Kumlafånge slog sig själv på tummen, får skadestånd

SKADESTÅND. När en intagen Södertäljebo skulle snickra i Kumlaanstaltens verkstad slog han sig själv på tummen med en hammare. Efter händelsen får mannen nu ersättning. Enligt ett beslut från Kammarkollegiet, får mannen i 30-årsåldern 21.000 kronor i ersättning, rapporterar Länstidningen i Södertälje, bakom betalvägg.

Denne slog, enligt anmälan om arbetsskada, sig själv på tummen då han skulle snickra vidare på en hylla när han i oktober 2019 var intagen på Kumlaanstalten.

Tummen gipsades och en specialist i ortopedi har klarlagt att den skadade tumleden medför 2 procents medicinsk invaliditetsgrad av just tummen. Skadan medför “stelhet, värk” som innebär att den drabbade ibland får ta ta medicin för skadan.

Med bakgrund av detta beslutade Kammarkollegiet den 9 november att den intagna ska få 21000 kronor i ersättning.

-Pettersson säger att det är värre än 21.000 kronor. En fånge som sitter på Kumla har säkert ställt till en hel del i sin karriär men skadestånd får inte Kronofogden lägga beslag på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kumlafånge slog sig själv på tummen, får skadestånd

 1. En fundering.
  Om en icke-kriminell person som har skatteskulder får ett skadestånd, är det också fredat från Kronofogden eller är detta en lag som bara skyddar kriminella?

  15
  • @Niklas R.
   Skadestånd avseende personskada, frihetsberövande, falskt åtal, ärekränkning eller liknande får – inte – utmätas innan skadeståndet betalats ut.

   För att undvika att utmätning av skadestånd ska pengarna således omedelbart placeras på ett eget nytt konto vid utbetalningen,
   för att inte sammanblandas med övriga tillgångar på befintliga konton, för då blir det utmätningsbart för Kronofogden.
   Mvh.

 2. När vi tror oss hört allt då är vi fortfarande bara på startsträckan. Absurdistan dårskapens paradis!

  33
  • I ledningsgruppen för Kammarkollegiet, som frikostigt belönat fången, är det en stor majoritet av kvinnor.

   29
 3. Jag måste skryta om att helt ensam ha tagit ned en Borg-Warner 35 på bröstet, liggande under bilen på en garge-hora, De väger minst 40 kg och är svåra att hantera.

  Min granne som var extremt irriterande, kom objuden in i mitt garage och utbrast: Men du har ju lossat hela växellådan…

  Det var innan jag tog isär den.

  På samma sätt lyfte jag upp den på mitt bröst under bilen, efter att ha rengjort kontrollsystemet och bytt ut momentomvandlaren, efter min kära hustrus utbrott i ilska med högt varvad motor och växelreglaget i läge “D”” drive på en parkering.

  20
 4. När jag reparerade min ex-hustrus Volvo, tog isär automatväxellådan, svetsade på bilen och bytte ut all rostig plåt, tennspacklade, slipade, lackerade om den, bytte ut motorn mot en alldeles nyrenoverad sådan,

  Jag fick många skråmor och blånaglar, men ej skadestånd…

  39

Kommentera