Rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani stoppades efter mordhot

BROTT & STRAFF. Idag inleddes rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani vid Södertörns tingsrätt, mål: B 18003-20, herrarna misstänks vara inblandade i ett mord som begicks på Årstabron den 17 september 2020.

När rättegången pågått ett par timmar avbröts den, polisen hade då fått uppgifter om ett planerat mord på en person kopplad till mordoffret. Flera personer har kontrollerats och polisen letar efter vapen. Åtta personer är gripna.

Det är avspärrningar runt tingsrätten och tågtrafiken stoppades.

***

TIDIGARE 2021-11-10. Tre män åtalas för mord på en man på Årstabron

VÅLDSVÅGEN. Åklagare vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm har i dag onsdag väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot tre män misstänkta för mord på en man på Årstabron i Stockholm den 17 september förra året.

Anom skapades av amerikanska FBI för att infiltrera och övervaka grov brottslighet och användes av kriminella som trodde sig ha att göra med en säker kommunikationstjänst. I själva verket kunde FBI ta del av varenda meddelande som skickades kriminella emellan.

Den 17 september 2020 sköts en ung man ihjäl med flera skott på Årstabron i Stockholm. Polis tillkallades till platsen efter att förbipasserande påträffat kroppen på bron. En del av åklagarens bevisning mot de tre männen som nu åtalas består av chattar från den krypterade tjänsten Anom. Enligt åklagaren är mordet på Årstabron begånget i en gängkriminell miljö.

Den här Anom-bevisningen blev känd i utredningen först i juni 2021 och gav oss viktig information om hur mordet planerats. Anom-bevisningen har varit en bidragande faktor till att jag nu kan väcka åtal mot tre personer istället för två för det här mordet. Som bevisning i målet finns också det beslagtagna mordvapnet, som ungefär en månad efter dödsskjutningen hittades av polis i ett bostadsområde söder om Stockholm, säger kammaråklagare Lisa dos Santos som lett förundersökningen.

Huvudförhandlingen i målet inleds den 24 november 2021 i Södertörns tingsrätt och förväntas i pågå under åtta dagar.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 18003-20.

-Pettersson säger att som vanligt har de misstänkta namn som verkar höra hemma i Långtbortistan, men de verkar av någon anledning vara svenska medborgare.

Ur åtalet: Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani har den 17 september 2020
på Årstabron i Stockholm tillsammans och i samförstånd dödat Sascha Viklund
genom att skjuta honom med flera skott.

Abdul Haleem har själv eller i samförstånd med annan under sommaren/hösten
2020 beslutat att mörda Sascha Viklund. Han har därvid i syfte att verkställa
sitt beslut, under sommaren/hösten 2020 uppdragit åt annan att utföra olika
delar av brottsplanen. Utförarna, däribland Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani,
har agerat efter de uppdrag som givits av och diskuterats fram med Abdul
Haleem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani stoppades efter mordhot

 1. Varför har man inte sådana här rättegångar bakom slutna dörrar ? Givetvis kommer ju hela supporterklubben dit och lever fan.Om man inte förstått det innan så borde ju det här vara en väckarklocka.Man försöker ju till och med mörda inne i en rättssal ? Raketforskarna och pensionsräddarna levererar kan man väl kort och gott konstatera….

  17
  1
 2. Sverige tycks vimla av importerade grovt kriminella individer. Vem har haft den dåliga smaken att välkomna dessa kriminella hit och ge dem svenskt medborgarskap? De ska i anständighetens namn humant och bestämt tas ifrån sina svenska medborgarskapet och för återbördas hem till sina forna hemländer att leva resten av sin livstid. Det minsta en svensk rättsstat kan göra för sitt samhälle.

  29
 3. Oh vad mångkulturen är berikande? Ge dem fem år extra för hot, eller en enkel resa hem till sitt fosterland!

  36

Kommentera