Varannan väljare tycker SD är ett rasistiskt parti

VALET 2022. Varannan väljare tycker att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, visar en mätning från Novus som Fokus låtit göra. Nästan lika många, 40 procent, tycker inte att SD är rasistiskt medan 10 procent saknar uppfattning.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

-Pettersson tycker att sifforna visar att medias propaganda har misslyckats, för tio år sedan tordes knappt någon tala om att de sympatiserade med eller gillade SD. Idag anser 40 procent av väljarna att SD inte är rasistiska och de kommer att bli fler. Jag är konservativ nationalist och menar att Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag. SD kan bli det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, och det borde ge ge stora valframgångar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Varannan väljare tycker SD är ett rasistiskt parti

 1. Tack vare att SDs partiledning uteslutit en del medlemmar som inte följt partilinjen, så respekteras partiet mer nu än för några år sen.

  • Rasism som en svensk förvaltningsmyndighet definierar (definierade?) det: ”En ideologi, uppfattning, värdering eller struktur som bygger på en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, utifrån hudfärg eller etnisk tillhörighet, där vissa raser tillskrivs ett högre värde, positivare egenskaper och ibland moralisk rätt att härska över andra.”

   De vänsterblivna som anser att människor som tagit sig ett kvarts varv runt jorden och smugit igenom minst ett dussin EU-medlemsländer behöver tas omhand är per definition rasister.

 2. SVT:s verksamhet ska enl. deras egen utsago ”bedrivas och uppfattas som oberoende av politiska intressen”.

  Martin Kinnunen om Riksdagsvalet 2018:
  ”Nu visar alltså en Novus-undersökning att SVT på egen hand lyckades säkra socialdemokratisk valseger. När en aktör som SVT med hög trovärdighet tar ställning får det avgörande betydelse ”

  Vid valet bytte fyra procent av väljarna parti och man gjorde det enl. Novus. pga att SVT:s programledare efter slutdebatten tog avstånd från Åkesson och uttalandet om att: ”invandrare har svårt att få jobb för att de inte är svenskar och passar inte in i Sverige”. Efter SVT:s avståndstagande blev väljarnas reaktion ”Oj, är det här partiet rasistiskt?” och man valde istället att rösta på ett annat parti än SD.
  https://twitter.com/Martin_Kinnunen/status/1468481154143723526?s=20

  8
  4
  • Tillägg till ovanstående om SVT, – tänker man inte själv, så gör ”oberoende” SVT det åt en. ”Mediegranskaren” heter en sajt som granskar media, även ”alternativ” sådan, och som vill få fler svenskar att börja tänka självständigt. ”Varför fokus på SVT.se?”, skriver Mediegranskaren och ger två anledningar, – dels finansieras SVT via tvångsbeskattning, dels likställer man sig med samma skattefinansierade samhällsnyttor som t.ex. polis, brandkår och sjukvård. SVT lyfter ofta fram vänsterliberala frågor, väljer ut vissa ämnen folk ska få ta del och sätter därmed agendan för det offentliga samtalet, – en enorm makt.

   Mediegranskaren –
   Om du inte tänker gör någon annan det åt dig:
   https://www.mediegranskaren.se/viktigt/

 3. Stolt nationalist och rasist !
  PK-kräken försöket att smutskasta folk som älskar sitt land, vem är det fel på ?

  24
  3
 4. Inte ”varannan väljare”, utan 508 av 1016 personer som deltog i undersökningen.

  Undersökningen genomfördes i tidsperioden mellan 25 november och 1 december 2021. Totalt genomfördes 1 016 intervjuer i Novus Sverigepanel med riksrepresentativt urval.

  18
  2
 5. 40 procent av männen (varav 39 % av manliga LO-medlemmar) i enkäten svarade att SD är ett rasistiskt parti – medan hela 62 procent av de svenska kvinnorna ansåg detta.

  16
 6. Om jag säger mig gilla hallon mer än krusbär det går an, men jag får inte gilla norrmän bättre än araber, då är jag rasist.
  Alltså jag är rasist.

  46
  2
 7. ”Rasister” brukar ju anklagas för nyttjande av generaliserande beskrivningar. Men redan skit-ordet ”rasist” är ju grovt generaliserande. Dessutom ett mycket egendomligt och bakvänt uttryck. För om man ex.vis är en Florist, så har man förmodligen en POSITIV inställning till floran / blommorna. Och om man verkar som Klarinettist, Basist eller Pianist, så är man nog också POSITIVT inställd till sitt instrument. Filatelisten kan väl knappast ogilla sina frimärken. Och mopedisten blir nog bara lite sur när moppen ska tankas.
  Men när vi så kommer till Rasisten så blir plötsligt innebörden den rakt motsatta. För enl. ovanstående resonemang borde det ordet snarare innebära någon form av vördnad för de unika raserna. Men finns det egentligen några raser då ? Kanske…kanske inte…Däremot finns det goda människor och onda, samt en himla massa skitstövlar — oberoende av ev. rastillhörighet.

  27
  1
 8. Men statsbärande parti som tillåter en nazisympatisör medverka i regeringen är okej? Och förresten, hade dom tillfrågade inte tillfrågas om just våra sossar och deras systerparti i Danmark, som vill isolera asylanter i Afrika, både före, under och efter buslutat put efter asylprocessen? Hur hade dom tuffa och stöddiga ”antirasisterna” svarat på frågan: Är danska S rasister i och med den nya kursen mot asylanter i Danmark? Slutligen, nej, SD är inte ett rasistiskt parti. Dom historiska brunrötterna leder snarare till dagens psykosvänster och annat liknande politiskt äckelpäckel, med staten som en av dom största terroristerna och våldsverkarna mot oliktänkande.

  20
  1
 9. Ordet rasist är lika urtvättat som en gammal t-shirt som var svart och nu har blivit ljusgrå med hål i.

  30
 10. Vad består denna rasism i? Tänk om någon i media kunde skriva det. Är det att SD inte vill ha kriminella inavlade våldsbrottslingar från Mellanöstern och Afrika lössläppta på gator och torg i Sverige?
  Då föredrar jag att vara rasist.

  52
 11. Är jag rasist som bara älskar vårt fosterland? Hur sjukt skulle det vara, tydligen är man inte rasist när man hejar på Slatan i Svenska landslaget målad gul o blå i fejjan, kommentar på det Toesterdahl?
  PS Jag är inte SD.

  15
  2
  • Påminner om Ralf Edströms smått klassiska tweet. ”Gratis kondomer åt flyktingar. Bevara Sverige svenskt. OBS! Ej SD!”

 12. På den här bloggen förekommer det rasistiska inlägg och det tycker jag är synd. Med rasism menar jag egentligen alla former av generaliseringar och attribueringar till olika folkgrupper. Det handlar i slutändan inte om vad som är sant, utan vilka skillnader som är meningsfulla i ett särskilt sammanhang. Det handlar om vad som faktiskt kan beläggas, och vad som kan omsättas i praktiska förslag. Här har Sverigedemokraterna dragit rätt slutsats och kommit fram till att generaliseringar är inte meningsfulla i deras politiska mission. Jag önskar dem lycka till på den vägen.

  15
  12
  • Du är vilsen. Definitionen av rasism är inte generalisering utan den mest vedertagna definition tar upp fem kriterier varav rangordning av raser är det viktigaste. Generalisering är grundbulten i all vetenskap och något alla människor sysslar med. När BRÅ redogör för brottslighet bland olika grupper baserat på kön, ålder, etnicitet, etc. så generaliserar de. Varje grupp av individer får ett medelvärde som jämförs med andra grupper.

   Till ditt försvar hör att du inte är ensam. 99.9% av svenskarna har inte en susning om hur rasism definieras. 60% vet förmodligen inte vad en definition är.

   7
   1

Kommentera