Idag för 15 år sedan

Väder Pär Holmgren spådde 5/12 2006 att :

Snön på väg att försvinna för alltid

Pär Holmgren befarar att Vasaloppet inte överlever sitt 100-årsjubileum 2022.

Loppet har ställts in på grund av snöbrist vid två tillfällen. Åren 1932 och 1990 .

Mer om Vasaloppets historia HÄR

Snöläget i Sälen kan man få en uppfattning om HÄR

Snöläget i Mora kan man få en uppfattning om HÄR

7 thoughts on “Idag för 15 år sedan

 1. Skillnaden är väl bara hur lång tid det tar, på 80-talet var det 20-25 år till “katastrofen”, nu har den tiden krympt lite bara, fastän vi passerat “katastrofen” många gånger om så har vi den alltid framför oss verkar det som….

 2. om man tar dessa datum 1932 och 1990 och lägger in i en statistisk karta då kan man se att man har en vågform på enn annan med cika 20 års perioder som då stämmer överens med solens maximum .

  detta ger bara ett löjens skimmer över miljömupparna med greta grötskalle i topp

 3. På tal om MP och Pär Holmgren och andra foliehattar i miljösekten så kan man verkligen tala om konspirationsteoretiker.

  19
 4. Natan Shachar gör ett inlägg på AXESS i en: Annan värld. Han har fått se en kopia av IPCC:s prognos från år 2001 gällande hur Spanien och havet runt om skulle se ut. Alltså, skulle år 2021 Medelhavet vara översvämmat av Atlanten, dränkt. Städerna övergivna, skogsdöden härjar, kusterna invaderade av insekter från Afrika. Floderna som små diken, deltalandet översvämmat av Atlantvatten, 1,6 miljarder människor svälter. En del av vad som skulle drabba Spanien. SER det ut så I SPANIEN i DAG??

  19
 5. Att kunna utvecklas är något som överlevande arter har gemensamt.
  Det går att springa Vasalopp och det går att cykla Vasalopp. Om sträckan asfalteras går det åka både rullskidor och rullskridskor. Vad är problemet? Vi använder inte så mycket ångmaskiner idag och det går faktiskt bra ändå.
  Det verkar som vänstern blivit konservativa.

  14
 6. Uttalandet från Pär Holmgren är inte förvånande när han är med i sekten MP.
  Där finns många stollar.

  41

Kommentera