Alla invandrare begår inte brott, bara 62 % av unga somalier är dömda

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I Danmark för man fortfarande statistik på brottslighet och etnicitet, vilket noggrant presenteras varje år. Av någon konstig anledning förbjöds detta av den socialdemokratiska regeringen i Sverige år 2002, men efter mycket tjat presenterade Brottsförebyggande rådet, BRÅ, en ny utredning nyligen.

Innan Anders Lindbergs tid skrev Aftonbladet en och annan rad av sanning, detta från år 2000.

Det är tidningen Jyllands-Posten som publicerar en ny analys som tankesmedjan Unitos gjort utifrån data som justitieministern gett till danska parlamentet.

De tittade på hur många män födda 1985, 1986 eller 1987 som fick minst en dom för brott mot brottsbalken mellan de var 15 och 30 år gamla. Exempelvis böter eller fängelse för stöld, inbrott, våld eller människorov. Trafikbrott ingår inte i datan.

 • Somalia: 222 av 357 män dömda, det motsvarar 62 procent
 • Libanon 322 av 535, alltså 60 procent.
 • Marocko var det 54 procent medan Irak, Iran och Jugoslavien låg på över 40 procent. Turkiet och Pakistan ligger också högt.

Folk med bakgrund från Vietnam hamnade på 22 procent och Danmark 18 procent. Andelen för kvinnor har inte räknats med i undersökningen.

– Siffrorna visar att en mycket stor andel av unga män från några av de stora migrantländerna har blivit dömda för brott mot brottsbaken, sa Lasse Birk Olesen, medgrundare till Unitos.

– Det är några ursprungsländer som visar stora problem med kriminalitet och andra, företrädelsevis i Europa och sydöstasien, som nästan är nere på nivå med danskarna.

Det är Unitos som har sammanställt siffrorna, som är baserade på uppgifter från justitieministeriet. Grupper med färre än 50 personer undantas från statistiken, det är nog anledningen till att det inte finns några afghaner med, de är i Sverige.

Dømte mænd årgang 1985-1987

Nyligen presenterade Brottsförebyggande rådet, BRÅ, en rapport där det framgick det de flesta har fattat för länge sedan, nämligen att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, och Expressen/GT fyller på med att hälften av landets 190.000 långtidsarbetslösa är födda utanför Europa.

Därför säger det mycket att arbetsmarknadsminister Eva Nordmarks (S) pressekreterare efter GT:s publicering hör av sig – och anklagar granskningen för att vara propaganda och påstår att rapporteringen ”Flörtar med SD”.

Nåväl, för er som inte orkar läsa långa rapporter, titta på bilden…

-Pettersson undrar om någon begriper varför Socialdemokraterna år 2002 förbjöd Kriminalvården att föra statistik över dömda brottslingars etnicitet och religion.

Idag förs bara statistik över svenska medborgare och utländska medborgare. Så alla afghaner, irakier, somalier, syrier med flera som alldeles för lätt fått svenskt medborgarskap räknas som svenskar i statistiken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Alla invandrare begår inte brott, bara 62 % av unga somalier är dömda

 1. Kan kanske bero på att DGS gjorde sammanställning för 2,5 år sedan liknande BRÅ presenterade nu. Verkligheten kan inte längre döljas av de styrande. Tyvärr 10 år för sent… hoppas bara att folket vaknar ur sin indoktrinkoma till valet 2022. Utvandring av kriminella och ljugande invandrare från 3e världen MÅSTE SKE FÖR ATT RÄDDA VÅRT LAND.

  22
 2. Önskar alla trevliga, kristna, ej kriminella, riktiga svenskar en fin start på veckan. Själv går jag ut till min, ännu ej uppeldade dieselbil, och kör till jobbet. Bra att ha ett jobb, men skulle helst vilja försörja min egen släkt på inkomsten. Jag tjänar så hyggligt så jag misstänker att jag får sponsra ett antal IS-terrorister dessutom. Jag antar att terroristerna och dess avkomma ska ha en levnadsstandard långt över svenska pensionärers. Om man deltagit i terror är man välkommen ”hem ” med all inclusive. Det är gratis, för det är bara skattepengar!
  God natt Sverige

  42
 3. Den här statistiken riskerar ju att påverka socialdemokraternas
  röstunderlag.

  – men det är ingen överraskning för gruppen som ligger över
  genomsnittet i IQ.

  41
  • Landets IQ har sjunkit i snitt med samma takt den ökat i länderna dessa kriminella kommer ifrån. Vore intressant att se forskning på det. Eller hur Morgan lille?

   17

Kommentera