Mostafa Malaekah (V) avstängd från sina uppdrag vid Göteborgs tingsrätt.

ISLAM. Vänsterpartist tycker att lite våld mot upproriska fruar behövs, skrev vi på bloggen för en dryg vecka sedan. Efter valet 2018 nominerade Vänsterpartiet muslimen Mostafa Malaekah till nämndeman vid Göteborgs tingsrätt.

Mostafa Malaekah Vänsterpartiet. Bild från Youtube

2019 utnämndes han till nämndeman vid Göteborgs tingsrätt, trots att han argumenterat för sharia i flera år i både tal och skrift. Vänsterpartisten har även starka kopplingar till Muslimska brödraskapet, något han aldrig dolt.

Malaekah har förklarat och förespråkat i texter som publicerats på flera moskéers och islamiska föreningars hemsidor att koranen ger män rätt att använda våld mot kvinnor. Han hävdar även att sharia är för mänsklighetens bästa och därför bör gälla även för icke-muslimer.

Stiftelsen Doku har kunnat avslöja hur nämndemannen och vänsterpartisten Mostafa Malaekah skrivit religiösa texter för muslimska organisationer kopplade till Muslimska brödraskapet. Texter där han förespråkar sharialagar och menar att visst våld mot kvinnor kan vara motiverat som en ”symbolisk åtgärd” enligt Koranen. 

Malaekah har tjänstgjort som nämndeman vid ett antal rättegångar i Göteborgs tingsrätt och bland annat dömt i mål som handlat om misshandel och hot mot kvinnor. 

Minst två gånger har han ensam varit skiljaktig i domar som rört kvinnor som utsatts för våld i relation.

Lagmannen Göran Lundahl har tidigare sagt till GT att uppgifterna om Mostafa Malaekahs ideologiska uppfattningar inte varit kända för honom: – Det här är nytt för mig, men vi kommer naturligtvis följa upp detta.

Även Vänsterpartiet har förklarat att det som framkommit var okänt för partiet och att det kommer att utredas.

Nu har Göteborgs tingsrätt beslutat att nämndemannen ”omedelbart” ska stängas av under utredningen. ”Mot bakgrund av de anklagelser som i media har riktats mot Mostafa Malaekash har tingsrätten beslutat att inleda en utredning om hans lämplighet som nämndeman”, skriver tingsrätten i ett beslut.

Malaekah har vid flera tillfällen sagt: – Det är förtal och falska anklagelser baserade på texter tagna ur sitt sammanhang och rena lögner. Det är anmärkningsvärt att andra medier okritiskt plockat upp den här historien från en öppet islamfientlig sida som Doku.

-Pettersson säger att det är sunt att vara öppet islamfientlig, islam är ingen religion, det är en dödskult.

Kanske Sveriges modigaste kvinna. Mona Walter, f.d. muslim i Rinkeby

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Mostafa Malaekah (V) avstängd från sina uppdrag vid Göteborgs tingsrätt.

 1. Islam är vår tids nazism. Efter nästa val kommer vi att ha dem i flera kommuner/landsting och kanske i riksdagen under partinamnet NYANS!

 2. Undrar hur det där med Sharialagarna är formulerat i avtalet mellan Sossar och Muslimerna .
  Det förbjuder Sossar att kritisera islam , det har Löfven sagt.
  Kan De ha skrivit in ”En lavett då och då är bra och främjar husfriden
  och samlivet” eller tyckte de att en blåtira är ok .
  Hoppas Stefan skriver några rader om det i sina memoarer .

 3. Mostafa Malaekah (V), citat: ”..en öppet islamfientlig sida som Doku”.
  Doku:s programförklaring vid bildandet 2018, (här starkt förkortad):
  ”Islamistisk extremism har ostört fått breda ut sig. Det finns tusentals radikala islamister i Sverige. Att vi har startat en insamlingsstiftelse för kontinuerlig journalistisk granskning av extremistisk islamism beror på att offentlig kartläggning av jihadistiska miljöer i Sverige länge varit eftersatt. Detta har skapat samhällsproblem…myndigheter som betalat ut enorma belopp till ”civilsamhället”, däribland det så kallade muslimska civilsamhället…islamister med tvivelaktiga agendor fått plattformar från vilka de utmålat kritik mot islamistiska verksamheter i Sverige som uttryck för islamofobi och rasism. Som en följd av de två senaste regeringarnas politik har arbetet mot radikal islamism alltså på flera plan försvårats. Vi tror att tiden nu är mogen för ett effektivt engagemang mot islamistisk terrorism, såväl politiskt och polisiärt som journalistiskt. Det är med förhoppning om att kunna utveckla det senare som vi startat stiftelsen Doku.

  Hela programförklaringen finns här:
  https://www.expressen.se/debatt/sa-har-islamistisk-extremism-ostort-fatt-breda-ut-sig/

  16
 4. Vänsterpartiet tycks ha samma inriktning att välja kandidater för partilistorna, som Migrationsverket har för invandrares uppehållstillstånd i Sverige. Förbud mot folkräkning och säkerhetskontroller men de ska gärna vara Sverigefientliga.

  21
  1

Kommentera