S-regeringen lägger ett gammalt SD-förslag

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Fler utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas, säger statsminister Magdalena Andersson (S) i en intervju i Dagens Nyheter, bakom betalvägg. ”Jag ser framför mig att fler personer som begår brott i Sverige bör utvisas. Vi ska utvisa fler brottslingar. Det handlar i grunden om tilltron till det svenska rättssystemet”, säger Andersson till tidningen.

Migrationsminister Anders Ygeman har fått i uppdrag att ta fram ett förslag till riksdagen om att sänka gränsen för vem som ska kunna utvisas efter lagakraftvunnen dom, från dagens straffvärde på minst tolv månader till minst sex månader.

”Jag hoppas att det ska finnas ett brett stöd för det här”, säger Andersson till DN.

På frågan om förslaget hade lagts om Miljöpartiet var kvar i regeringen svarar hon: ”Det är en hypotetisk fråga som är svår att svara på.”

-Pettersson vet inte hur många gånger Sverigedemokraterna lagt förslaget om att utvisning av kriminella utlänningar ska vara obligatoriskt och inte bara vid grova brott utan även vid upprepade småbrott och har kallats rasist/fascist/nazist för det. Vad kommer S att kalla Magdalena Andersson?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “S-regeringen lägger ett gammalt SD-förslag

 1. Inte så svårt. Lagtexten blir ganska kort. ”Utländska medborgare som döms till fängelse i sex månader eller mer ska utvisas.”

 2. Vårt hopp får vi ställa till att Magdalena Andersson kan räkna .
  Och det kunde inte hennes företrädare. De 600 kronor han lovade alla pensionärer blev en tummetott .
  När hon räknat hur många som arbetar och bidrar till välfärd och statskassa , skall hon dra bort de extra kostnader sossarnas röstimport kostar.
  Alla bidrag , nya fängelsebygge , fler poliser , ökad belastning på sjukvården, ökade kostnader för skolan , biståndsverksamheten , för att nämna några poster.
  Svårt att prissätta är den förlorade tryggheten , bristen på tillit för samhället , bostadsbristen , svårt för företag att rekrytera.
  Det krävs nog att minister Thorwalsson ringer ekonomen Sandro Scocco för att få plus i den ekvationen .

 3. Plagiatörerna, sossarna, leder landet med förslag som enligt deras egen uppfattning initierats av ett parti med fel värdegrund.
  Detta utan att ange SD som upphovsmän, vet skäms, sjufalt!

  13
 4. På tal om återvandring skriver DN idag att mer än 3000 irakier nu med flyg har lämnat Belarus, där de befunnit sig vid gränsen till Polen, utan att släppas in i det landet. Nu har man även börjat återsända syrier till deras hemland, även de som är motståndare till regimen där. Så nog kan återvandring anordnas – om man vill.

  38
 5. Ska bara utreda lite först. Taktiken består i att sjösätta det hela EFTER ett val. Ska vi tippa på 2030.
  Den utlovade extra 50-öringen till pensionärerna däremot kommer, listigt nog, att utbetalas 1/9 2022. 1 1/2 vecka innan valet.

  33
  2
  • Taktiken är att INTE sjösätta det efter VALET, med att LÅTSAS som om man tänker det, för att få SD-väljare, och vinna valet!

   26
   3

Kommentera