Stefan Löfven med flera har ansökt om avgångsvederlag

DEN POLITISKA ADELN. Stefan Löfven (S) har rätt till 2,1 miljon i fallskärm skrev vi på bloggen den 24 november. Nu har tidigare statsminister Stefan Löfven (S) skickat in en ansökan om avgångsersättning, rapporterar Dagens Industri.

Stefan Löfven har lyckats för första gången

Det innebär att han som mest kan få 2,16 miljoner kronor, vilket motsvarar den årslön han haft som statsminister. Även tidigare S-ministrarna Lena Micko och Ibrahim Baylan har ansökt om ersättning, de kan få som mest 1,7 miljoner kronor var i ersättning. Ersättning kan utgå ett halvår efter 65-årsdagen, vilket skulle påverka maxersättningen för civilminister Lena Micko, som har passerat åldersstrecket.

Också de fem tidigare miljöpartistiska statsråden återfinns i den digitala högen hos Cecilia Bohlin i Statsrådsarvodesnämnden, nämligen språkröret och den tidigare miljöministern Per Bolund, som återgått till sin roll som riksdagsledamot, den förra finansmarknadsministern Åsa Lindhagen, tidigare kulturministern Amanda Lind, biståndsminister Per Olsson Fridh och före detta jämställdhets- och bostadsministern Märta Stenevi, även hon språkrör.

”En årslön är huvudprincipen”, säger Cecilia Bohlin. Ministrarnas grundarvode var 142.000 kronor per månad.

Totalt lämnade åtta ministrar regeringen när Andersson tog över i och med att Miljöpartiet gick i opposition.

-Pettersson säger att i norska stortinget gäller ”Ombud som inte fortsätter efter nyvalet kan ansöka om att få avgångsvederlag motsvarande den fasta ersättningen, i upp till tre månader utöver valperioden. Avgångsvederlag kan endast beviljas mot uppvisande av självdeklaration om inkomstläget och det ska sättas ned till ev. annan inkomst överstigande 5 000 NOK under perioden”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Stefan Löfven med flera har ansökt om avgångsvederlag

 1. Ska bli intressant att se vilken storbank eller megaföretag han får ”anställning” av för väl utfört uppdrag åt globalisterna

 2. minst 5 miljarder €uro borde svamlaren ist få böta för alla lögner han dillat i fårskocken och inte bli ytterligare premierad för alla sina misstag…+ dra in alla bidrag på livstid för samtl. sossar, så börjar det likna något

  45
 3. Se det från den ljusa sidan, vi blir av med Löven, Micko o Baylan o han åker väl hem till Turkiet Där kan han leva gott på svenska skattebetalares pengar. Så går det när folket tänker med den del som dom har närmast stolsitsen. Det måste bli värre innan det blir bättre. S ökar i opinionen

  40
  • Nu ska vi ta SVTs opinionsundersökning med ett kar salt.
   Socialistisk Veritas Television har tidigare visat att de inte drar sig för att justera sanningen så det gynnar partiet.
   Nu är valrörelsen igång och folket måste förstå att Partiet är populärt – så även om dessa siffror inte stämmer nu kommer de att göra det lite längre fram.

 4. Svetsarlärling med 2 mille i avgångsvederlag. Efter den urusla insatsen han gjort, borde han vara på flykt undan rättvisan. Möjligtvis kan han behöva pengarna till den kommande flykten. Rättvisan kommer alltid ikapp!

  48
  1
  • Svetsarn var I många fall oduglig i sitt ämbete men jag ska ändå ge honom en liten eloge.
   Hanteringen av hela covid historien gjordes ändock långt bättre än vad flertalet andra länder gjort.
   Med haggan Andersson har redan konturerna av en fascistisk stat börjat skönjas och det på bara ett par veckor.

   9
   3
 5. Ska han ha betalt för hela sitt totala misslycklande??
  Jag anser att han istället ska betala för alla dom skador som han har åsamkat oss.

  49

Kommentera