Hot och rädsla är det enda Ryssland är bra på

UTRIKES. Rysslands höga militära svansföring är i grunden ett tecken på ett ryskt misslyckande, konstaterar PM Nilsson på Dagens Industris ledarsida. Han konstaterar att den ryska ekonomin är mindre än den nordiska och att landet inte har ett enda starkt exportvarumärke.

”Det enda Ryssland är riktigt bra på att exportera är hot och rädsla. Ryssland är ett land som känner sig säker med rädda och svaga grannar. Det är en patetisk hållning i en värld som försöker bygga gemensam säkerhet”, skriver PM Nilsson.

Upprustningen vid ukrainska gränsen är ett tecken på hur landet anser sig kunna ”hunsa” sina grannländer efter eget behag. Detta gäller även Sverige, konstaterar Dagens Nyheters ledarsida: ”Att vi ägnat de senaste åren åt att ingå försvarssamarbeten med vänligt sinnade stater är bra. Riktiga garantier skulle vi bara få av ett Natomedlemskap.”

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har låtit förstå att länder som gränsar till Ryssland ska passa sig, att USA och Storbritannien ska hålla sig borta från Ukraina, annars väntar ”en mardrömslik militär konfrontation” och att Ryssland strax ska presentera en ny säkerhetspakt som väst bör ta på allvar om man är intresserad av fred i Europa.

-Pettersson tycker det är konstigt att inte Ryssland vill samarbeta och umgås normalt med västvärlden. Den ryska regeringen har trupper när gränsen till Ukraina som upplevs som ett hot, på det svarar ryssarna att de gör vad de vill med sin militär inom de egna gränserna och det är naturligtvis rätt. Men ryssarna låter inte grannländerna göra vad de vill inom sina gränser.

Rysslands grannar är suveräna stater, inte Rysslands intressesfär. Dom tiderna är förbi även om Putin drömmer om ett Stor-Ryssland och anser att Ukraina och Belarus hör dit.

Ryssland, världens största land med 145 miljoner invånare och en ekonomi mindre än Nordens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Hot och rädsla är det enda Ryssland är bra på

 1. Rosatom bygger de ryska kärnkraftverken.
  Borträknar man de kärnkraftverk som byggs I Kina så har Rosatom nästan 2/3 delar av världsmarknaden gällande nybyggnation.
  Man bygger i Vitryssland, Slovakien,Turkiet, Indien, Bangladesh, Kina och Iran.
  Ska bygga i Ungern, Finland och Egypten.

  19
  1
 2. ……”landet inte har ett enda starkt exportvarumärke.” Skriver PM Nilsson.

  Vet inte om han har hört talas om Gazprom? Vi som mer än gärna ser på europeisk fotboll. Ser reklam för det ryska företaget, på olika fotbollsarenor, väldigt återkommande.

  Gazprom grundades år 1989 och är idag det största företaget i Ryssland och en av de största aktörerna i världen inom olje- och gasindustrin.

  Gazprom står för runt 11% av all världens naturgasproduktion. 40 % går på export.

  37
  4
 3. Alltid en massa tjafs om Ryssland. Som Bolivias president sa Ryssland eller Kina har inga militärbaser i länder runt världen, med det har det imperialistiska USA. Ryssland och Kina för inga krig, men det gör imperialistiska USA. USA har skapat sig ett låtsas imperium som ger dom rätten (tror dom) att t.ex bestämma vem/vilka Tyskland ska köpa sin gas från. Dom tror att dom har rätten att störta valda regeringar för att ersätta dessa med militärdiktaturer som gör vad USA ber om. Östtimor, vapen och personal från USA fanns på plats. När Östtimoranerna röstade fel i folkomröstningen massmördade Indonesiens militär massor av människor med vapen och personal från USA. Jag har uppmanat dig tidigare Pettersson att läsa texter av Noam Chomsky. Då får du en annan syn på landet i väst. Och min amerikanism försvann efter att jag tillbringat tid där. Efter att ha blivit rånad i Baltimore så beslutade jag mig för att aldrig åka dit igen.

  33
  4
  • Ryssland är inte i USA:s klass men man har en del militärbaser utomlands.

   Ryssland upprätthåller militärbaser i nio andra länder, många i ” nära utomlands ”: tidigare medlemsländer i Sovjetunionen. Dessa inkluderar enligt SIPER två baser i Armenien, fyra i Vitryssland, fyra i Kazakstan, en i Kirgizistan och sju i Tadzjikistan.

   Ryssland upprätthåller också baser i två andra före detta sovjetrepubliker, men utan tillstånd från den lokala regeringen: en i Transnistrien, en utbrytande republik i Moldavien; och fyra i Sydossetien och fem i Abchazien, två separatistregioner i Georgien. Längre bort har Ryssland en militärbas i Vietnam och två i Syrien.

   Ryssland har också baser i ockuperade Krim.

   7
   11
 4. Om NATO och EU (-kansliet) med USA resp UK håller sig i skinnet och slutar finansiera subversiva krafter i Ryssland, så skulle konfrontationsnivån med Ryssland minska kraftigt. USA placerar ut kärnmissiler i bl a Polen och tror att detta skall applåderas av Ryssland. Gissa vad som skulle hända om Ryssarna placerar missiler t ex på Cuba eller i Venezuela?

  Att Ryssland skulle ha en ekonomi som Nordens är sannolikt helt felaktig. T ex ÖKAR Rysslands BNP per Capita till skillnad mot Sveriges ”sjunkande” (fast S försöker mörka sänkningen med lögnaktig statistik). Rysk ekonomi fungerar helt enkelt inte som Västerländsk ekonomi. Dessa undervärderingar i propagandan av Rysslands ”styrka” kan leda till att västerländska politiker tror på sina egna propagandalögner och gör förhastade beslut/åtgärder. NÅGOT MYCKET FARLIGT OCH DESTRUKTIVT:

  43
  2
 5. Läs i gammelmedia om Corona och global uppvärmning, ska ni få se på hot och rädsla.
  Vi kan i Sverige också.

  42
  1
 6. PM Nilsson är en mästare på politiskt lappkast. Leta upp ”Sverigedemokraterna är ett uppblåst spöke” från 2007.

  27
  1
 7. En yttrefiende är det enda som håller ryska ledare vid makten. Precis som under Sovjettiden, försöker de styrande verka mera skrämmande än de är. Trots allt har medborgarna mera kontakt med yttervärlden än under Sovjet. Det är detta som skaver Putin, han är som alla tyranner, fruktar det egna folket mest.

  7
  38
 8. Möjligtvis så vill man inte att den amerikanska bankmaffian ska ta kontrollen över alla tillgångar i landet genom långivning med fiat pengar.

  40
  3
  • De som är mest belånade i Sverige bor på Strandvägen i Stockholm. De stackars rikingarna är alltså mest kontrollerade av amerikanska bankmaffian. Lycka till med din analys av världen…

   21
   8

Kommentera