Förtjänst och skicklighet

ENERGIPOLITIK. Kärnkraft är livsfarligt och världen är på väg åt pipsvängen. Den känslan har man efter att ha sett den tv-serien Chernobyl från HBO som fick stor internationell uppmärksamhet. Här skildras de första dygnen efter härdsmältan 1986. Sovjetiska ledare som vägrar acceptera att olyckan skett. Kärnfysiker som försöker övertyga dem om katastrofens omfattning. Invånare i Pripyat, norra Ukraina, dåvarande Sovjetunionen som fascineras av ljuset men börjar förstå att något är fel. Och internationella forskare som på avstånd lyckas räkna ut vad som har hänt.

I maj 2019 tittade den dåvarande socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) på den dramatiserade amerikansk-brittiska tv-serien Chernobyl och landade i slutsatsen att det är kärnkraften det är fel på.

Nu är Annika Strandhäll (S) Sveriges miljö- och klimatminister, tycker ni det känns stabilt med en minister som hämtar sina fakta och kunskap i amerikanska TV-serier. Vad händer om Strandhäll ser en vattenkraftsdamm som rasar eller sprängs? Om Annika tittar på en film om Estonia, vill hon förbjuda färjor?

-Pettersson säger Strandhäll, Johansson, Ygeman med flera, det är många nitar i regeringslotteriet.

Vid anställning skall avseende fästas bara vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Förtjänst och skicklighet

 1. Till saker hör att Johan Renck (aka Stakka Bo) som var regissör svarade på Strandhälls tweet. Med att förklara att serien inte handlade om kärnkraft, utan om konsekvensen av en totalitär stat som gör allt för att undanhålla sanningen från folket.

 2. Konstigt att hon minns den26april 1986, när hon inte kan komma ihåg sina senaste fordringsägare ??

  14
 3. Många saknar trillingnöten i Alladinasken till julen numera. Nu kan hela svenska folket se fram emot en jul med en modernare variant av denna nöt som räcker en stor del av nästa år: Trion Strandhäll, Johansson, Ygeman.

  29
 4. Om nu ”dumburken” överhuvudtaget har någon ambition på att vara neutral, så kunde det ju vara på sin plats att göra motsvarande propaganda-serie om Karlshamns-verket.

  28
 5. Är det inte lika uselt med östtyska bilen Drabant som Tjernobyl, då är det väl läge att stänga Volvo om vi skall jämföra. Samma sak med ryska klockor, skall vi förbjuda Rolex?

  19
  1
  • Ja du Niklas så smart är inte Strandhäll så hon kan förstå den slutsatsen.
   I SVT intervjuades Strandhäll om hur många kärnreaktorer Sverige har i drift och hur många som har stängts ner. Hon hade ingen aning hon gissade på 2-3 stängda och samma antal i drift.
   I ett normalt land hade hon varit totalt körd som minister efter att ha blivit avslöjad med en så total okunskap i sitt fögderi. Så hon har kanske tur att fokus har hamnat på betalningsanmärkningar från kronofogdemyndigheten och slarv med sanningen istället.

   19

Kommentera