Vart är vi på väg med Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

KUNSKAP & MEDIA. Årets säsong av SVT-succén på Spåret har startat. Ett par som var favoriter till slutsegern i tävlingen var journalisterna Carina Bergfeldt (SVT) och Marcus Oscarsson (TV4) som tävlade tillsammans. Favoriterna visade en pinsam dålig allmänbildning och fick endast ihop 18 i första matchen och förlorade även den andra omgången och är utslagna.

-Pettersson tittar och gillar ”På Spåret” men är häpen över den genomusla allmänbildning som uppvisades av Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson. På frågan om vilken hamn Titanic utgick från visste TV-paret inte om fartyget utgick från Europa eller USA. Dessutom blev de nollade på resmålet Capri. Det var första gången jag såg någon få noll på en fråga, även efter den sista mycket enkla ledtråden. Sången, ”Det var på hmhm vi mötte varandra”, hjälpte inte tv-stjärnorna.

Det är dessa som talar om hur världen ska styras och att Donald Trump är okunnig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Vart är vi på väg med Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

 1. Att ha dom mest basala kunskaper i allmänbildning det hade inte damen i fråga, men som
  korrespondent i USA var hon specialist över hur USA skulle skötas , och i varje nyhetssändning satt hon och dissade och pratade skit om Donald Trump till förmån för
  Demokraterna??? Varför har Svenska jourmnalister så svårt för att se sin egen begränskning?? Bara för att man genomgått kommunist förlåt Journalisthögskolan så är
  man ingen världsledare! Och deras egna politiska uppfattningar har Svenska folket inte
  med att göra och ska inte behöva genomlida i varje nyhetssändning, när dom har så lätt
  för att ta parti för en viss idelogi?

  38
  2
  • ”Makten”vill inte ha folk med kunskap!
   Kan bli farligt för herrarna då!
   Herren Oscarsson är en del av dem! En pajas!

   22
   2
   • Javisst, där har du förklaringen till allt hackande på Jimmie Åkesson och SD,
    dom talar om verkligheten, och det är ju det värsta som kan hända lögnare
    i dom andra partierna!

    10
 2. Förutsättningar:

  ”Bergfeldt, som är uppvuxen i Götene i Västergötland,[1][2] gick åren 2002–2006 grundläggande journalistutbildning vid Göteborgs universitet, där hon också studerat internationella relationer. Hon har också studerat vid Newcastle University i Storbritannien.”

  ”Marcus Oscarsson är uppvuxen i Odensås utanför Virserum i Småland.[3] Han gick gymnasiet i Hultsfred och studerade sedan vidare vid Linnéuniversitetet i Växjö där han blev ekonomie magister i statsvetenskap och civilekonom. År 2006 började han på Regeringskansliets aspirant- och diplomatprogram och har därefter gått Svensk-amerikanska handelskammarens traineeprogram i Denver i USA samt Peter Wallenbergs internationella ledarskapsutbildning.[4][5]”

  Fråga:

  Vilken hamn utgick Titanic från?

  Svar:

  De visste inte om fartyget utgick från Europa eller USA.

  Rätt svar: Välkänt är att Titanic kolliderade med ett isberg på vägen från Europa till Amerika.

  Djupare kännedom är att hon gjorde sin första (och sista) transatlantiska (jungfru)resa från Cherbourg (i Frankrike) till Queenstown (numera Cobh) på Irland och sen satte kurs mot New York, men sjönk strax utanför Newfoundland. Hon nådde aldrig New York. Mer kan skrivas om en av den maritima historiens största sjökatstrofer, men det ska jag inte uppta plats med här på bloggen.

  Slutsats: Höga utbildningar är ingen garanti för hög (eller mindre hög) kompetens. Tyvärr är denna korrelation utbildning vs. kompetens flagrant synlig bland riksdagens ledamöter också. I den här inkompetenta massan sitter en hel del demokrati- och svenskhatare, som lagt sitt livs prestige i att vägra samarbeta med ett visst parti, enbart för att det är ”fel” parti. Ta över det här partiets värderingar steg för steg har de däremot inga problem med. Hur 17 mår svenska kommunizter, sozzar och miljönazister när dom ska mötas med tex. danska sossar? Det är för mig obegripligt, att avståndet mellan svenska och danska S är ljusår större än Öresund.

  Men, men, ….. Den 11/9 nästa år tycker jag vi byter ut det här vänzterpacket och gör dom arbetslösa. Dom har ställt till med tillräckligt mycket elände redan och Magdan visar inga tecken på bot och bättring.

  Har inget emot AfS, dom är inte helt fel heller, men själv väljer jag Sverigedemokraterna.

  Håll riksdagen ren från kommunistiskt avfall! Rösta för Sverige 2022!

  35
  4
  • Den 10 april 1912 lämnade Titanic Southampton, England för sin jungfruresa. Efter stopp i Frankrike och Irland lämnade hon den 11 april Europa och stävade ut på Atlanten mot slutdestinationen New York, USA.u

   13
   1
   • Jäklar nu var jag lika dålig som Carina och Marcus. Men visst, Southampton först, glömde den. Som kuriosa kan tilläggas att Titanic var på håret att kollidera med en annan båt i Southampton. Hade hon kolliderat i Southampton, hade det räddat livet på 1 500 människor.

    9
    1
 3. Att inte känna till 38 breddgraden och ha varit utrikes korre ger dåliga vibbar. Vet dom något om Nord Korea, märkligt mycket märkligt??

  48
  2
 4. Så dåligt gick det inte för dem andra omgången. De fick rätt många poäng. Jan Guillous lag tror jag var klart sämre när det begav sig. Men det är alltid lätt att sitta hemma och tro sig veta bäst och dessutom få hjälp av de tävlandes småprat, en helt annan sak att själv sitta i kupén.

  Skattesmitaren Timbuktu med medhjälpare var oväntat allmänbildad med tanke på sin banala hiphop-gärning.

  8
  29
 5. På tal om Capri så räknade man ut att det måste vara Capri när det räknades upp en massa bilmodeller från Ford med geografiska namn.
  Håller med Pettersson att det är ett mycket bra program. Det bästa på SVT som går att finna.

  12
  19
 6. Ska man ställa upp i det programmet ska man nog tänka sig för både
  en och två gånger,för här blir du avslöjad in på bara skinnet speciellt
  om du är kaxig för övrigt.

  75

Kommentera