, som tidigare. Efter som PRECIS ALLA är lika ”goda” spridare!

    MEN DET ÄR KANSKE DET SOSSEMAKTEN VILL??? Och att förtrycka dem som inte rättar sig efter SOSSESTATEN!!!

    8
    1
  • Har du sett storrökares lungor på röntgenplåt? Ska dom inte få någon vård? Ska överviktiga inte få någon hjärtvård för att dom inte äter mindre? Ja, frågorna blir många.

Kommentera