Stefan Löfven får 2,1 miljon i fallskärm

INRIKES. Det är dags för statsminister Stefan Löfven att vid 64 års ålder dra sig tillbaka från sitt ämbete. Löfven har suttit i sju år och har haft ett arvode på 180.000 kronor i månaden. Trots detta har han rätt till en fallskärm på över 2,1 miljoner kronor. Det är fullständigt groteskt med den skillnaden, jämfört med en vanlig arbetare, skriver Nils Littorin från partiet Malmölistan.

Stefan Löfven har lyckats igen

Den 10 november lämnade Stefan Löfven in sin avskedsansökan till talmannen. Ett liv som pensionär väntar för den före detta S-ledaren – men han kommer att få in betydligt mer pengar på kontot än genomsnittspensionären.

Om Stefan Löfven hade jobbat kvar som svetsare hade han fått ca 24 000 kr i a-kassa om han förlorat jobbet. Den fackliga och politiska karriären i Socialdemokraterna har lönat sig. Nu trillar hela lönen på 180 000 kronor in på kontot efter att han avgått. Ingen a-kassenivå här inte.

Inkomstgarantin är bara toppen av ett isberg. När Olof Palme (S) var statsminister 1983 hade han ett arvode på 18 040 kronor i månaden. Det motsvarar drygt 44 000 kronor i dagens penningvärde. Statsminister Löfven tjänar fyra gånger mer än vad Palme gjorde.

Under 2021 hade Löfven, enligt riksdagen, en månatlig lön som landade på 180 000 kronor. Detta gav den tidigare S-ledaren hela 2 160 000 kronor i årsinkomst – vilket då också är den maximala avgångsersättning han nu kan få. 

Med normala inkomster skulle politikerna få känna av konsekvenserna av sin egen politik.

Politikerna har tappat kontakten med verkligheten. Det är lätt att höja pensionsåldern när det inte drabbar en själv. Att ta in stora mängder migranter kostar lite för den som bor i trygga villakvarter, långt borta från Rosengård och Rinkeby. Med barnen i friskola kan man undvika konsekvenserna av nedskärningar i den kommunala. Med en normalisering av inkomsterna till, låt oss säga Palmes nivå, skulle de få känna av konsekvenserna av sin egen politik.

I George Orwells bok Djurfarmen gör djuren uppror, kör bort bonden och skapar ett jämlikt samhälle. Men snart tar grisarna makten och skaffar sig egna privilegier. Till slut går det inte att skilja grisarna från den gamla förtryckaren.

I Pensionsgruppen ingår alla partier utom SD och V. Pensionsgruppen leds av Socialdemokraternas Ardalan Shekarabi. Gruppen har beslutat att höja pensionsåldern från 65 till 67 år och lägsta åldern för att ta ut allmän pension från 61 till 64 år. Men beslutet gäller bara vanliga löntagare. Shekarabi kan fortsätta gå i pension vid 61. Nog går det att bete sig svinigt även utanför fablernas värld.

Däribland riksdagens förre talman Urban Ahlin (S). Han slutade som 53- åring och kommer att kunna plocka ut mer än 11 miljoner av skattebetalarnas pengar tills han fyller 65. Utan krav på motprestation. 104 före detta politiker försörjs fortfarande helt eller delvis av riksdagen (2019), däribland Veronica Palm (S) som slutade frivilligt vid 42 årsålder och lever sedan dess på 47.000 kronor i månaden, försörjd av svenska skattebetalare genom inkomstgaranti från riksdagen, enligt Dagens Industri

-Pettersson säger att det borde vara förbjudet att leva som parasit på skattebetalarna…

Här seglar Veronica Palm (S) fram i livet på skattebetalarnas bekostnad. Bild från Instagram

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Stefan Löfven får 2,1 miljon i fallskärm

 1. Finns det nått part som kraftigt vill sänka riksdagsmän lön och förmåner.? Även många kommunalråd har väldigt hög lön.

 2. Men tänk så många skämt han har underhållit oss svenskar med. Vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet, ha, ha. Flyktingarna kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram, ha, ha. Vi bygger inga murar, ha, ha. Han instiftade också ett nytt spel som heter sifferbingo.
  https://m.youtube.com/watch?v=cdrazC_Z3tE

 3. Bilden belyser vad han anser om dom som ska försörja honom tills dödsdagen och hans
  idiotiska fortsättning med massinvandring som präglat hans regeringsinnehav

  13
 4. Den enda ”framtidsutsikt”, som Löfven förtjänar, är genom en gallerförsedd glugg i murverket. Det är otroligt att någon kommer undan med folkrättsbrott, och dessutom belönas med pengar. Nog tusan kommer han bli omnämnd i historieböckerna. Troligtvis som den störste idioten genom tiderna.

  30
 5. Inom svetseriet skulle han aldrig kunnat rovat åt sig! Svetsarn blev miljonär på vår bekostnad!
  Med lilla söta frugan.. usch!

  28
 6. Han borde betala tillbaka all lön han fått som statsminister. Han är en landsförrädare av värsta sorten

  38
 7. Hade Löfven suttit till sin ålderspension så hade han säkert inte fått någon fallskärm alls. Därför gick han 1 år i förtid. Sossar vet hur man mjölkar skattepengar.

  42
 8. Lyxleverans till statsministerns officiella residens Sagerska palatset, – till vem?
  Samnytt:
  Under den senaste veckan har det varit stor aktivitet vid Sagerska palatset i Stockholm. Bland annat har en lyxsäng från Hästens levererats.Hästens sängar är gjorda för hand och en enkelsäng kan kosta över 300 000 kronor. Om den nya sängen är tilltänkt kommande statsminister eller har köpts in av Stefan Löfven medan chansen fortfarande finns att låta skattebetalarna stå för notan framgår inte. Stefan Löfven är en njutningsmänniska och berättade när han lämnade in sin avskedsansökan att han ser fram emot att bygga en bastu i Örnsköldsvik. Han uppges också bestämt sig för att även fortsättningsvis ha en bostad i huvudstaden.
  https://samnytt.se/lyxleverans-till-sagerska-palatset-till-vem/

  25
  • De rika kommunisterna och de s.k kommunisterna=Socialdemokraterna vet hur en slipsten skall dras att lura av arbetarna deras surt förvärvade pengar. Att det fortfarande finns etniska svenskar som röstar på dessa skojare är ofattbart.

   35

Kommentera