Partiet Nyans har inlett den svenska valrörelsen – i Turkiet

VALET 2022. Det muslimska partiet Nyans har inlett valrörelsen inför det svenska riksdagsvalet 2022, i det turkiska samhället Kulu, strax utanför huvudstaden Ankara, har Partiet Nyans med president Erdogans goda minne inlett sin kampanj som kommer påverka 10 000-tals svenska röster. Kulu är partiledaren Mikail Yüksels födelseort.

Partiet Nyans valkampanj i Kulu, Turkiet 2021. Läsarbild

I det turkiska samhället Kulu, som ligger mellan Ankara och Konya finns skyltar på svenska, svenska namn på butiker och företag samt att man kan höra svenska talas på gatorna. Nästan alla invånare i Kulu har bott i Sverige eller har familjemedlemmar som bor eller har bott i Sverige. Kulu har starka band med en historia som går tillbaka till 1960-talet med den arbetskraftsinvandring som förstärkte bland annat den svenska industrins expansion som bland annat beskrivs av Sveriges Radio i ett inslag från 2019. Många av dessa arbetskraftsinvandrare tänkte att de skulle resa tillbaka hem efter några år men de flesta blev kvar och bara i Stockholmsområdet finns idag omkring 20,000 personer med anknytning till Kulu.

Men de som flyttade tillbaka behåller banden till Sverige. Inte bara genom att familjemedlemmar stannat kvar utan även för att flera av dom under den tid de var i Sverige blev svenska medborgare och därmed berättigade att rösta i svenska riksdagsvalet. Genom åren har främst Centerpartiet och Socialdemokraterna setts kampanja i Kulu under den svenska valrörelsen.

Läs hela artikeln på Ledarsidorna.se…

-Pettersson hoppas att muslimerna stannar i Turkiet och Kulu kommer inte att besökas av 25.000 svenskar under sommaren, möjligen 25.000 svenska medborgare…

23.000 röster för att komma in i riksdagen är väldigt optimistiskt. I Sverige finns en spärr på 4 procent. Knappt 7 miljoner röstar i riksdagsvalet, det behövs alltså 240.000-280.000 röster för att komma in i riksdagen. Sedan finns det en liten chans, i Sverige finns 29 valkretsar och den som får 12 procent i någon av dessa valkretsar får vara med att dela på ett mandat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Partiet Nyans har inlett den svenska valrörelsen – i Turkiet

 1. Nu är det läge att höja riksdagsspärren från 4% till 10%. Tänk vad mycket skit vi skulle slippa på ett enkelt sätt……

  17
  1
   • Pettersson: Med en 10% spärr skulle 5 st små skitpartier åka ut. Det är ju dessa som ställt till elände hela tiden. Ett farligt parti som nyans skulle knappast komma in överhuvudtaget. Sverige hade sett helt annorlunda ut om vi haft detta de senaste 10 åren.
    Turkiet räknar jag inte som ett demokratiskt land.

    13
   • Så du skulle fortfarande räkna Sverige son demokratisk om C, V, KD, L och MP:s väljare inte hade några representanter i Riksdagen. Kanske SD, som fick drygt 5 procent vid valet 2010 varit utanför riksdagen.

    Danmark har 2 procent som spärr och Nederländerna har ingen spärr alls.

    Jag tycker inte det är mer kaos i dessa länder.

    3
    1
 2. Den 9:e sept. på fredagsbönen, 2 dagar före valdagen, kommer mullorna att skrika ut sina diktat om hur mussarna ska rösta. Demokratiskt ? Knappast, men vad annat att vänta. Sen om det räcker för att få mandat är en annan sak. Men ett visst tapp för såssarna kan man väl ändå glädja sig åt.

  16
 3. Kan inte vara några svenskar som röstar på detta parti. Dock finns 2 miljoner inflyttade, varav de flesta från Mellanöstern och Afrika som ganska lätt kan rösta in partiet i riksdagen om stormuftin bestämmer så.
  Tacka socialdemokraterna, Miljöpartiet, vänstern och Reinfeldt för att vi får se vårt land gå förlorat till muslimerna.

  39

Kommentera